AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
STRANA 1 OD 2
tortojed
AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
06.11.2012. 19:49
T49461
status: user broj poruka: 10998
temperaturama novih Dekinih pobačenih ``procesora``:
Ne se sekirate - kod Deke je SVE moguće. Procesorima se otključavaju jezgra (tkz. super-lešnik sistem, potrebni su vam još samo Chip i Dale - šta da se radi kad je to i smišljeno za veverice!), L3, L4, L5 ... Ln cache, a temperature im idu do 2 C ispod apsolutne nule...
Nemojte primenjivati vodeno hlađenje! Još nije ispitan uticaj tako ekstremno niskih temperatura na molekularnu strukturu vode (u najboljem slučaju može doći do polimerizacije vode, a u najgorem do pretvaranja obične vode u ``tešku vodu``, pa bi neko mogao da vas dovede u vezu sa iranskim nuklearnim projektima)...
Re: AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
06.11.2012. 20:28
status: user broj poruka: 1121
1+ za tortu
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: temperaturama novih Dekinih pobačenih ``procesora`` :: :: Ne se sekirate - kod Deke je SVE moguće. Procesorima se otključavaju jezgra (tkz. super-lešnik sistem, potrebni su vam još samo Chip i Dale - šta da se radi kad je to i smišljeno za veverice!), L3, L4, L5 ... Ln cache, a temperature im idu do 2 C ispod apsolutne nule.. :: :: Nemojte primenjivati vodeno hlađenje! Još nije ispitan uticaj tako ekstremno niskih temperatura na molekularnu strukturu vode (u najboljem slučaju može doći do polimerizacije vode, a u najgorem do pretvaranja obične vode u ``tešku vodu``, pa bi neko mogao da vas dovede u vezu sa iranskim nuklearnim projektima)...
Uze drugar APU crce mu posle dva dana ..Srecom dobio je drugi ,u krajnjem slucaju nije bas tako stabilno kao sto se prica ,jos je to neusavrsen sistem.. OBR je davno pricao da je neka greska u samim chipovima no..Da ne duzim..Uvek je bilo koliko para toliko muzike.
@tortojed Jesi video mail.24 komada bato,24 komada 7970 vraceno na reklamaciju i posle ovde pricaju o repariranim grafikama.. Karte dolaze out of box sa anomalijama ,pregrevaju se,black screen issue ,raspadaju se u radu.. Tuga..Zamisli kad svako iznosio prljav ves voljenih amd-ekica ..To bi bio raspad sistema..Ovako cute ki zaliveni!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Što jes`, jes`, Lolo moja sremačka - Deka je toliko prinudjen da štedi
06.11.2012. 21:40
da mu procesori, po default-u, ni NEMAJU jezgara (odatle i tako niske temperature - nema šta da se greje!). E, onda, ako srećni vlasnik IPAK odluči da taj procesor osposobi za PROCESUIRANJE, sledi otključavanje jezgra (čak i više jezgara!)... Problem je, naročito sada, zbog dolaska zime, kako ZAGREJATI te ``procesore``, jer ovako ``prehladjeni``, ne mogu da PROCESUIRAJU... smzli se k`o kita lastina, u Oslo fjordu...
@Miki: Intel barem stavlja PRAVE žvake (materijale). Deka se služi isključivo VIRTUELNIM žvakama (marketinškim prežvakavanjima)...
Znaci ne zna niko :) Vode se neke druge propagande i politika. Nikad necemo mrdnuti sa dna na zalost.
Kada bi AMD bilo kom naucniku sa sajta ponudio posao, bilo bi ubrzo AMD je vrh i najbolji. Ovako se prdi u prazno. Ostala vam je samo AMD i Nvidia svadja `ciganska` .
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Kad je u pitanju obavljanje velike nužde na za to nepredviđenom mestu (čitaj forumu PCBerze), Torta i njegov `kolega po boji` Skaj su neprevaziđeni. Ma koliko se mi mlađi trudili da ima pariramo, uvek nas dobiju na godine i iskustvo.
:: Kad je u pitanju obavljanje velike nužde na za to nepredviđenom mestu (čitaj forumu PCBerze), Torta i njegov `kolega po boji` Skaj su neprevaziđeni. Ma koliko se mi mlađi trudili da ima pariramo, uvek nas dobiju na godine i iskustvo :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Re: AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
07.11.2012. 09:40
status: user broj poruka: 1156
Za coveka kod nas sa platom od 200e nesto najbolje sto postoji u it svetu je amd.Dobar x4 cpu sa solidnom grafikom za 100e pa gde to ima?Intel sta?Hd pe-šes hiljda by intel zvaka bridz???Torto ti si ziv primer fanboy-a koji zarad ubedjenja odbacuje da ukljuci mozak ili isti zbog ekstremno niskih temperatura odbija da procesuira.
Nemoj da seres,koga boli Q za gresku u senzoru,koga boli sto se 7970 vracaju?Pa za to i sluzi garancija.Cuo sam da se saphire vraca!?Pa to nije amd!!!Ako se vracaju 7970 svih proizvodjaca onda ok.
Plata 100e intel 500e ako ustedim godinu dana mocicu da kenjam ko torta :-) Za 100e intel nema i nikad nece imati bolji cpu a to mi je bitno. A veliki strucnjaci koji nmg da zive bez prefiksa i nek se zapitaju sta to rade na kompu pa fx 6300 ili 8300 ili 1100t nmz da im zavrsi!? i7 ,iphone,ipad-e,ipod-obrisa,i pokenjam se na sve sto pocinje sa i!!!
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz Gigabyte ga990xa ud3 4x4gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560 Ti TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sensei AeroCoool Strik
:: temperaturama novih Dekinih pobačenih ``procesora`` :: :: Ne se sekirate - kod Deke je SVE moguće. Procesorima se otključavaju jezgra (tkz. super-lešnik sistem, potrebni su vam još samo Chip i Dale - šta da se radi kad je to i smišljeno za veverice!), L3, L4, L5 ... Ln cache, a temperature im idu do 2 C ispod apsolutne nule.. :: :: Nemojte primenjivati vodeno hlađenje! Još nije ispitan uticaj tako ekstremno niskih temperatura na molekularnu strukturu vode (u najboljem slučaju može doći do polimerizacije vode, a u najgorem do pretvaranja obične vode u ``tešku vodu``, pa bi neko mogao da vas dovede u vezu sa iranskim nuklearnim projektima)...
Re: Re: AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
07.11.2012. 10:35
status: user broj poruka: 18999
nije moja stvar, ali dao bih ti savet da se preusmeris na malo objektivnije razmisljanje.. voleo bih i ja svasta da imam od tehnike i hardware-a pa ne mogu zbog cene, i sad zato sto je nesto preskupo ja bih trebao na sve strane da pljujem to, jel? Mercedes ML i Fiat punto ne mogu da budu isto pa ni slicno, klasa 1 i klasa 50 su razlika
:: Za coveka kod nas sa platom od 200e nesto najbolje sto postoji u it svetu je amd.Dobar x4 cpu sa solidnom grafikom za 100e pa gde to ima?Intel sta?Hd pe-šes hiljda by intel zvaka bridz???Torto ti si ziv primer fanboy-a koji zarad ubedjenja odbacuje da ukljuci mozak ili isti zbog ekstremno niskih temperatura odbija da procesuira :: :: Nemoj da seres,koga boli Q za gresku u senzoru,koga boli sto se 7970 vracaju?Pa za to i sluzi garancija.Cuo sam da se saphire vraca!?Pa to nije amd!!!Ako se vracaju 7970 svih proizvodjaca onda ok :: :: Plata 100 :: intel 500 :: ako ustedim godinu dana mocicu da kenjam ko torta :- :: Za 100e intel nema i nikad nece imati bolji cpu a to mi je bitno :: A veliki strucnjaci koji nmg da zive bez prefiksa i nek se zapitaju sta to rade na kompu pa fx 6300 ili 8300 ili 1100t nmz da im zavrsi! :: i7 ,iphone,ipad-e,ipod-obrisa,i pokenjam se na sve sto pocinje sa i!! :: :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 gh :: Gigabyte ga990xa ud :: 4x4gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mh :: MSI Gtx 560 Ti TF II :: Lc power pro line 500 :: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 :: Logitech G 10 :: Steel Series Sense :: AeroCoool Stri :: :: :: temperaturama novih Dekinih pobačenih ``procesora`` :: :: :: :: Ne se sekirate - kod Deke je SVE moguće. Procesorima se otključavaju jezgra (tkz. super-lešnik sistem, potrebni su vam još samo Chip i Dale - šta da se radi kad je to i smišljeno za veverice!), L3, L4, L5 ... Ln cache, a temperature im idu do 2 C ispod apsolutne nule.. :: :: :: :: Nemojte primenjivati vodeno hlađenje! Još nije ispitan uticaj tako ekstremno niskih temperatura na molekularnu strukturu vode (u najboljem slučaju može doći do polimerizacije vode, a u najgorem do pretvaranja obične vode u ``tešku vodu``, pa bi neko mogao da vas dovede u vezu sa iranskim nuklearnim projektima)...
Re: Re: Re: AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
07.11.2012. 12:29
status: user broj poruka: 1872
Na stranu čitava priča o isplativosti, otvarač teme se poneo kao jajara, ona tu stoji samo sa svrhom da se isprovociraju oni koji nisu toliko srećni kao mi koji posedujemo intela.
Iz priče izgleda da je u pitanju jedan stariji gospodin tako da stvarno ne kontam kako ga nije sramota. Neki tamo askurđel mu je iz zabave pljačkao turske karavane a on iz zabave da izvineš kenja preko interneta kako bi se neko sad tu naložio i krenuo da mu dokazuje kako nije u pravu a on tamo da čita i cereka se za tastaturom.
Ima milion mnogo lepših načina da se čovek zabavi, ako ništa uvek može da se posadi nešto u saksiji i gleda kako raste, ko ima uslova čak i neku voćku da nakalemi u dvorištu pa nešto i unucima da ostane na radost.
:: nije moja stvar, ali dao bih ti savet da se preusmeris na malo objektivnije razmisljanje.. voleo bih i ja svasta da imam od tehnike i hardware-a pa ne mogu zbog cene, i sad zato sto je nesto preskupo ja bih trebao na sve strane da pljujem to, jel? Mercedes ML i Fiat punto ne mogu da budu isto pa ni slicno, klasa 1 i klasa 50 su razlik :: ::
Sa zaljenjem primecujem da se kolega Tristram ispromasivao.
07.11.2012. 16:29
Jamacno, nije pratio fabulu od radnje, te me je prisilio na nesto sto inace nerado cinim - da objasnjavam svoju POENTU.
Poenta je: Kolega darkon se (dan pre postavljanja ove teme) javio sa izvestajem o nebulozno niskoj temperaturi nekog Dekinog APU-a. Do sada je ``problem`` ONOLIKO puta bio predmet rasprava na nasem forumu i na mnogim drugim forumima. Sta je svim tim silnim raspravama zajednicko? Deka! Deka je zajednicki imenilac (kako kada se radi o ovom problemu tako i u drugim slucajevima laziranja)....
Dragi Tristrame, izgleda da ti istorijia nije jaca strana: moj askurdjel nikada nikoga nije pljackao zabave radi - turske karavane, pogotovu. Bese to iskjucivo nacin da se prezivi i da se, usput, covek najebe majke okupatoru svom. E, sad, more bit` da je tvoj predak jahao u karavanu, pa se moj askurdjel njime malkice pozabavio nakon pljacke...
Re: Re: Re: AMDjcima: povodom učestalih javljanja o ekstremno niskim
07.11.2012. 17:24
status: user broj poruka: 1156
Nisi me bas razumeo al dobro.Da je kenjao o amd cpu koji je 300e pa ajde ali ovako...Svaka cast za i5 I i7 ali I kostaju I bilo bi sramota da se desi zvaka for a.Ovako cpu koji daje mnogo a laze za temp sto se moze offset-ovati uuuu jaka stvar!
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz Gigabyte ga990xa ud3 4x4gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560 Ti TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sensei AeroCoool Strik
:: nije moja stvar, ali dao bih ti savet da se preusmeris na malo objektivnije razmisljanje.. voleo bih i ja svasta da imam od tehnike i hardware-a pa ne mogu zbog cene, i sad zato sto je nesto preskupo ja bih trebao na sve strane da pljujem to, jel? Mercedes ML i Fiat punto ne mogu da budu isto pa ni slicno, klasa 1 i klasa 50 su razlik :: :: :: :: Za coveka kod nas sa platom od 200e nesto najbolje sto postoji u it svetu je amd.Dobar x4 cpu sa solidnom grafikom za 100e pa gde to ima?Intel sta?Hd pe-šes hiljda by intel zvaka bridz???Torto ti si ziv primer fanboy-a koji zarad ubedjenja odbacuje da ukljuci mozak ili isti zbog ekstremno niskih temperatura odbija da procesuira :: :: :: :: Nemoj da seres,koga boli Q za gresku u senzoru,koga boli sto se 7970 vracaju?Pa za to i sluzi garancija.Cuo sam da se saphire vraca!?Pa to nije amd!!!Ako se vracaju 7970 svih proizvodjaca onda ok :: :: :: :: Plata 100 :: :: intel 500 :: :: ako ustedim godinu dana mocicu da kenjam ko torta :- :: :: Za 100e intel nema i nikad nece imati bolji cpu a to mi je bitno :: :: A veliki strucnjaci koji nmg da zive bez prefiksa i nek se zapitaju sta to rade na kompu pa fx 6300 ili 8300 ili 1100t nmz da im zavrsi! :: :: i7 ,iphone,ipad-e,ipod-obrisa,i pokenjam se na sve sto pocinje sa i!! :: :: :: :: :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 gh :: :: Gigabyte ga990xa ud :: :: 4x4gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mh :: :: MSI Gtx 560 Ti TF II :: :: Lc power pro line 500 :: :: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 :: :: Logitech G 10 :: :: Steel Series Sense :: :: AeroCoool Stri :: :: :: :: :: temperaturama novih Dekinih pobačenih ``procesora`` :: :: :: :: :: :: Ne se sekirate - kod Deke je SVE moguće. Procesorima se otključavaju jezgra (tkz. super-lešnik sistem, potrebni su vam još samo Chip i Dale - šta da se radi kad je to i smišljeno za veverice!), L3, L4, L5 ... Ln cache, a temperature im idu do 2 C ispod apsolutne nule.. :: :: :: :: :: :: Nemojte primenjivati vodeno hlađenje! Još nije ispitan uticaj tako ekstremno niskih temperatura na molekularnu strukturu vode (u najboljem slučaju može doći do polimerizacije vode, a u najgorem do pretvaranja obične vode u ``tešku vodu``, pa bi neko mogao da vas dovede u vezu sa iranskim nuklearnim projektima)...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.