Imam problem sa ovom plocom i `jacim` procesorima koje pokusavam da stavim na nju. Plocu sam flesovao sa zadnjim biosom, pratio manual sa sajta jer ploca ima pet malih klizaca za podesavanje frekvencije CPU-a i kako god podesim klizace ploca mi Barton 2500+ vidi kao 1100MHZ i radi sa njim, kada ubacim athlon 2400+ njega vidi kao 1800+, a Athlon 1700+ vidi tako kako jeste. Sva uputstva sa manuala za podesavanje sam pratio ali uzalud, clirovao bios, vadio bateriju, takodje menjao frekvencije u biosu koje mogu da promenim i nikako da nateram plocu da `Barton vidi pravilno kao Barton` iako je na spisku podrzanih CPU kao i ovaj drugi procesor. Memorije su 2x256 ddr1, ali probao i sa drugim modulima od 512ddr1. Ploca je ranije radila sa Athlonom 1700+. Da li je ploca nesto cvrcnula ili..., posto mi se sada desava da se ugasi odmah pri butovanju i sa ovim 1700+ procesorom.
Ima li neko od iskusnih neki savet ili da dizem ruke od ovoga.
Preuzmi noviju verziju BIOS-a i flešuj. Meni se dešavalo slično na drugim pločama. AR3E WC i7 920@4 GHz WC 6x2 GB Corsair Dominator GT 2000MHz, CL9 2x60 GB SSD Patriot SATA3 Raid 0 - system 2x64 GB ssd Kingston Raid 0 - game self made Case Asus 27` monitor GTX 680 Logitech G19 + G700
Pokusao sam sa podesavanjima klizaca po uputstvu (manual ploce) sa sajta kao i sve moguce kombinacije na ploci tih klizaca (za brzinu magistrale). U biosu mi dozvoljava samo promenu na 133 ali se ne desava nista sa promenom brzine CPU-a. Kada po manual-u prebacim klizace na 133 ili 166 ploca samo vrti ventilatore ali ne dize sliku. Kada po manual-u stavim klizace na ploci na 100-tku tada dize sliku ali ga vidi kao 1100 MHz.
P.S. Samo da napomenem da ploca nema klasicne dzampere za prebacivanje frekvencije vec `5 malih klizaca` sa ON-OF funkcijom kojima se vrsi izbor frekvencije CPU-a, gde je default frednost 100 MHz.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.