I moje misljenje je da je ASUS No1, ali i on ima u ponudi lose ploce u nizem cenovnom rangu. Skupe ploce su dobro i kvalitetno odradjene. One jeftine, a narocito najeftinije, prilicno lose resenje. Losi elektroliti su uglavnom razlog. Sa te strane je Ga recimo bolje resenje jer ima i jeftinijih ploca sa all solid elektrolitima. Asus to nije imao do sada. Najvaznije je da svi elektroliti za napajanje procesora i memorije budu solid tipa. Govorim imajuci u vidu iskustva sa Intel resenjima (procesor-cipset), AMD nikad nije bio moj izbor.
Ako nesto znaci da kazem da sam na Bartonu promenio tri ploce Asus,Epox i MSI. Ubedljivo se najbolje pokazao Epox,pa MSI pa tek onda Asus koga sam prvog kupio i odmah promenio jer mi je temperatura CPUa isla skoro do 80*C u full loadu.Isti problem je u zlatno vreme Atlona i Bartona imalo makar pet mojih kolega za koje znam i svi smo naucili da ko radi u CADu i MAXu nikako ne uzima AMD&Asus kombinaciju.Sa druge strane Asus je u isto to vreme briljirao u kombinaciji sa Intelom. Ako bi sad bio ogranicen da biram SAMO izmedju Asusa i MSI isao bi na Asus jer je to bilo pre 3-4 godine i verujem da je nemoguce da jedna ozbiljna firma ponovi onako losu seriju i opstane na trzistu...Ali ako ti ovo nisu jedine dve opcije onda treba pogledati i druge prizvodjace.
:: Ako nesto znaci da kazem da sam na Bartonu promenio tri ploce Asus,Epox i MSI :: Ubedljivo se najbolje pokazao Epox,pa MSI pa tek onda Asus koga sam prvog kupio i odmah promenio jer mi je temperatura CPUa isla skoro do 80*C u full loadu.Isti problem je u zlatno vreme Atlona i Bartona imalo makar pet mojih kolega za koje znam i svi smo naucili da ko radi u CADu i MAXu nikako ne uzima AMD&Asus kombinaciju.Sa druge strane Asus je u isto to vreme briljirao u kombinaciji sa Intelom :: Ako bi sad bio ogranicen da biram SAMO izmedju Asusa i MSI isao bi na Asus jer je to bilo pre 3-4 godine i verujem da je nemoguce da jedna ozbiljna firma ponovi onako losu seriju i opstane na trzistu...Ali ako ti ovo nisu jedine dve opcije onda treba pogledati i druge prizvodjace. :: :: :: DaSickSyste :: ::
Sto se tice Epox-a u potpunosti se slazem. Imao sam 2 Epox-a u proslosti i nikad problema nisam imao, a i strasni su overclockeri. Trenutno imam Asus M2N-E Deluxe plocu ali bih je bez razmisljanja menjao za odgovarajuceg Epox-a. Cak bi i doplatio. E sad, Asus ili MSI? Asus definitivno.
Da samo sto rikne 70% od ukupne proizvodnje. Profesionalno gledano EPoX je mnogo gori od MSIa, je ga se jezim, jer sam ih iamo gomilu poluispravnih a ni jednooj nismo uspeli naci kvar jer je na oko sve OK. Ostalo se ne isplati...slobodno pazari GA ili ABIT ako neces ASUS...
- C H A M E L E O N -
:: :: :: :: :: Ako nesto znaci da kazem da sam na Bartonu promenio tri ploce Asus,Epox i MSI :: :: Ubedljivo se najbolje pokazao Epox,pa MSI pa tek onda Asus koga sam prvog kupio i odmah promenio jer mi je temperatura CPUa isla skoro do 80*C u full loadu.Isti problem je u zlatno vreme Atlona i Bartona imalo makar pet mojih kolega za koje znam i svi smo naucili da ko radi u CADu i MAXu nikako ne uzima AMD&Asus kombinaciju.Sa druge strane Asus je u isto to vreme briljirao u kombinaciji sa Intelom :: :: Ako bi sad bio ogranicen da biram SAMO izmedju Asusa i MSI isao bi na Asus jer je to bilo pre 3-4 godine i verujem da je nemoguce da jedna ozbiljna firma ponovi onako losu seriju i opstane na trzistu...Ali ako ti ovo nisu jedine dve opcije onda treba pogledati i druge prizvodjace. :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: :: :: :: Sto se tice Epox-a u potpunosti se slazem. Imao sam 2 Epox-a u proslosti i nikad problema nisam imao, a i strasni su overclockeri. Trenutno imam Asus M2N-E Deluxe plocu ali bih je bez razmisljanja menjao za odgovarajuceg Epox-a. Cak bi i doplatio :: E sad, Asus ili MSI? Asus definitivno.
Machine ti si jedini lik kog znam da se zali na Epox ploce. Moj dobar drug ima Athlon 64 2800+Epox plocu i radi besprekorno vec 3 godine kompjuter mu uglavnom sluzi za igranje,filmove i slusanje muzike.Kolegenica ima Atlona 3500 takodje na Epoxu isto nema nikakvih problema.A ja sam mog promenio za MSI samo zato sto nije imao SATA prokljucak i mogu da ti kazem da je Epox po onome sto sam ja iskusio daleeeeekooooo iznad MSIa.Ustvari MSI je cisto s*anje i nikako ali nikako ne moze da se poredisa Epoxom.Iskerno sam razmisljao da vratim ATA hard i da uzmem nazad svog Epoxa....Pored Cheinteca je to ubedljivo najbolja ploca koju sam imao.
Machine nemoj da mi pljujes po EPOX-u i sam sam imao jedan primerak..) Salim se.Samo zelim da dodam da to shto ih je bilo toliko kod tebe na servisu ne znachi da je EPOX los,kada bih birao izmedju MSI i EPOX-a naravno da bih uzeo EPOX.Problem sa EpoX-om je sto u zadnje vreme nemaju neki izbor plocha,barem ne za mene.Bez obzira na to uvek sam nostalgichan za ASUS-om,ali samo dolaze u obzir high end modeli. Moja prva ozbiljna plocha je bila ASUS P2B.Boze,koliko je to dobro radilo....
I sve te ploche u kombinaciji sa ovim sranjetom od windowsa i ostalih sranja od programa koji na kvarno krljaju... Gutaju memoriju ne znam za shta kao recimo cs2. Pu ko ih izmisli... Nije trebalo da se ide dalje od intela na 500 mhz.
Ma, jok, nije samo iz mog iskustva ePox shit, imam ortake koji su asembleri i serviseri i koji takodje imaju slicna iskustva. To se lako pokaze. Bili ste srecni, ali dobra ploca mora raditi 10god. da bi se svrstala u visoku klasu. Na ePoxu su svi elektroliti nize klase (ne bas skroz krsh ali losi): TEAPO, HERMEI, OST (mada ih ima u povecem broju) dok za MOS-FETove koristi solidne ST tranzistore (mada su losiji od onih koje uzima Asus, Gigabyte, Abit). Primera radi: najjaci NF2 epox RDA+ nije se ni u snu mogao uporediti sa grandioznim Abit NF7 koji je na sebi imao japanske Rubycon ili Nichicon elektrolite. Ovaj prvi je crkavao ko lud a ovaj drugi je bio otporan verovali ili ne cak i na ispadanje i polivanje vodom i to u radu...iz licnog i tudjeg iskustva znam da je epox u ogromnom broju ili crkavao ili pravio nebulozne probleme, cak ni zamena celokupne jedinicie za filtraciju napona na procesoru cesto nije davala poboljsanja sto ostavlja sumnju da je PCB lose projketovan
Cemu ironija? Zaista, prespojio je kondenzatore preko lakiranog PCBa, ugasio se usled toga. Isfenirao sam ga i on radi i dan danas...inace, ako nisi znao, pre nego se nesto odlemi na prasnjavom i zamascenom pertinexu TVa najpre se modul opere toplom vodom i sapunom a zatim susi i vrsi inspekcija...samo tako mozes naci hladne lemove ili videt i sitna pregorevanja...sto se ispadanja tice, npr. Asusovi PCBovi vaze za najizdrzljvije jer je pertinex 8 slojni i ojacan...
- C H A M E L E O N -
:: Verovali ili ne.ne verovali ili da :: :: ::ovaj drugi je bio otporan verovali ili ne cak i na ispadanje i polivanje vodom i to u radu... :: :: NF7 - N izgleda potice od NAUTILU :: :)))))))))
Sve PXB-F ploce su bile extra, npr. P3BF sa iBX je meni bio #1. Takodje K7V-T a prvi inzenjerski reprezentativni deluxe primerak bio je Asus BlackPearl i815PE...
- C H A M E L E O N -
:: :: :: ASUS :: :: Machine nemoj da mi pljujes po EPOX-u i sam sam imao jedan primerak.. :: Salim se.Samo zelim da dodam da to shto ih je bilo toliko kod tebe na servisu ne znachi :: da je EPOX los,kada bih birao izmedju MSI i EPOX-a naravno da bih uzeo EPOX.Problem sa EpoX-om je sto u zadnje vreme nemaju neki izbor plocha,barem ne za mene.Bez obzira na to uvek sam nostalgichan za ASUS-om,ali samo dolaze u obzir high end modeli :: Moja prva ozbiljna plocha je bila ASUS P2B.Boze,koliko je to dobro radilo... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.