Posto danas/sutra kupujem komp(po vasim savetima) evo sta sam smislio:
asus p5k (kao drug opcija mi je p5be-plus, ali zaista ne verujem) geil 2x1gb 800mhz seagate barracuda 500gb
1. sto ne mogu da se odlucim je: e2160 i asus 8600gt ili e4300/e4400 i xfx 8500gt? licno, cini mi se da je prva opcija bolji izbor, ali voleo bih da cujem vasa misljenja... budzet mi je tesan, pa ne znam koja bi bila najbolja kombinacija...
2. sta mislite o sledecim monitorima: LG L204WT-SF, LG L204WT-BF(za ova dva ne vidim razliku osim u ceni) i LG Flatron L206WTQ-SF(moj favorit:-), ali vredi li razlike u ceni)?
3. oce li codegen-ovo napajanje od 400w koje ide uz kuciste briza 6099 moci da drzi ovo, ili da ga prodam i kupim lc power od 550w?
Moje misljenje je da ti je bolje da uzmes ovu prvu kombinaciju,jer je 8600gt mnogo bolja graficka od 8500gt,dok ovi procesori manj-vise rade isto kada su klokovani na nekih 3GHz..Naravno najbolje bi bilo kada bi mogao da uzmes e4300 i 8600gt,ali kao ne,onda ce ti e2160 odraditi isti posao...Sto se tice monitora,mislim da na njima ne treba stediti,tako da ti preporucujem ovaj poslednji jer je bolji od ostalih(ima brzi odziv,veci ugao gledanja..).Takodje mislim da ti je ovo napajanje dovoljno,ali je uvek bolje kupiti novo,makar bilo LC Power,jer na napajanju ne treba stedeti,jer ako ono ode-ode ceo komp..Pozz
@Dyca Covece ti mislis da se svaki C2D klokuje ko blesav, posteno da ti kazem to je lutrija, evo ja sam uzeo solidnu plocu DS3P v3.3 i e4300 pa nece bas sjajno da se klokuje, za mene je fsb preko 340 misaona imenica, a na 333 radi, konkretno drzim ga na 2700mhz (9*300). Prosaraj malo internetom i videces da mnogo ljudi ima slican problem kao i ja koji se zove FSB WALL koji je od 340 do 380-390mhz. Poenta moje price je (a prilicno sam istrazivao po netu) da ce samo dobar 6420 valjano raditi na fsb400+ mhz i imati dobar OC rezultat, sve ostalo je CISTA LUTRIJA tj. ako ti se potrefi da radi na solidnom kloku. Hteli ne hteli da se slozimo sa tim Intel i njegov menadzment verovatno nije budala kad 2160 ceni 85⬠a c2d 6420 170â¬, sto se kaze sve ima svoju cenu. Samo mi mislimo da cemo kupovinom jeftinijeg i njegovim sviranjem da za.eb.mo veliki intel i njegove pirane iz upravnog odbora.
@Ruff Sto se tice grafike gledaj da izbegnes 8500 jer je taj model naslednik 7300, samim tim spada u budzetsku klasu kartica.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Moje misljenje je da ti je bolje da uzmes ovu prvu kombinaciju,jer je 8600gt mnogo bolja graficka od 8500gt,dok ovi procesori manj-vise rade isto kada su klokovani na nekih 3GHz..Naravno najbolje bi bilo kada bi mogao da uzmes e4300 i 8600gt,ali kao ne,onda ce ti e2160 odraditi isti posao...Sto se tice monitora,mislim da na njima ne treba stediti,tako da ti preporucujem ovaj poslednji jer je bolji od ostalih(ima brzi odziv,veci ugao gledanja..).Takodje mislim da ti je ovo napajanje dovoljno,ali je uvek bolje kupiti novo,makar bilo LC Power,jer na napajanju ne treba stedeti,jer ako ono ode-ode ceo komp..Poz :: :: ::
dovoljan ti je E2160 jer je jedina razlika izmedju njega i 4300/4400 u duplo manje kesa, koje neces primetiti osim ako ne radis u 3d maxu, a. cadu itd. Ni u kojoj kombinaciji nemoj uzimati 8500 ako hoces imalo da se igras(mada neces uspeti puno ni sa 8600 ali je daleeeko bolji od 8500)....razlika izmedju prva dva monitora je u boji, prvi je srebreni a drugi u crnoj boji....lg206...jeste najbolji ali trenutno ne znam kolika je razlika u ceni pa ti nemogu reci da li opravdava razliku u kvalitetu ali ali ja imam lg 204 i monitor je vrh, neces pogresiti nimalol(igram, gledam filmove, 3d max..itd. za sve ga koristim i vrh je ) Sto se tice napajanja..400w je dovoljno za tu konfiguraciju ali ako imas para uzmi lc 550w( odlican), jer na napajanju nikad ne treba stedeti.
znaci bio sam u pravu za kombinaciju e2160+8600gt. a izgleda i da koji god monitor odaberem, necu pogresiti... hvala vam, sutra idem u obijanje radnji! pozdrav svima! Nikolas
I sam si rekao da je cista lutrija sa skoro svim c2d procesorima,sto znaci da je ista mogucnost da e4300 nece hteti da se klokuje isto kao sto postoji mogucnost da se e2160 nece isto tako dobro klokovati...Posto skoro uvek kazem da bi e2160 i e4300 isto radili na kloku od 3GHz,ja isto mislim i za klok na 2GHz i na 2,7GHZ i na sve ostale mogucnosti..ja samo navodim,da kada se overklokuju ovi procesori rade skoro isto,samo ima razlike u kesu..Pozz,nadam se da sam ovo razjasnio..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.