Juce me je drugar zamolio da mu pomognem da sklopi neki komp za kucu. Posto je poslednji uzeo pre 7 godina , skroz je ispao iz price. Budzet je 350 evra , po nekoj logici bi se okrenuli amd-u, za ostale stvari nemam dilemu ali sam totalno neupucen sto se tice procesora i ploce.
Koja je preporuka za solidnu budzet plocu i procesor posto nemam iskustva sa amd-om?
Ako ne igra pre bih isao na a8 5600k ili a10 ako se pojavi.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Graficke bez Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sensei AeroCo
Moja preporuka za 5600k znaci extra procesor. uzeo sam skoro komp za sestru GIGABYTE GA-F2A75M-D3H rev.1.0 AMD A8-5600K APU 4-Core 3.6GHz KINGSTON DIMM DDR3 4GB 1600MHz MSI AMD Radeon HD 7770 1GB
Izuezerno se pokuazao a najvise me odusevila temperatura procesora i grafikce! Posle sat vremena igrce Crysis 2 procesor 25-30 max full load normalno ide od 10-18 a garfika full load 45. Znaci nisam mogao da verujem za procesro pa asim isao i u bios isto tako ocitava kao i HW monitor!
Manje vise je sve ok predlozeno stim sto bih ja isao ili na Phenom II ili na FX procesor, A serija cpu-a je vise za poslovne aplikacije i neke sitnije igre.
Ako mu se ne zuri neka saceka da dodje FX6300 nek uzme njega i miran je, taman do tad prikupi jos koji evro.
Pa ne bih rekao da je A serija za sitnije igre, može lako da se pogura neka prosečna igra bez problema, čak i Batman Arkham City ili Skyrim. __________________ Scourge of PCBerza
Moze slazem se ali ipak po meni je FX ili Phenom II serija bolja za igre ako ce vec da uzima graficku karticu, A serija mi izgleda ko nekad ploce sa integrisanom grafikom.
Da budem jasan A serija moze isto sto i PII ili FX al po meni za igre i max izvuceni potencial je iz FX ili PII, mislim na FPS, ali ako mu nije bitno da tera igre na max., vec moze da istrpi da cacka po podesavanjima i smanjuje izgled A serija je sasvim ok,
P.S: opet sam nejasan al me mrzi da kucam.
:: Pa ne bih rekao da je A serija za sitnije igre, može lako da se pogura neka prosečna igra bez problema, čak i Batman Arkham City ili Skyrim :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Pa neće niko da uzima A seriju ako će da uzima diskretnu grafiku. A serija može da zadovolji potrebe prosečnog korisnika koji je na budžetu jer za 100-110 evra dobije procesor i grafiku. __________________ Scourge of PCBerza
Ploca + procseor ovo za grafiku je bilo upsut! Ali misli da je sve to tu negde 2-3 fps gore dole. Sad za sad mu je odlcina kombinacija! A6 5600k + MB. Ali prvo covek mora da kaze za sta mu treba komp.
Ja znam da si grobar ali nemoj da si naivan.Full load cpu 30c a da kazemo da ti je 20c u sobi.Na leru procesor kroz koji prolazi struja hladniji od ambijentalne???Druga stvar u loadu grafika 45 a cpu 30 a nalaze se u istom cipu???Malo nelogicno a?Pre bih rekao da taj cpu treba da se offsetuje za 10-12c kao buldozer. Gledam neke testove 25c idle na 22 sobnoj posle 24h rada 40c u benchmarku 52c Sto su odlicne temperature ali ni blizu tvojim. Ili offset ili ti je u sobi ledeno ???
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Graficke bez Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sensei AeroCo
:: Ploca + procseor ovo za grafiku je bilo upsut! Ali misli da je sve to tu negde 2-3 fps gore dole. Sad za sad mu je odlcina kombinacija! A6 5600k + MB. Ali prvo covek mora da kaze za sta mu treba komp :: :: ::
Izvinjavam se :))) Cak sam jednom prilikom razmisljao o predsoblju neistarosenog potkrovlja gde mi je soba.Nislim da bi moj fx6100 isao lagano na 8ghz :)))
:: Vidis da covek drzi komp na terasi, sto ga napadas? ::
Koja ti je konfiguracija? Meni su ok ali na 4ghz na vrucini letos nisu sjajne u linx-u mada on nikad nije 100 posto u loadu u igrama ili u radu ovako. U igrama su podnosljive ali linx ide na 60c pa sam i uzeo akasu.
:: i minus beskonacno kao sto najavljuju, mada sa 24c u kucistu, meni su temp super, ne bunim se. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
I imam primerak koji se greje ali se i klokuje lepo, 4GHz na Sabertooth-u kod drugara na njegovoj ploci. Hladim ga NH-D14 sa dve 14tice, skoro sam radio linx, ambijentalna 24c u kucistu, 150 krugova linx-a, 48c. Dok recimo, Corsair H70 Core nije mogao da ga ohladi ni na Turbo 3,3-3,7GHz sa Push Me Pully ventovima, inace na Turbo, znas i sam, ploca regulise napon, tj nije fixan kao kad klokujes, vec obara, dodaje kad zatreba pa se s tim u skladu, manje i greje. Ali eto, Corsair FAIL, Megisa ga je drzao lepo, ali na 1500-1700rpm push pull, dok Noctua je dosta tiha i ima bolje temp od Megise, s tim sto sam kao intake, uzeo Xigmatek XAF a u sredini ostavio NF-P14 i dobio 4-5c manje u odnosu na default kombinaciju. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Svaka cast,znaci stvarno je fenomenalan kuler. Ali opet srpski racun: Ako si taj 960t platio 10000 din i noctua 8000 din za te pare si mogao uzeti i5 :) ili Fx 8150 koji je losiji izbor. E sad taj 960t je x6 t serija zakljucana tj yeald prica sto jos vise podize rezultat noctue jer T serija trosi i greje se lepo.
:: I imam primerak koji se greje ali se i klokuje lepo, 4GHz na Sabertooth-u kod drugara na njegovoj ploci. :: Hladim ga NH-D14 sa dve 14tice, skoro sam radio linx, ambijentalna 24c u kucistu, 150 krugova linx-a, 48c :: Dok recimo, Corsair H70 Core nije mogao da ga ohladi ni na Turbo 3,3-3,7GHz sa Push Me Pully ventovima, inace na Turbo, znas i sam, ploca regulise napon, tj nije fixan kao kad klokujes, vec obara, dodaje kad zatreba pa se s tim u skladu, manje i greje :: Ali eto, Corsair FAIL, Megisa ga je drzao lepo, ali na 1500-1700rpm push pull, dok Noctua je dosta tiha i ima bolje temp od Megise, s tim sto sam kao intake, uzeo Xigmatek XAF a u sredini ostavio NF-P14 i dobio 4-5c manje u odnosu na default kombinaciju :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j ::
Opet, ako ti tisina nije bitna, ima drugih kulera koji bi zavrsili posao. 960T sam uzeo u kombinaciji, dam i doplatim. .) A NH-D14 sam platio 7600 dok je u Emmiju ako se ne varam, bila 8999 a prednji vent je otisao philaemosu i za isti novac uzeh XAF-a, isto od philaemosa. :))) Kazem, greje se ko blesav, trazi primetnu voltazu za sve preko 3500MHz i kada se klokuje tek onda vidis gde koji kuler `stoji` na rang listi.
Nema sta naivan to je tako ako bas hoces da ti slikam temperatre u noramlanom radu 8-15C da ne poverujes full load psutao sam juce testove neke na njega 1 sata bech i ostala sranja ne prealazi 30-35 max! Znaci kao sto reko sestri sam uzeo taj komp i bio jekod mene ceo dan da instaliram sistem i neke igrice za decu!
Ajde bre nemoj da me zajebavas cpu na 8c idi bre u pm.A imas tecni azot sorry hahahaha
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz Gigabyte ga990xa ud3 4x4gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560 Ti TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sensei AeroCoool Strik
:: Nema sta naivan to je tako ako bas hoces da ti slikam temperatre u noramlanom radu 8-15C da ne poverujes full load psutao sam juce testove neke na njega 1 sata bech i ostala sranja ne prealazi 30-35 max! Znaci kao sto reko sestri sam uzeo taj komp i bio jekod mene ceo dan da instaliram sistem i neke igrice za decu :: ::
Nije ploca,amd opet zasro kao i kod fx serije a cini mi se i t serije. Nadji na netu koliki je offset a ofsetuj u open hw monitoru.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560 Ti TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike X Dell
:: Zanci nisam jedini ima i kolega isti problem! Ja reko da nisam poludeo ili mi se prividja! Ali izgleda Gibayte ploca baguje lose ocitava! :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=49452&forid=9&katid= :: :: evo teme od danas isti slucaj ko i kod mene! Samo sto se meni desavalo da bude cak i 0 C.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.