koju kada prodam dobicu oko 210e, ostale delove racunara kao sto su kuciste, napajanje (700W OCZ) i SSD HDD zadrzavam. Dodacu jos oko 200e i da za ukupno 400 evra ako uhvatim neki novogodisnji popust .) kupim nesto pristojno.
Sta po vasem misljenju bi bio best by za kombinaciju PROCESOR+PLOCA+MEMORIJA a da cena ne prelazi 400evra?
Asus P8Z77-V ili sličnu/jeftiniju Intel Core i5-3570K 2x4Gb Patriot Viper/Kingston Hyper X/Corsair Vengeance ddr3 1600Mhz Fiat iustitia, et pereat mundus
I5 3570k-185e Asrock Z77 Extreme4(iako se mnogi nece sloziti,za ovaj novac ploca nudi najvise,a i Asrock se pokazao odlicno)-125e Noctua NH-U9B SE2 -45e Memoriju koju oces(kingston,patriot,geil,mushkin....)imas za oko 35e 8gb 1600mhz
To ti sve izadje 390e i slanje i eto.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ne bih se slozio da treba da preskoci Asrock,ali dobro ako ima kao sto ti kazes boljih ploca za taj novac(koje ja uzgred nisam nasao)onda ok.
Nzm zasto mu niko ne savetuje neko aftermarket cooler za cpu,taj box je DNO DNA kao i svaki drugi(osim mozda boxa na buldozeru).A i da uzme 3570K i da ga drzi na defaultu+imace odlicnu plocu za oc,je glupo ali realno.
Zato sto nije rekao da nema after,arket kuler vec plozu, cpu i ram. A ima i bolih kupovina za 45 evra od te Noctue...
:: :: Nzm zasto mu niko ne savetuje neko aftermarket cooler za cpu,taj box je DNO DNA kao i svaki drugi(osim mozda boxa na buldozeru).A i da uzme 3570K i da ga drzi na defaultu+imace odlicnu plocu za oc,je glupo ali realno :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Djole mu rece da uzme Noctua NH-U9B SE2, ne kazem da je losa, ali ja ga cenim da je bolje da uzme CM 612s za te pare i eventualno doda jos jednu 12-icu pa da vidis sta je... ali cisto sumnjam da ovaj nema neki after market cooler kad je imao ovu konfu i jos SSd i svasta jos...
:: Za sad. Misko koja Noctua je u pitanju :: :: ::
Definitivno mu treba aftermarket cooler,cak i za def,posto su boxovi (kao sto smo i svedoci)nesposobni i na deff vrednostima da odrade posao tiho i hladno(u granicama normalnog,ne ocekujuci nesto preterano).
A i ne slazem se da Misko vodi,al ajde :)
Da imao sam afirmisan kuler koji dajem zajedno sa procesorom, joj na to sam totalno zaboravio :( Konacna cena +50e skace.
1. Memorija->Odlucio sam da za pocetak uzmem Patriot memoriju 2x8GB 1866Mhz oko 80e. Ako treba kasnije cu da je menjam za neku brzu, koliko se stvarno oseti razlika izmedju 1866 i 2400 Mhz?
2. Procesor->Prihvacen savet uzima se i5-3570K oko 190e.
3. Maticna ploca -> Ostaje znak pitanja??? Znam samo da ne zelim da imam plocu sa Marvelovim kontrolerima za SATA portove, je sam ja Marvela na mojoj ploci P5QE iskljucio sa velikim zadovoljstvom. Marvel puno brljavi kada se potpuno iskoriste svi SATA portovi tako da na svakom bude HDD (6 ukupno). Sada ima PCI karticu sa jos dva SATA porta. Za plocu ostaje 140e, ima li neko resenje?
4. Predlozi za kuler procesora? Imam NEZT kuciste koja na sebi ima dva prednja ventilatora, jedan na sporednoj stranici, dva od gore i jedan od iza, ventilacija i haldjenje su ok.
Daj neki link od kucista posto za NEZT nikad nisam cuo... Posle cemo da vidimo sta ti pasuje od kulera. Ali ono, Megahalems staje svuda, sem u neka uboga uska kucista.
A bio do skoro, sta ti je zemlja Srbija... Druze u tvoje kuciste opusteno moze da stane Noctua NH-D14 koja je malo skuplja od Mege, oko 8k, ali kupis je jednom i miran si narednih par godina, pritom je necujna a hladi `grejalice` jako dobro. Ako ti se zuri, dodaj malo i uzmi nju, ako mozes da sacekas a da ulazi u tih 50e budzet, sacekaj Megahalems, bice ga opet, ali pitanje je kad. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Citam i razmisljam, Asus P8Z77-V LE PLUS ima Mrarvel kontroler. Sta bi se desilo kada bi iskoristio sve SATA portove i maksimalno opteretio plocu HDD? Kako bi se onda ponasao Marvel? Razmisljam da uzmem Asus Maximus, jest da je 20e skuplja od koje ti predlazes al barem nema taj Marvel. Ko se jednom u vrelo mleko opece i u jogurt ce da duva :)
Memorija je odnos kapacitet/cena/kvalitet , uzeo bi Kongston koji je znatno brzi 2133MHz al cena mu je 110e. Jbg, daj sta das. Kasnije, kada skupim pare cu da je menjam za nesto brze.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.