U sustini odlicna kombinacija da ne bi morali 2 puta da kupujete grafiku kao sto je slucaj kod Intela,za 20000 din moze da se sastavi solidna konfiguracija. Poredjenja radi CoreI-3 3225 je 13500 din a GPU perfomanse su ocaj.
Video sam na nekoliko mesta,ljudi umesto u igraonicama da kupi ps 3 za pes ili fifu,sto bi ih novo kostalo oko 35k(+tv naravno)uzmu neki tako apu+sve sto ide uz njega izadje sve to na oko 30k prikljuce na tv i vozi+recimo pes zbog rezolucije pet puta bolje izgleda na pc-u,fifa takodje ima vise detalja.
I naravno jeftinije su igre te za pc nego za ps 3.
Sigurno ce se neko nasmejati do bola sad,ali eto jedan lep primer :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Bice APU piledriver na Sony PS4 novoj platformi za igrice.Jedino sto Sony ima svoje dzojstike koji su specificni.
:: Video sam na nekoliko mesta,ljudi umesto u igraonicama da kupi ps 3 za pes ili fifu,sto bi ih novo kostalo oko 35k(+tv naravno)uzmu neki tako apu+sve sto ide uz njega izadje sve to na oko 30-tak prikljuce na tv i vozi+recimo pes zbog rezolucije pet puta bolje izgleda na pc-u,fifa takodje ima vise detalja :: :: I naravno jeftinije su igre te za pc nego za ps 3 :: :: Sigurno ce se neko nasmejati do bola sad,ali eto jedan lep primer : :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Kakav je A10 5800k ? Drugaru treba neka solidna masina, nije zahtevan korisnik i igra osnovne igre tipa (dota, cs, wow) Moze li mi neko reci kojoj grafickoj je priblizna, posto se ne razumem u integruse...
Priblizan broj stream procesora kao Radeon 5670 ,A10 5800 K je malo jaci od 5600 K imas u testu.
:: Kakav je A10 5800k ? Drugaru treba neka solidna masina, nije zahtevan korisnik i igra osnovne igre tipa (dota, cs, wow) :: Moze li mi neko reci kojoj grafickoj je priblizna, posto se ne razumem u integruse.. :: :: Hval :: :: ::
imamo vec 4GB rama viska, kuciste i hdd (ostalo od jedne konf).Ostalo nam u tom kucistu i napajanje LC ono obicno od 420W, staro je mozda god dana.
Svrha: samo PES, NBA i Madden na vikendici :) (naravno bilo bi vise igraca).
Zanima me da li je realna cena za taj A8 ili se ocekuje da padne,posto je relativno nov. i da li bi ovakva konfiguracija radila kako treba. Ploca mi se cini da je ok, mada je i ona mozda precenjena :P
Ne verujem da ce to sada spustati ,spustaju cene starije generacije ,ovo je novo tek izaslo.Napajanje mozes i 300 W ,pa cak i 200 W.
:: Meni i ortaku pala na pamet bas ta ideja : :: Koliko je A8 5600 realan sa cenom sad? kosta tih 10000 :: :: Hteli smo da uzmemo po pola taj proc A8, ovakvu plocu http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-%28mb%29-mb-fm2-a75-gigabyte-ga-f2a75m-d3h.11.html?productId=2736 :: :: to nas izadje obojicu po 9000 : :: :: imamo vec 4GB rama viska, kuciste i hdd (ostalo od jedne konf).Ostalo nam u tom kucistu i napajanje LC ono obicno od 420W, staro je mozda god dana :: :: Svrha: samo PES, NBA i Madden na vikendici :) (naravno bilo bi vise igraca) :: :: Zanima me da li je realna cena za taj A8 ili se ocekuje da padne,posto je relativno nov :: i da li bi ovakva konfiguracija radila kako treba. Ploca mi se cini da je ok, mada je i ona mozda precenjena : ::
mislis da vredi tih 10000? znaci spustaju ga sledece godine, kad nam povecaju opet pdv :D a sta kazes za plocu? ima i jeftinijih ali za hiljadu i malo vise, da li ploca vredi tih 7500? gigabyte je valjda ok. koliko se greje A8.dosta mu je stock cooler? gledamo da prodjemo sto jeftinije s obzirom za namenu,pa da ne platimo nesto sto ce da padne za mesec dana.
Vredi te pare jbt. to ti jos malo pa kao 5670-6670,ploce pogledaj imas jeftinijih imas i skupljih ,grejanje je do 60 C.Nece ovo skoro da pojeftini po meni .
:: mislis da vredi tih 10000? znaci spustaju ga sledece godine, kad nam povecaju opet pdv : :: a sta kazes za plocu :: ima i jeftinijih ali za hiljadu i malo vise, da li ploca vredi tih 7500? gigabyte je valjda ok :: koliko se greje A8.dosta mu je stock cooler? gledamo da prodjemo sto jeftinije s obzirom za namenu,pa da ne platimo nesto sto ce da padne za mesec dana.
naravno, na 2K13 sam mislio, EA je davno ispao. Pa ne znam onda, jer ako treba da se dodaje graficka(mozemo da dobijemo jednu stariju 6570 powercolor), treba i napajanje da menjamo. najjeftinije je opet neki LC od 600W,koji bi valjda radio stabilno. mozda bi i moglo da prodje... E onda bi sigurno bilo dosta, kako sam razumeo radile bi ova integr i ta powercol kao crossfire. Samo ne znam da li ta integrisana uzima deo rama za sebe?
mi imamo od neke stare konfig na kojoj je otisao proc i ploca, a ostalo ram 4gb, ostalo kuciste ttake(napajanje mu je dole) i u njemu je onaj osnovni lc power od 420W. Cuo sam da je LC ok sto se napona tice.(e sad zbog cega je prethodna ploca crkla, ostaje nepoznato :D ).Mada je dliema da li uzimati neki chieftec od 500 ili ostati na ovome. nama treba samo proc i ploca. graficku je drug hteo da proda,ali mogla bi i ona, a onda bi moralo jace napajanje. kad uzmemo proc i plocu, probacemo kako radi,pa ako ne onda dodajemo.cilj je dobiti igracku za sto manje para. :)
jedino ako izbace neku plocu kao sto je MSI 770-C35 do 50e da je ATX bar 2 PCI slota, a ne ove krateze.... ima ploca za 100-120e al ako necu da OC nego jednostavno Sound + Tv Kartu i to je to.... ovakko 200e treba da damo...za plocu + cpu
Dajte predlog za neku osnovu APU-a i pratecu maticnu - ne zamerite, ja sam ipak Intelovac :) A predlozi mi trebaju jer cu uskoro pakovati par integrusa, pa nije na odmet pitati za savet. Hvala unapred.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.