Zavisi od toga sta podrazumevas pod igranjem. Ako ces OZBILJNO
20.11.2012. 20:11
status: user broj poruka: 10998
da se igras onda je posebna graficka karta ``a must have``. U tom slucaju SIGURNO je bolji Intel. Ako ces da teglis (kao sto su Melencani* teglili dasku kada su pravili klupu, a drvenarija nije imala odgovarajucu duzinu) to jest, ako ces se zadovoljiti (a jadno je to zadovoljstvo, kiseo je, a ne sladak taj limun) ``ugradjenom grafikom``, onda kupuj FX-a. Bice stucanja i mucanja, padova fps-a, ali, sta da se radi kad hocemo jeftinocu... Ja racunam, jedan HYPER nece uzimati gownjivog AMD-a, a ti odluci...
Meriš ti procesor od 3.3GHz po jezgru a ima ih 6 FIZIČKIH jezgara ukupno, sa tim Intelom na 3.3GHz sa svega dva fizička jezgra koja su bila aktuelna u periodu bratstva i jedinstva?
Šalu na stranu, ko bi još danas kupio procesor sa 2 jezgra, kada može za manje para da nabavi procesor sa 6 jezgara na istoj frekvenciji, da jeftini sklopi konfiguraciju i da ima OSNOV za aplikacije koje zahtevaju više od DVA FIZIČKA jezgra za komotan rad.
Ako neko u testovima tvrdi da Intel pobedjuje, jer naravno INTEL GURA LOVU za reklame i testiranja, ... i na tarabi može da piše pi***, i verujem da će u nju pokušati da se uglave samo oni sa anandtecha.
VERUJEM da je i ova tema jedna od onih za prepucavanje izmedju `intelaša` i `aemdeovaca`.
Kad meni moj fx-4100 radi sa 50% snage u igrama sta vise da pricamo.... Sacekaj fx-6300 kad je vec blizu dan izlaska. Taj procesor je sasvim dovoljan za igre i vise od toga.
Pa, ja evo, ne verujem da je ``prepucavanje`` i nemam nameru ni
20.11.2012. 20:23
status: user broj poruka: 10998
sa kime da se prepucavam. U svako doba, bilo/ne bilo bratstva i jedinstva, MaoTseTung-a ili ChangKajShek-a, 4 Intel-ova ``logicka jezgra`` (hyperthreading) uvek pretpostavljam bili kojoj usranoj Dekinoj lakrdiji.
Covek je pitao za misljenje, ja odgovorio. On ce uraditi ovako ili onako, srecno mu bilo, kako god da odluci...
Re: Pa, ja evo, ne verujem da je ``prepucavanje`` i nemam nameru ni
20.11.2012. 20:28
status: user broj poruka: 1156
Koji si ti zaludjenik...
@Hyper uzmi ili sacekaj fx 6300.Meni fx 6100 na battlefield 3 na ultra sve radi sa 50 posto.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz+Akasa Venom Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560Ti Hawk TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike
:: sa kime da se prepucavam. U svako doba, bilo/ne bilo bratstva i jedinstva, MaoTseTung-a ili ChangKajShek-a, 4 Intel-ova ``logicka jezgra`` (hyperthreading) uvek pretpostavljam bili kojoj usranoj Dekinoj lakrdiji :: :: Covek je pitao za misljenje, ja odgovorio. On ce uraditi ovako ili onako, srecno mu bilo, kako god da odluci.. ::
Re: Zavisi od toga sta podrazumevas pod igranjem. Ako ces OZBILJNO
20.11.2012. 20:29
status: user broj poruka: 4420
Jel te svoj fanboyism bas nikad ne smori?
:: da se igras onda je posebna graficka karta ``a must have``. U tom slucaju SIGURNO je bolji Intel :: Ako ces da teglis (kao sto su Melencani* teglili dasku kada su pravili klupu, a drvenarija nije imala odgovarajucu duzinu) to jest, ako ces se zadovoljiti (a jadno je to zadovoljstvo, kiseo je, a ne sladak taj limun) ``ugradjenom grafikom``, onda kupuj FX-a. Bice stucanja i mucanja, padova fps-a, ali, sta da se radi kad hocemo jeftinocu.. :: Ja racunam, jedan HYPER nece uzimati gownjivog AMD-a, a ti odluci.. :: :: *Melenci=selo u Banatu, blizu grada Zrenjanina
Treba malo sami nesto da probate pa onda da natezete ciji je veci.. Bez obzira sto Intel ima 2 fizicka jezgra + HT = 4 THREAD-a arhitektura mu je ucinkovitija. Kod tih i3 procesora je jedina mana sto se malo overklokuju inace po def rade za sve pare. Ako vec razmisljas o kupovini AMD-a,sacekaj bar Piledriver pa njega uzmi. Manje trosi i malo bolje je optimizovan,nesto malo brzi od Bulldozer generacije..
Da mene pitas sad kad bi pravio konfiguraciju za igre nikad nebi pravio na AMD platformi ,imaju jako nizak IPC ,arhitektura im je takodje preslaba u odnosu na intel i najvise imaju problema sa iskoriscenjem potencijala graficke karte.. Pazi to radi,kazu korisnici ali nisu ni svesni da su izgbili i koliko dok ne predju na Intel.
Pokusao sam da budem maksimalno objektivan ma kako zvucao AMDljupcima,dao sam realne argumente koji fizicki mogu da se dokazu i dokazano testovima sirom neta..
Najbolje je da kazes koliki ti je budzet i da se od toga krene...
P.S.Nazalost igrice i dalje podrzavaju od 2-4 jezgra!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Sada imam x3 440,pre sam imao intel tako da nisam neki fan ni jednog ni drugog tabora ali za svoje pare uvek zelim da kupim najbolje,naravno za svotu kojom raspolazem pa zato i trazim savet,znam da se buldozer nije proslavio ali koliko vidim ovaj 6300 nije los a i izgleda da ce biti najbolja kupovina ako ovi nasi ne sibnu cene preko 15 hiljada! @Tortojed Graficku imam u pitanju je gtx660 i ja takodje mislim da je ovaj intel bolja varijanta(sa kanijom nadogradnjom kada se skupe pare na neki i5) u odnosu na ovaj amd procesor sto se tice igara a to me i zanima.
p.s - kada da se ocekuje 6300 kod nas i sta mislite koja ce cena biti? Budzet 20-25 hiljada (samo procesor i solidna maticna)
i bez obzira na to sto ce sad svi da nagrnu na mene kao da sam lud,intel taj u svakoj igri ubija tog 6-jezgrarnog AMD-a,i to kazem nazalost,jer je konkurencija dobra stvar...jeste,ima 2 fizicka jezgra,ali je sa 4 logicka brzi od tog sa 6 fizickih jezgara,kako god da ga okrenes i obrnes...cak i kad overklokujes toj buldozDera :D,opet tesko da je brzi,jednostavno intel core arhitehktura je toooliko superiorna da je iluzorno pricati....mozda se to promeni izlaskom i odomacenjem win8,optimizacijom igara,itd,ali kako sada stvari stoje,intel je za tri generacije ispred AMD-a,nazalost...
Preporuku za aktuelni i3 moze da dobije samo onaj ko smatra da se overklok maze na leba. Sve dok mozes da nabavis i3 prethodne generacije za smesne pare i za 15 minuta posla, pa cak i auto overklok funkcijom dostignes pa i premasis nove procesore kupovina sandy i3 procesora je budalastina. Citavu klasu su zakljucali bas zato sto se prethodna fantasticno overklokovala pa je i sad medju najboljim opcijama za polovnu gejmersku masinu, naravno ako ti naleti dobra ploca za njega sto je malo teze.
Izmedju ta dva, po difoltu i3 ima bolje per-core performanse i bolji je za igre koje pretezno imaju problema da uposle sva jezgra kojima danasnji procesori raspolazu pa su im ta dva fizicka sa ht sasvim dosta. FX je bolji kad je u pitanju softver koji moze da iskoristi jezgra, znaci kompresija, enkodovanje, render... sto tebi, kako sam kazes nije potrebno.
Novi buldozer je poboljsan u svakom pogledu i ako uzmemo overklok u obzir cekanje na fx6300 nije blesavo ako ti treba all-round dobar procesor. Ako je samo za igre i overklok te ne zanima mozes da ides na i3 i neces propustiti mnogo.
Bas me zanima cena FX-6300 kod nas Gledajuci cene na overclockers.uk 6300 je na promociji po ceni 6200. Ako tako bude kod nas to znaci negde oko 13k sto je po meni ok i mislim da ce lepo leci na ovu moju ploccicu...
Druga moja (a i tvoja) opcija je da jurim(o) komplet i5 7x0 i plocu polovo naravno. Koliko sam gledao testove i5 750 na 3.6 je isto sto i 2500k na def... ispravite me ako gresim. Nerviram se samo sto sam propustio par takvih kompletica....
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLAC + 4X 120mm FANS
Moracu da se nadovezem samo iz razloga jer je rekao koju kartu ima a to opet itekako povlaci procesor. Sa Bulldozer/Piledriver nece izvuci potencijal karte nema leba,moze da overkokuje do sutra,pogotovu sa tim 6-ojezgarnim procesorom. Muke su i sa 8-mojezgarnim a kamo li sa 6 jezgara. Ako covek planira dalju nadogradnju na neki i5 onda ne treba ni da razmislja o AMD-u. Nazalost stvari tako stoje.
Evo covek ima upravo taj i3 i izbacio je neke rezultate upravo sa GTX660, Koliko vidim radi mu dobro :
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Nemoj mnogo da obracas paznju Psihopatine lazi i izmisljotine. Covek realno nije citav i pomoci nema.. Bilo koji noviji Quad core (a tu mislim i na Phenom II X4) je vise nego dovoljan za danasnje igre evo ti testovi koji su radjeni sa najzahtevnijom igrom danasnjice pa ti vidi. http://goo.gl/cgAwf Gpu je ono sto je najvaznije za igre (oko 80%) pa posle cpu. Tacka.
Kad krenes sa tim sranjem i carapama nemoj da zaobidjes i Dedu posto covek sa AMD cpu-om ima opasnih problema sa Low GPU usage sa 7950 tj neiskoriscenjem karte usled slabog CPU-a!
Nekima nebi skodilo da nekad nesto nauce a ne da vrte jednu te istu pricu godinama. Na kraju ce Phenom II biti dovoljan i posle 10 godina,tuga koje neznanje i fanbojizam!
Najradije bi nekog oterali u propast nego da pomognete samo zato sto sto zaludjenici AMD-a!
A cime konkretno? Na amd sve koci a na intel sve leti?Prica za malu decu.Smesnoooooooo.Hahhahahahahah Ubih se od smeha. Ajde ko ima 560ti I intelov cpu da uradimo test u battlefield 3 I da vidim taj i3 protiv fx 6100. Za iste pare ko daje kolko fps-a-
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz+Akasa Venom Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560Ti Hawk TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike
:: Ja imam Core i3 2130 3.4 ghz, skoro godinu dana i prezadovoljan sam. Posle 3 generacije amd-a sam uzeo intel i odusevio se. Moja preporuka :: :: ::
Ima jos puno stvari za koje se racunari koriste osim battlefield-a 3, ali mozda kad dodjes do srednje skole pocnes da saznajes. Do tada, obrati paznju na forumu dali se tebi neko obraca ili ne, i da li bi uopste trebao da pises ovakve odgovore na neciji savet.
:: A cime konkretno :: Na amd sve koci a na intel sve leti?Prica za malu decu.Smesnoooooooo.Hahhahahahaha :: Ubih se od smeha :: Ajde ko ima 560ti I intelov cpu da uradimo test u battlefield 3 I da vidim taj i3 protiv fx 6100 :: Za iste pare ko daje kolko fps-a :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz+Akasa Veno :: Gigabyte ga990xa ud :: 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mh :: MSI Gtx 560Ti Hawk TF II :: Lc power pro line 500 :: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 :: Logitech G10 :: SS Sense :: AeroCoool Strik :: :: :: Ja imam Core i3 2130 3.4 ghz, skoro godinu dana i prezadovoljan sam. Posle 3 generacije amd-a sam uzeo intel i odusevio se. Moja preporuka :: :: :: :: :: ::
A ti ces da mi kazes sta cu ja da pisem?Srednju sam zavrsio pre 10 god I po pare da je jaca od tvoje.Pomenuo sam igru jer je tema gejming pc decko.Igre najmanje igram a pogotovo taj isti battlefield 3. Intel je najbolji jeeea lozenje idemo...apple je najaci ma kakv pc,kakav bre samsung,nokia.Apple je cool.Mislim da sa svojom intel teorijom treba da se vratis u srednju skolu.
:: Ima jos puno stvari za koje se racunari koriste osim battlefield-a 3, ali mozda kad dodjes do srednje skole pocnes da saznajes. Do tada, obrati paznju na forumu dali se tebi neko obraca ili ne, i da li bi uopste trebao da pises ovakve odgovore na neciji savet. :: :: :: :: A cime konkretno :: :: Na amd sve koci a na intel sve leti?Prica za malu decu.Smesnoooooooo.Hahhahahahaha :: :: Ubih se od smeha :: :: Ajde ko ima 560ti I intelov cpu da uradimo test u battlefield 3 I da vidim taj i3 protiv fx 6100 :: :: Za iste pare ko daje kolko fps-a :: :: :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz+Akasa Veno :: :: Gigabyte ga990xa ud :: :: 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mh :: :: MSI Gtx 560Ti Hawk TF II :: :: Lc power pro line 500 :: :: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 :: :: Logitech G10 :: :: SS Sense :: :: AeroCoool Strik :: :: :: :: :: Ja imam Core i3 2130 3.4 ghz, skoro godinu dana i prezadovoljan sam. Posle 3 generacije amd-a sam uzeo intel i odusevio se. Moja preporuka :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ljudi, smanjite malo, igrajuci igrice izmedju ova 2 procesora bas i necete da primetite neku razliku. Ispod je moja konfiguracija kuci, na poslu za zaposlene uglavnom biram amd (FX-6000 serija) + radeon, jer je jeftiniji i pruza odlicne performanse za ulozen novac, osim ako nema nekih specificnih zahteva za razvoj i dizajn pa je potrebna intel+nvidia kombinacija. I Intel i AMD rade super, tako da, sta god da izaberes neces pogresiti. Moja jedina zamerka AMD-u na fx6200 je bucan kuler (koji dolazi uz proc) kada radi preko 3.8GHz.
Ali,jedno veliko ALI,i dalje stoji da je dual core,zbog toga bih ga zaobisao.
Sto se tice torte i sky-a,oni bi uvek (bez obzira na cenu,performanse,itd...)uvek uzeo intel pre amd procesora i nvidia grafiku pre amd grafike,tako da ono,merodavni su......
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.