Taj cpu nije otkljucan dakle ne mozes samo njega da oc vec moras i ram u kompletu.
A II nije neki overkloker generalno, turis oc tuner na MANUEL dakle dizi samo cpu bus frenkVensi, ali pazi. DIZES I MHZ ZA RAM !!! Probaj po 200 mhz BEZ DIZANJA VOLTAZE.
Pa uradis neki stres test. Ako sve prodje ok dizi jos 200. Dok ne dobijes plavi ekran.
Onda smanjis za 100 mhz i to ti je ceo oc BEZ DIZANJA VOLTAZE i dizanja temperatura. Ali tako neces moci da naguras to sto ti zelis...
HT Link Speed - 1920MHz (8x) CPU NB Ratio (NorthBridge) frekvenciju - 2160MHz (9x)
Što se tiče na 3.8GHz može ali treba podići voltažu i ponekad nije stabilan u testovima. Probaj ovo i radiće bez prob. Jedino ako nemaš baš neku žnj memoriju!
Probao sam to sto si mi rekao kao i varijantu Spacewla medjutim nista se ne desava. Sistem nece da se podigne. Sto se tice RAM-a nemam 666. Mozda je to 333.
:: Na MBO Asus M4A77. Sta treba da setujem u BIOS-u ploce. Digao bih ga na 3.5 Ghz ako moze. Vidim na forumima ljudi ga digli i do 3.8
Athlon II je AM3 procesor, ima podrsku za DDR2 i 3 memoriju ali na dvojci je bas natezanje za OC. Dobra stvar je sto malo trose i ne greju se. Ipak stock cooler je beda. Ja imam Athlon II X2 270 i na DDR3 ploci sljaka divno 24/7 na 4100 MhZ ali imam cooler od Phenoma (onaj sa heat pajpovima ) i to ga drzi na temperaturi samo jedno 5 - 6 stepeni visoj od sobne. Kako dizes FSB tako se dize i memorija samo gledaj da ne prleazi ili da bude malo ispod njenog rejtinga. Za otkljucavanje ne brini, nema ga.
RAM sam postavio na 333 i samo sam `CPU/HT Reference Clock` namestio na 240 i dobio sam 3,6 Ghz a osecam da mose jos. Nista drugo nisam dirao. Sve drugo je ostalo na `Auto`. Jedino sto mi u Windows okruzenju (rating) ne pokazuje tu frekvenciju, dok mi u BIOS-u izlazi da je na 3,6.
Na 240, RAM je na 800 Mhz i CPU je na 3,6 Mhz. Sve radi stabilno. Probao sam da dignem na 250 ali mi je izasao `plavi ekran` tako da sam vratio na 240-3,6-800 i to je to. Temperature za CPU su 37-38 stepeni a MBO 32 stepena. Ventilatora CPU-a je na 3140-3155. Sada cu malo da se poigram pa cemo da vidimo sta ce da se desi.
@Bomid Testiraj to malo sad, nagazi sa cime god imas, linx i prime mogu a i ne moraju da garantuju stabilnost ako sve prodje bez grske, najbolji test ti je realan svakodnevni rad.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Double data rate nije isto sto i Dual chanel. mada ima veze sa memorijom izvini brate za dupli post,oprosti mi evo ja izvukao kabal iz struje ali komp i dalje radi,ma samo salje te naopake postove uzas
Double data rate nije isto sto i Dual chanel. mada ima veze sa memorijom izvini brate za dupli post,oprosti mi evo ja izvukao kabal iz struje ali komp i dalje radi,ma samo salje te naopake postove uzas
Vidjao sam matore ddr2 ploce koje citaju ram na duplo manje vrednosti umesto 800mhz 400mhz, retko koje, ali ih je bilo. Dakle samo ga citaju tako , dokon naravno radi na pravim vrednostima.
Sta je problem?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
I sta si sad ti meni pokazao sto ja nisam znao? Aha sad vidim za sta si se ti uhvatio, dual chanel i data rate...
Ne zna covek kako da oc procesor, sad treba da mu se drzi cas svega i svacega... Covek je cuo za dual chanel sigurno, lakse i jednostavnije je da mu se tako kaze za duplo racunjanje brzine rama.
Nisam do duse igrao neke zahtevnije igre i nisam koristio nikakve testove za CPU. Od poslednjeg javljanja igrao sam WoT (znam da nije merilo za testiranje) i sve islo glatko do pre par minuta. Drzao sam otvoren program `Core temp`. Temperature nisu prelazile 42 stepena a onda odjednom (kada je na mapi WoT-a bila guzva od nekih 10-ak tenkova i mnogo paljbe iz neposredne blizine) `bam` plavi ekran i restart kompa. Da li ovo znaci da treba nesto da smanjim ili je mozda CPU usage 100% ili nesto trece?
@spacewla nema proverenih vrednosti jer od primerka zavisi kako će se oc.Drugo male su šanse da on ima istu ploču,ram,napajanje a od svega toga zavisi oc. @dexter da nisi pomešao doublerate je dupla brzina a dualchanel je povećanje performansi korišćenjem oba štapa sinhronizovano umesto samo jednog kada zahtevi nisu veći od količine rama na jednom štapu.
Da, greska je. Data rate, ne dual chanel. Covek se na razume, za data rate nije cuo, za dual chanel verovatno jeste, jednostavnije je tako da mu se kaze, posle ce da pita zasto cpu-z cita duplo manje...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.