1.Kako se sada odredjuje duzina trajanja garancije koja se dobije uz komponentu ako se prilikom kupovine umesto garantnog lista dobija samo racun? Mozda imam pogresnu informaciju o garantnom listu zbog toga sto par meseci nisam kupovao komponente.
2.Da li se isplati kupovati komponente krajem godine? Hoce li uskoro pojeftiniti graficke, procesori ili hdd-ovi? Planiram u decembru da prodam dve godine star kompjuter dok jos uvek mogu da dobijem solidne pare za njega. Zadrzao bih graficku, hdd, ram (imam rezervni za prodaju), dvd rezac i monitor a o velicini budzetu za kupovinu cu odluciti kada procenite komponente koje prodajem. Sacuvao bih sledece komponente: 4gb kingston hyper x Dell u2311h Asus 6850 Samsung 500gb
3.Koliko mogu da dobijem za konfiguraciju sa integrisanom grafickom, bez hdd-a i sa dvd citacem umesto rezaca? AMD Athlon II X3 445 GigaByte 880GMA-UD2H 2GB DDR3 NZXT Beta Chieftec CTG-500-80P
4.U zadnje vreme uglavnom igram platforme i avanture kao sto su Deadlight, Shank 2, Rayman Origins, Chaos of Delonia (avantura) osim Borderlands 2 koji sam prestao da igram. Vredi li igrati nesto pre nego sto se pojavi novi assassins creed? Zasto je Medal of Homer: Warfighter lose ocenjena na IGN-u i Gamespotu? Jedna od igara koju nisam igrao je Metro 2033 pa me zanima vase misljenje o njoj.
1. To je diskutabilno, jer prakticno svako ima drugacije misljenje. Generalno postoji misljenje da ako se ne da nikakakv papir koji oznacava trajanje garancije, kao podrazumeva se maximalno 2god. Mada eto, ja kada sam kupovao grafiku prodavac mi nije nista dao sem fiskalnog i na moje pitanje o garanciji, rekao mi je da je 3god. Tako da......
2. To da li se isplati ili ne, hm. Nemoj mnogo da razmisljas, kupuj, dokle god imas para za trosenje. .) Pazi kad god da kupis nesto, uvek ce uskoro da se pojavi nesto novo, nesto bolje, pa ce to sto si kupio biti jeftinije i tako sve u krug. Ono sto je bitno i sto je pravilo jeste da se ne kupuje uvek ono sto je trenutno izbaceno, jer mu je tada cena i najskuplja, pa sta god to bilo, uvek vredi bar malo sacekati, bar koji mesec.
3. E za vrednost ce ti se vec neko drugi javiti, mozes da bacis pogled po oglasima, koliko se krecu cene slicnih ili istih komponenti pa da vidis na cemu si.
1. Mislim da zavisi od komponente kolika je garancija a ne od toga da li si dobio garantni list ili ne.
2. Kod nas cene skaču i padaju kako skače i pada evro i kako ide tržišni vek komponente, nema nekih božićnih popusta i rasprodaja kao u americi. Eventualno mogu povoljno da se nabave stvari iz prethodne generacije kad nova popuni rafove, kao što je bilo s onim jeftinim 5850 u emmiju, ali i to retko.
@ShonE 1.Mogu lako da nas zeznu za tu trecu godinu garancije jer necemo imati nikakav dokaz da se uz komponentu dobijalo vise od 2 godine. 2.Uskoro ne bi trebala da izadje neka igra koju moj komp nece moci da pokrene ali i pored toga hocu da zamenim komponente da bih im produzio garantni rok. Mogao bih da odlozim za par meseci kupovinu ako je uskoro planiran izlazak novih procesora ili grafickih karti koji ce uticati na pad cena. Vise mi nije jasna visoka cena od hdd-ova i blu-ray przilica.
@Tristram 1.Necu dobiti nista napismeno pa mi nije svejedno. 4.Znam za Mark of ninja (otvorio sam temu na berzi) i planiram uskoro da je odigram a mozda probam i Djeljanu :) Trenutno me zanimaju neke zahtevnije igre kao sto je COD, MOH, Metro...
@Dexter Skoro sam je zavrsio (otvorio sam temu i za tu igru na berzi). Mislim da je izasao i update za nju.
1.Moze li neko da mi kaze koliko para mogu da dobijem za komponente (pojedinacno i u kompletu)? Korisna je bila poruka od Tristrama ali bolje je da jos neko proceni jer je on mozda precenio komponente. AMD Athlon II X3 445 GigaByte 880GMA-UD2H 2GB DDR3 NZXT Beta Chieftec CTG-500-80P dvd citac
2.Da li uskoro izlazi nova serija grafickih ili procesora?
3.Predlozite neki dobar fps (novi call of duty, novi Medal of Honer ili Metro) ako uopste igrate te igre.
@alrad ukucaj na youtube-u Medal of Homer pa ce ti biti jasno o cemu govorim :)
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.