Imam Asus P5K Deluxe i zanima me da li je cudno sto se temperatura ploce penje i do 55-60 stepeni, dok Core2Duo cak i u najzahtevnijim stvarima ne prelazi 50 stepeni (treba li da napomenem da je danasnja temperatura u gradu preko 40 stepeni u hladu?) Narvno, sve radi najnormalnija, ALI...
Imam prostrano kuciste sa tri kulera (2X80mm 1X120mm) pravilno postavljenim, ali sta ce, jadni, da usisavaju u plocu osim vrelog vazduha moje sobe.
I meni je ploca konstantno oko 60 stepeni, i sve radi vec mesecima, nikakvih problema nema, bez brige, moraju da se greju(jos ako je klokovana mashina...)!
Mislim da neces imati problema... Meni E6300 @ 3.01 na GA-965P-DS3 sa otvorenim kucistem i klima uredjajem u kancelariji (temp oko 25-6 stepeni), ne prelazi 38 u normalnom radu, dok nortbridge sa dodatbim ventilatorom ne prelazi 45. Srazmerno tvom slucaju, sve ti je to ok, jer NB trpi do 65-70 a CPU do 75-80 stepeni.
Jedno samo pitanje, kako su ti to `pravilno` rasporedjeni ventilatori, jer je to vrlo relativno...
:: Imam Asus P5K Deluxe i zanima me da li je cudno sto se temperatura ploce penje i do 55-60 stepeni, dok Core2Duo cak i u najzahtevnijim stvarima ne prelazi 50 stepeni (treba li da napomenem da je danasnja temperatura u gradu preko 40 stepeni u hladu?) Narvno, sve radi najnormalnija, ALI.. :: :: Imam prostrano kuciste sa tri kulera (2X80mm 1X120mm) pravilno postavljenim, ali sta ce, jadni, da usisavaju u plocu osim vrelog vazduha moje sobe. :: :: Ukoliko imate neki savet.. ::
Mali savet.Treba pogledati koje su granichne vrednosti kondezatora na plochi.Ja imam informaciju,neka me ispravi neko ako greshim,da je gornja temperatura 65 stepeni za neke tipove kondezatora,tako da ne bi valjalo da se dugo izlazu tim temperaturama...
I meni se grejalo do 60-ak stepeni a onda sam uzeo vodeno hladjenje, kako za procesor C2Q, tako i vodene blokove za cipset i za graficku. Medjutim, posto mi je u dnevnoj sobi gde mi stoji komp skoro 30 stepeni jer klime nema, opet se malo popenje temperatura ali preko 40 ne ide ni na cemu.
Sto se tice `pravilnog` rasporeda, mislio sam na to da ako imas tri kulera, dva treba da uvlace vazduh, jedan da izbacuje. Bar tako svi pametniji od mene kazu. Sad sam sve tri namestio da uvlace vazduh i ploca sad ne prelazi 52. Doduse, kod mene je daleko iznad 30 stepeni sad, pa i to moze da bude problem.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.