100-110e eventualno 120 ako bas nekome treba, a nema nijedan drugi na oglasima. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Molio bih za procenu trenutne realne vrednosti procesora iz naslova teme.
Pravo da ti kazem i nisam razmisljao o tome dok nisam usao u pricu sa kolegom S0ad sto je tema u rubrici `Zvanicana tema kupoprodaja od kolege clana`. Sada sam u rebusu. Taj procesor mi je na ploci Asus M5A97 R2.0 a ploca Asus Crosshair IV Formula mi je u kutiji ceka kupca. Medjutim nikako da se pojavi pa sam mislio da je dam sa pomenutim procesorom u toj kombinaciji sa kolegom S0ad. U stvari su dve kombinacije a na kraju se rodila treca `da uzmem kes` i recimo zabodem FX8350 u ovu M5A97. Ma ne znam vise ni sam da li je to uopste pametno.
To ti je presipanje iz supljeg u prazno, pravi upgrade bi ti bio na Ivy Bridge. A sto se tice ploce, probaj da spustis cenu za plocu pa okaci oglas. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Pa gde da je spustim vise. Na oglasima je i cena je 100 Eura do duse fiksna. Kolege sa foruma su je procenili i vise ali sam ja stavio najnizu. Koliko je uopste 1090T slabiji od FX8350?
Grubo govoreci, Buldozer je core per core bio tu negde izmedju Athlona i Phenom-a, dok je njegova revizija brza od istog za nekih 10-15%. Ja sa mog Thubana ne bih prelazio na novog Buldozera jer to bi bile bacene pare. Kazem, pravi upgrade bi bio na Ivy Bridge ili Haswell sledece godine kad izadje u prvom kvartalu. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
ta ploca jeste bila extra u svoje vreme ali ne vidim kako bi neko sad za nju mogao da da 100e kad na nju samo sa beta biosom moze ici FX-8150 a o FX-8350 nema ni govora. zasto bi se neko zakopavao i uzeo nju bez mogucnosti za upgrade pogotovo po toj ceni.bez ljutnje samo glasno razmisljam :)
Ma kakva ljutnja druze. Ja bas volim da cujem misljenja mnogih bez obzira kakva god bila. Naravno da ispravno razmisljas. Meni recimo dodje da na nju vratim onaj moj 1090T i da nista ne diram, jer posteno nemam racuna ni da je dajem za manju cenu.
Realno naprednija platforma je LGA 1366 bez obzira sto je Intel napredovao sa jos 2 serije iznad Nehalema! Ako ti se zamena isplati ,ne znam kakav dogovor imate ,slobodno idi na tu varijantu. Jos ako je kolega voljan da ti CPU ostavi na nekim OC vrednostima to je cool. Koliko ja vidim afiniteti su ti takvi da zelis da napredujes.Ti jednostavno treba da predjes na Intel platformu i da budes miran jedno vreme ..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Mozda si u pravu za Intel platformu. Nekako sam najvise voleo LGA 775 kombinaciju Commando + C2D 6600. I dan danas imam taj komp, koji besprekorno fercera. Kolega S0ad je imao Sabertooth Z77 + 2600K koji su me zainteresovali delujuci mi kao pravi `upgrade` ali ta kombinacija ode za tili cas. Posle toga mi je ponudio ovu drugu oko koje sam se nesto presabirao i na kraju odustao. Jbg bice jos Intel kombinacija, mozda neku i pazarim.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.