Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Distanceri
STRANA 1 OD 1
Zdebeli Distanceri 30.11.2012. 23:53 T50496

status: user
broj poruka: 1382
Pokusavam da smestim maticnu u neko cudno kuciste, i kad stavim distancere previse je podugnuta ploca tako da graficka ne moze da se zasrafi (inad je oko 3-4mm).
Posto ne verujem da cu naci odgovarajuce distancere zanima me da li mogu umesto njih da stavim sloj gume ili tako nesto (da ne bi bila maticna direktno na limu).

Hvala
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan A što ne bi moglo? 01.12.2012. 00:09 #458128

broj poruka: 1577
U suštini samo treba da je odmakneš kako ne bi dodirivala kućište. A da li su to distanceri ili nešto drugo, to nije bitno.

Ne vidim neki problem ako bi stavio gume.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: A što ne bi moglo? 01.12.2012. 00:30 #458131

broj poruka: 1636
Ti distanceri, izmedju ostalog, sluze i da bi vezali masu maticne ploce za kuciste...

:: U suštini samo treba da je odmakneš kako ne bi dodirivala kućište. A da li su to distanceri ili nešto drugo, to nije bitno
::
:: Ne vidim neki problem ako bi stavio gume
:: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
pmfrulez MISLIM DA ZNAM STA JE U PITANJU 01.12.2012. 00:36 #458132

broj poruka: 997
da li na kucistu na povrsini gde se srafi ploca postoje izbocine bas tu gde treba da se zasrafi distancer...ako ima to kuciste fabricki ima distancere pa ne mora da srafis druge ...imao sam jedan takav slucaj vec da kad nasrafim distancere ploca je previse izdignuta to je verovatno i slucaj kod tebe...ako na toj povrsini vec postoje izbocine onda samo zasrafi plocu i ne sekiraj se

Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB
NZXT Lexa S
Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
http://tinyurl.com/7rgqpg9
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Re: Re: A što ne bi moglo? 01.12.2012. 00:37 #458133

broj poruka: 1577
U tom slučaju, probaj da napraviš nešto? Ili čak možda da ih skratiš malo. Prvi put čujem da zbog toga ne može sve lepo u kućište da legne.

Probaj sledeće. Uzmi lepo gumene podloge, stavi ih gde treba da legne matična, stavi matičnu, zatim kroz tu gumu stavi šrafove koji su istog prečnika ( i navoj i glava) ali da su malo duži, zatim samo pozadi prišrafi matice.

Mada opet nisam baš siguran da je potrebna masa (nisam električar pa me nemoj držati za reč) jer ima par ljudi odavde kojima je matična na drvenoj ploči (Srdjanc i Raic).

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

:: Ti distanceri, izmedju ostalog, sluze i da bi vezali masu maticne ploce za kuciste..
:: :: U suštini samo treba da je odmakneš kako ne bi dodirivala kućište. A da li su to distanceri ili nešto drugo, to nije bitno
:: ::
:: :: Ne vidim neki problem ako bi stavio gume
:: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
Zdebeli Re: MISLIM DA ZNAM STA JE U PITANJU 01.12.2012. 01:02 #458136

Upravo je kao sto si opisao, ali se ja nikad nisam susreo sa ovim.
Znaci nece biti problem ako stavim tako golo bez icega ispod?

:: da li na kucistu na povrsini gde se srafi ploca postoje izbocine bas tu gde treba da se zasrafi distancer...ako ima to kuciste fabricki ima distancere pa ne mora da srafis druge ...imao sam jedan takav slucaj vec da kad nasrafim distancere ploca je previse izdignuta to je verovatno i slucaj kod tebe...ako na toj povrsini vec postoje izbocine onda samo zasrafi plocu i ne sekiraj se
:: Phenom IIx4 955BE/3.8GH
:: CM Hyper 612
:: Asus M5A97 PR
:: Sapphire HD 687
:: Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64M
:: NZXT Lexa
:: Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MH
:: Benq G2220HD
:: LC Powe LC6650GP3 V2.
:: http://tinyurl.com/7rgqpg9
luja-88 Re: 01.12.2012. 01:07 #458137

Slobodno srafi .

Srdjanc ... 01.12.2012. 12:00 #458171

broj poruka: 3106
Sto se mase tice da dodam da neke ploce ne koriste srafove za masu. Uglavnom su to novije ploce. Ali postoje i ploce koje koriste onu malu masku sto se dobija uz maticnu i stavlja se sa zadnje strane kucista (ono okolo ulaza za mis, tastaturu, lan, zvucnu..) da bi prenosila masu. Primer moja stara MSI ploca iz 2003godine.

Naravno postoje i ploce koje ne koriste oba, ali ni jedno ni drugo nego samo 24pin kabal i zdravo.

Da li koristi masu mozes da sam ustanovis tako sto ces oko svake rupice za sraf da pogledas da li su na neki nacin povezani sa bilo kojim elementom na maticnoj, a najsigurniji nacin je da pitas tehnicku sluzbu proizvodjaca.

EDIT: eh da, ostavi malo lufta nekako oko prostora za procesor. Jeste da tu nema kuler, ali i tu se greje. I kad meris meri dubinu sa grafickom ja prvi put kad sam radio nisam razmisljao o tome i falilo mi tako 2-3mm da bi ubo graficku i PCI karticu.
Tristram Re: Re: MISLIM DA ZNAM STA JE U PITANJU 01.12.2012. 12:28 #458178

broj poruka: 1872
Tako je predviđeno.

Bilo bi pametno da staviš na te izbočine malo izolir trake ili bar selotejpa, šire su od standardnih distancera pa ponekad znaju da naprave kratak spoj ako je na ploči gužva.

:: Upravo je kao sto si opisao, ali se ja nikad nisam susreo sa ovim
:: Znaci nece biti problem ako stavim tako golo bez icega ispod
Zdebeli 01.12.2012. 20:06 #458256

Stavio sam izolirku na kuciste i sve radi ok (bar za sada).

Hvala vam mnogo ljudi.

PS: Zasto inace ne bi trebalo da ide direktno (bez distancera)?

luja-88 Re: 01.12.2012. 20:37 #458259

Zato sto bi skoro svi kontakti sa ploce dodirivali taj lim kucista i cuo bi najmanje jedno boom kad ukljucis napajanje. A ako bi se u tom trenutku drzao za bilo koji metalni deo kucista, verovatno bi nesto i osetio =].
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs