Pardon, naslov nije adekvatan. Da li se neko seca `cuvenog` milion puta hvaljenog i osporavanog EPoX-a? Taman kad smo pomislili da se nece vise vracati...mozda tako ponovo ugledamo i Abit.
Pardon, ja se secam samo HVALJENOG Epox-a. Nekad bejahu i Acorp
23.11.2012. 21:36
status: user broj poruka: 10998
Abit, Chaintech, Soyo... Neki samo dobri a neki i hvaljeni. PC chips - hvaljen (zbog jeftinoce, kao danas Biostar) a osporavan (zbog, za ono vreme ``prejake`` integracije - jedan od prvih proizvodjaca mat. ploca koji se ``usudio`` da u ploce ugradjuje zvucne karte, graficke karte i modeme)... Nisam mnogo mator, samo se mnogo cega secam...
Sećam se, sa setom, vremena kad sam imao EPoX 8RDA+ i Athlon Xp 2000+. Bilo je i tad osporavanja, ali ni jedna ploča za AMD me nije tako dobro služila, sve do kupovine ROG CIVF nekoliko godina kasnije. Vidim da imaju ploče za sve aktuelne socket-e, osim za LGA 2011 i AM3+, što će verovatno, u narednom periodu konsolidacije biti upotpunjeno sveukupnom podrškom za oba proizvođača CPU čipova. Od mene, dobrodošlica!
I dan,danas imam zeleni šrafciger ili odvijač Epox. Sa jedne strane krstasti a sa druge strane standardni. Namagnetisani. Neuništiv. Koliko se seća,takve stvari su nekad iške uz matičnu,kao poklon.
ma daj bre, igracka, za sta ga koristis kad ti jos uvek traje? Ja sam sjebo onaj manji krst, oba ravna, kao od sale, puko je ko zvecka.. ali zato onaj ljubicasti IDE kabl i SATA koji sam dobio jos uvek koristim.. a mislim da je proslo jedno 8 godina inace, ja sam imao 8RDA-6+PRO, bio sam prezadovoljan
:: :: I dan,danas imam zeleni šrafciger ili odvijač Epox. Sa jedne strane krstasti a sa druge strane standardni. Namagnetisani. Neuništiv. Koliko se seća,takve stvari su nekad iške uz matičnu,kao poklon :: ::
Abit BH6 + Intel Celeron 300A => 4.5*66 => 300 MHz => 4.5*100 =>450Mhz 50% bez podizanja voltaže, uništavao punokrvnu `dvojku` koja je koštala ko dva `mendocina` do danas ne naiđoh na nešto tako isplativo ... nostalgija
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
@rasa007 Potvrđujem sa veoma sličnom kombinacijom, Abit BE6II + P3 Coppermine 550MHz bez ikakve voltaže na 850MHz što je oko 65% OC-a dok temperaturu ne smem ni pominjati jer mi niko neće verovati. :) (inače mašinu imam i danas i radi ko zmaj i posle ovoliko godina, tera XP kao luda, jedino USB-ovi nikad nisu ni radili ne znam zašto, a mislim da su v1.0)
@markozutic Još uvek čuvam Abit IC7 + Prescott 3.2GHz, 3GB Dual Channel DDR400 (2x1GB + 2x512MB), GeForce 7900GS. A Doom3 sam na ovoj mašini odigrao na Ultra, samo tada sam imao Leadtek 6800GT (možda najrevolucionarnija grafika ikad).
Nije mi jasno da je firma takvog kalibra kao što je bio Abit nestala sa tržišta. A bili su pojam za matične ploče, Abit pa nekoliko mesta prazno pa onda Epox i ostali. Sećam se da u to vreme nisam ni razmatrao ništa osim Abit-a. A imali su čak i grafičke karte, pod nazivom Siluro koliko se sećam, sjajna vremena IT-a.
Abit IC7 + Prescott 3.2GHz to je bilo papreno ali zverski dobro, tu sam generaciju preskočio čekajući core2duo e6600 koji sam platio tričavih 330 ojra, a od mendocina sam se teže rastao, nego od auta ...
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.