Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem !!! Kolega iscupao Phenom 965 iz M5A97 na silu
STRANA 1 OD 2  
pmfrulez Problem !!! Kolega iscupao Phenom 965 iz M5A97 na silu 10.11.2012. 14:36 T50150

status: user
broj poruka: 997
Moj neuki kolega kome sam pre par meseci sklopio masinu i koji inace nem nikakve veze ni sa hardverom ni sa softverom znaci totalni nepoznavalac ove oblasti javio mi se pre dva dana sa problemom da mu asusov prorogram koji dolazi uz M5A97 pokazuje da mu cpu culer ne radi odnosno 0 rpm...
pretpostav sam da je mozda prilikom skidanja bocne stranice mozda zakacio kablic od kulera ili da je sam kuler otkazao...
reko sam mu da otvori kuciste i da vidi da li kuler radi...
na 965 smo nabacili cm 212 evo a uz to na gornjoj i bocnoj strani kao i na samom kuleru ima dvanestice tako da sam mu reko da to nije problem jer i bez tog jednog venta cirkulacija vazduha postoji ...reko sam mu da otvori kuciste i da vidi da li taj kuler uopste radi...a on je onako neuk iz razloga koji ni on sam nezna odsrafio srafove hladnjaka i na silu vukao hladnjak tolko polako da je iz ploce iscupao hladnjak zajedno sa procesorom...mislio je da je procesor i hladnjak ustvari jedna ista stvar pa je isti pokuso na slepo da vrati !!!!!!!! pokrivio je
nozice ne mnogo ali da napomenem da jeste...nijedna nozica nekim cudom nije iskidana ali postoji jos uvek neko minijaturno zakrivljenje na oko pedesetak njih :)
bitno da procesor upada u leziste malo teze ali ipak naleze lepo....vratio sam sve na mesto ali komp ne baca sliku...
vrte se kuleri na grafickoj i na procesoru ali nista dalje ni bip da se cuje...vadio grafiku cistio slot stavio na drugi pci i nista....sve moguce kombinacije sa memorijom ispitane ...clear mos i vadjenje baterije isto...trenutno sam na poslu pa ne mogu da ispitam komponente kod mene...
memory ok dugme kad pritisnem neprestano pocne da se pali i gasi i nista se ne desava....ima li neko ideju sta bi moglo da bude

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz pa Cpu 10.11.2012. 14:40 #452997

broj poruka: 801
meni je komp blokirao samo zbog jedne nozice ...nego lepo uzmi pincetu pa jednu po jednu ispravljaj

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pmfrulez isporavio sam sve mozda 10.11.2012. 14:43 #452999

su neke samo malo za neki mikron zakrivljene...mnogo ih ima itesko se prilazi pincetom

Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB
NZXT Lexa S
Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
http://tinyurl.com/7rgqpg9
matz re 10.11.2012. 14:44 #453000

broj poruka: 801
Mozda je odvalio i jos nesto, probaj kod tebe taj cpu

PhatPhuck Kreditnom ili BusPlus karticom `dovedi u red` nožice, da budu što ravnije... 10.11.2012. 14:44 #453001

broj poruka: 1886
Pa probaj opet...

I meni se dva puta desilo da iščupam `zalepljeni` procesor zajedno sa kulerom (smrdljiva, j*bena AMD `stock` termalna pasta), ali sam odvojio procesor od heatsinka vrhom noža, vratio procesor, i oba puta nisam imao ni jedan problem... Ni iskrivljene nožice...
Sve su ostale u liniji, jer sam heatsink izvukao pravo na gore, i to ne `divljom i neobuzdanom` silom, nego odmerenom silom...

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
pmfrulez ovde su bile u pitanju 10.11.2012. 14:54 #453002

jake ruke a manje zivaca probacu veceras ponovo

Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
Pisko E.... 10.11.2012. 15:04 #453009

broj poruka: 6645
... znaš kad bi meni prodao tu priču da je `slučajno` došlo do toga? Lik je pokušao sam-svoj-majstor i sve usrao. Oklempavi ga bilo parama bilo zajebancijom, da drugi puta pita pre nego usere.
p.s. ima nade.

Budale računaju na sreću.

acosuper ma stradala ploca sigurno 10.11.2012. 15:14 #453011

broj poruka: 1207
pokido lemove il ispod socketa ili na sjevernom mostu a moguce je da su popucali i neki vodovi u samoj pcb

CPU: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8
GPU: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS
RAM: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3
MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
HDD:2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
PSU: Cooler Master

Pisko Re: ma stradala ploca sigurno 10.11.2012. 15:27 #453013

broj poruka: 6645
... ne zloguči, ne mora da bude. Mnogo češće kidanje ipak prođe kao upozorenje... jebiga, ne znaju ljudi da ima žvaka i da se topi peglom ili kratkim uključivanjem bez ventilatora ili kad se usija nekim benchmark programom, ali nikako hladan...

Budale računaju na sreću.

:: pokido lemove il ispod socketa ili na sjevernom mostu a moguce je da su popucali i neki vodovi u samoj pc
::
:: CPU: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V
:: GPU: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLU
:: RAM: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR
:: MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.
:: HDD:2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID
:: PSU: Cooler Maste
pmfrulez oci su mi ko sarme 10.11.2012. 16:06 #453014

dezuram u domu vojske doneo mi komp na poso,opcili smo jos jedan monitor koji sam drmnuo iz kancelarije komandira cete,ako me neko navata ugasio sam ga,dosta sam popravio stvar karticom od bankomata mnogo je lakse upao unutra nije davao nikakav otpor do neki milimatar pred samo naleganje u socket,izasao sam iz dezurane ne mogu da gledam ovo je peti put da kacim ovaj prokleti hladnjak...

edit...upravo mi javlja da radi jebem li ga u dupence suntavo a sad ce da padne vopi jebes poso...hvala svima posebno tebi PhatPhuck dobar predlog za karticu .jos jedan problem je resen uz vasu pomoc

Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
ilicstefan Taman sam hteo da predložim karticu i videh Phat Phuckov predlog 10.11.2012. 16:23 #453017

broj poruka: 1577
Inače AMD procesori zaista imaju veoma zeznutu proceduru skidanja.

Ja sam se mučio par puta i uhvatio sam jednu dobru foru. Naime pre nego što nešto radite oko procesora najbolje je prvo iskključiti samo ventilator i uključiti komp da radi taman onoliko koliko treba da se zagreje hladnjak (bez venta mu treba par minuta) a samim tim i pasta.

Zatim odmah isključiti i što pre skinut kako se nebi ohladila. Umesto cimanja najbolje je kružnim pokretom okrenuti hladnjak. Kada se okrene onda se pasta malo omekša i onda samo polako podići. Ovako sam skidao jedno 10-ak puta svoj procesor na starom kompu i uvek je lagano išao.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

zerocool55 Pitanje 10.11.2012. 16:32 #453018

broj poruka: 1131
Pozz procitao sam u cemu je problem,i nije mi jasno zasto ako si zano da on ne zna ama bas nista si mu rekao da nesto uradi ?

Nije da te krivim ili nesto tako ali ja imam iskustava desilo mi se par puta tako sa likovima koji sem da barataju na softveru o hardver ne znaju nista i uvek sam im rekao da ne diraju nista dok ne dodjem upravo plaseci se ovoga sto si napisao da od malog naprave veliki problem...

pmfrulez druze ja sam iz leskovca 10.11.2012. 17:02 #453023

a on iz vranja,radimo u vranju zajedno ali ja sam bio slobodan dva dana ,reko sam mu samo da vidi dali. kuler uopste radi znaci vizualno,a ne da skida hladnjak pogotovo kad znam da ga je bilo strah da otvori bocnu stranicu ili da skine graficku,inace i ja skidam hladnjake lagano okrecuci ga levo desno u polukrug i nikad mi se nije desilo nesto ovako
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
cele1988 .... 10.11.2012. 17:19 #453029

broj poruka: 1424
pincetom ces malo sutra da ispravis.. uzmi zilet i onda po ceo red u jednu pa u drugu stranu ispravljaj... meni je jedan cpu sempron bio nagazen pa su i otpali neki pinovi kad je vracano... pa radi ok :P

ramzesIII re.. 10.11.2012. 19:10 #453056

broj poruka: 1017

Istu situaciju sam doziveo i posle nekoliko sati ispravljanja nozica, ispostavi se da ne radi ni procesor ni ploca.
Da sam bar odmah testirao plocu ne bih se ni zezao sa sempronom le1200.

Mada bih ipak mogao da mu dam jos jednu sansu sa kreditnom karticom, posto su nozice ispravljene. ali ne skroz.
chip ... 10.11.2012. 19:27 #453064

broj poruka: 113

postoji alatka za ispravljanje pinova... ali žilet je sasvim dovoljan. Bitno je da ne polomiš pin.
Ne mora se uključivati procesor bez ventilatora, a nekada to nije ni moguće, već radi na računaru 15min na primer i to je dovoljno da stvar ostane topla, a onda primeni neku od taktika vađenja... samo ne čupanje. Uvek nežno kao kad milujete ženske grudi.
Za vašu informaciju nije kriv AMD kao AMD jer i Intelovi izleću na istu foru zajedno sa hladnjakom.

Inače čitajući od početka celu temu palo mi je na pamet da mu daš zolju da ga dokusuri kao u Lepim Selima... he,he,he,he...
codeus .... 10.11.2012. 19:44 #453069

broj poruka: 4054

pinove mozete ispravljati i sa iglama za shpric .. navuces iglu na pin i ocas ga ispravis .. a mozes ga kontrolisati u svim pravcima ..

samo primer ..

rasa007 Re: .... 10.11.2012. 21:26 #453092

broj poruka: 456
Koliko je taj stručan, on bi iglu polomio bez ikakvih problema.

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

:: pinove mozete ispravljati i sa iglama za shpric .. navuces iglu na pin i ocas ga ispravis .. a mozes ga kontrolisati u svim pravcima .
:: samo primer .
pmfrulez ljudi mnogo je zaebano 10.11.2012. 22:54 #453098

kad je vise nozica pokrivljeno i to za sasvim malo...mnogo ih ima morao sam da ravnjam sa obe strane plus dijagonalno...vidim da je jedna kriva al oci posle desetak minuta tako pocnu da suze i peku da je to strasno tako da je ovo sa karticom ekstra pomoglo nakrivim ceo red za sasvim malo pa ga vratim u normalu i sve su ok...sto se igle tice pametna stvar ali samo kad su krajnje povijene ali u ovoj situaciji takoreci je nemoguce bilo proceniti koja je bila pokrivljena ako je negde u sredini...bitno je da je sve ok cak smo primetili da su temperature opale za nekih 5-10
stepeni na idle...da ne poverujes :)

Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
imarkovic >> 10.11.2012. 23:11 #453101

broj poruka: 18999
problem je sto ljudi cupaju ka sebi ko konjine, lepo zarotirajte u krug hladnjak, levo-desno, levo-desno dok se ne odlepi i onda lepo otstranite kuler bez naglih pokreta

gilopile ... 10.11.2012. 23:34 #453104

broj poruka: 9459
Pa da, malo onamo, malo ovamo i ide. Ako je bas neko nasr`o kilo paste i uhvatio vakum, onda jednu stranu pritiskati na dole, a drugu podizati i tako ce se odlepiti hladnjak, a da proc ostane u socketu.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

pmfrulez primetio sam da je cak 10.11.2012. 23:39 #453106

onaj plasticni zub sto drzi polugu za zatvaranje okrnjen koliko je bio zapeo strasno...doneo mi komp trese se ko lasica :) kaze nije valjda da cu morati da prsnem sto evra :) zlo i naopako

Phenom IIx4 955BE/3.8GHz
CM Hyper 612S
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
NZXT Lexa S
Benq G2220HDA
LC Powe LC6650GP3 V2.3
rolltroll Neprepoznaje RAM 19.03.2013. 13:58 #483067

broj poruka: 5
Ovako, imam slican problem kao i autor ove teme
Kupio sam novi cooler za cpu i sve je bilo ok kad sam ga stavio prvi put, medjutim nakon nekog vremena nisam bio zadovoljan hladjenjem jer sam mislio da sam previse stavio termalne paste...odlucim da skinem postojecu pastu i nanesem manje ovaj put, medjutim pasta se toliko zalijepila za cpu da sam na kraju iscupao i cpu s coolerom, Odmah da kazem da mi se ovako nesto nikad nije desilo, milion sam puta radio sve te stvari ali...za sve postoji prvi put. Sastavio sam sve nazad, procesoru nije nista bilo, ali se desio problem s RAM-om
procesor mi je amd phenom x6 1090T black edition 3,2ghz, mb asus m5a97 evo, RAM hyper x kingston 12 giga i graficka redeon hd 7870
umjesto 12 giga cita mi samo 8 giga
radio sam memtest za ram i svi su prosli test, dakle plocice nisu
takodje sam fleshao UEFI ali bez pomaka
shvatio sam da mi HDMI na grafickoj pravi problem jer mi UEFI izgleda kao 486 kompjuter odnosno sve je uvecano kao da je rezolucija 640x480 i nevidim trecinu bios-a
probao sam clear MOS medjutim nisam mogao potpuni clear MOS uraditi (mjenjao sam pinove s 1i 2 normaln na 2 i 3 sto bi trebalo potpuno resetovati bios plus vadjenje baterije)
Obzirom da sam fleshao bios sve sto je ova radnja ponistila jeste datum i vrijeme ali nije vratio bios na tvornicke postavke

Mene ustvari interesuje da li neko ima konkretan prijedlog sta da radim da mi sav ram procita...mislim da mi 3 i 4 dimm ne rade ali opet...nadam se da nije to u pitanju i da li mi neko moze reci kako da uradim clear mos na ovoj ploci
izvinite zbog obimnosti ali morao sam sve ovo da napisem kako bi bilo sto jasnije
hvala svima unaprijed

nemanja21 Re: Re: Re: ... 19.03.2013. 14:25 #483070

broj poruka: 1227
mozes ti da resetujes bios do sutra, sjebo si taj kanal imca na procesoru u najavi.. probaj da ponovo postavis procesor kako treba.

Dantes kad cupate cupajte pro 19.03.2013. 14:40 #483073

broj poruka: 492
pa ljudi boziji skinete kuler sa hladnjaka lagano fenom zagrejete hladnjak i skinete ga polako oseticete pod rukom kako se pomera samo picite levo desno lagano i jos malo probate da okrecete i to je to sam izlazi,znam jbg uvek sam tako skidao,pazi kad sam skino athlon x2 koji je vise od 5 godina stojao na ploci sa hladjenjem(u kutiji) a da mu nista posle nije falio a pasta i sam kuler su amd stock
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition
Cooler Master M2 Silent Pro 620W Intel
toothless Ja nikada nisam grejao hladnjak na procesorima... 19.03.2013. 15:18 #483083

broj poruka: 3241
i nikada nisam iščupao procesor kao ovi talenti. Hiljadu puta sam skidao `na hladno` kuler, ali prvo veoma polako u mestu razmrdam kuler levo-desno, isto kao kada menjam termo pastu i vraćam kuler. Kada se polako promrda levo-desno, veoma lako se odvoji od procesora, čak i na matorim kantama od računara.

http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs