Ako moze u jedno i misljenje o grafickoj karti (da ne otvaram novu temu u rubrici za grafiku) kako bi legla na prethodno navedene komponente i ima li sta bolje do te cene?
Ploca je odlicna jedina razlika u odnosu na Asusa je sto nema UEFI bios.[ koji ce ti moj ] Graficka extra. Mozda sacekas reviziju buldozera.meni se svidja FX 6300.Ali i ako uzmes onog X6 je dobro.
@vladats ok, mozda si samo prevideo za procesor. Vec imam 1090T i memoriju. Sto se tice graficke, interesuje me da li u toj ceni u kojoj je ona (ili mozda jevtinije resenje) moze da se uzme nesto bolje i kako ce ona da legne na MB+CPU+RAM i jos na PSU LC Metatron Prophecy i TFT ViewSonic VX2433WM
@imarkovic, znam da nije isti cipset ali sam nesto gledao da su tu negde sa cenom.
Znas kako. Ja sam totalno nezahtevan korisnik PC-a. Skoro iskljucivo ga koristim za igre (95%) i ako pogledam koji film. Ne bavim se overklokom niti ista drugo radim na kompu. Zbog toga sam resio da promenim pristup sklapanju konfiguracije. Do sada sam uvek uzimao najjace maticne ili tek stepenik slabiju sto mi je odvlacilo dosta novcanih sredstava a ja pri tom nisam koristio ni 50% njinih mogucnosti. Sada sam odlucio da uzmem najjevtiniju a dobru maticnu koja ce da ispuni moje minimalne zahteve a da novac ulozim u jaku graficku. U principu mogu da dodam 3k ali ako mi nije potrebno ne bih. Pre bi ih prebacio na graficku.
onda može taj MSI, ako ipak planiraš u skorije vreme prelazak onda idi na ASUS-a ili bilo koju drugu (dobru) ploču sa 970/990 čipsetom. Za grafičku ću samo da kažem: `I tata bi sine.`
Drugari, malo ste me bacili u razmisljanje ali kao sto rekoh totalno sam okrenut gamingu tako da cenim da ce mi ovaj 1090T jos dugo zavrsavati posao. U svakom slucaju hvala na savetima. Sada je sve na meni. Moram da prelomim. Cujemo se kasnije, sada sam u nekoj guzvi. Pozdrav.
Ja imam ovu msi i prezadovoljan sam.Dobra naponska za klok i Military Class komponente a sto se tice biosa mislim da ce,kao i kod ostalih,update resiti sve nedostatke ako ti uopste nesto nedostaje
Druze bas si se potrudio oko ove teme. Moram ti priznati da mi se MSI 890FXA-GD65 nesto mnogo svidja a i cena je primamljiva tako da sam blizi njoj nego nekoj od predlozenih Asus ploca bez obzira sto sam proteklih nekoliko godina preferirao ploce ovog proizvodjaca.
Sam sebi si dao odgovor na neke stvari, obrati paznju! Kazes da si uvek ulagao u `najbolje` ploce, a nista od toga nisi koristio? Te ploce, kao i model graficke karte koju si odabrao su namenjene entuzijastima i ljudima koji vole da se igraju sa naponima i klokovanjem, benchmark rezultatima i jednostavno ljubav prema hardveru...
Poslusaj moj savet i nemoj trositi silne jevreje na tu kartu, ako si vec korisnik kakav si opisao... Sa ovom kartom ces imati i vise nego sto ti je to zaista potrebno!
:: Sam sebi si dao odgovor na neke stvari, obrati paznju :: Kazes da si uvek ulagao u `najbolje` ploce, a nista od toga nisi koristio :: Te ploce, kao i model graficke karte koju si odabrao su namenjene entuzijastima i ljudima koji vole da se igraju sa naponima i klokovanjem, benchmark rezultatima i jednostavno ljubav prema hardveru.. :: :: Poslusaj moj savet i nemoj trositi silne jevreje na tu kartu, ako si vec korisnik kakav si opisao.. :: Sa ovom kartom ces imati i vise nego sto ti je to zaista potrebno :: :: http://goo.gl/s3TT :: :: ::
Gledam temu, pa rek`o daj coveku da kazem da ne baci 16-17 hiljada bespotrebno, poslusaj moj savet i pazari ovaj super model od MSI-a i obavezno javi kako si zadovoljan!
Ne mislim uopste o MSI plocama.Asus je asus. Sad sam tek video kartu koju nameravas da kupis.Karta od 400e i ploca od 65e smesno. Nikad mi nece biti jasni likovi sa ispod prosecnim plocama jure karte od 400e.Sto Azem kaze kupi Gtx660ti za 250e i plocu od 200e.Asus sabertooth ili crosshair formulu ili tako nesto. Ili i5,i7 i neku z77 recimo asus sabertooth. Na kaju tvoja stvar ako je sve u igrama ali ja vise volim izbalansian komp gde su sve komponente iste klase a ne donjak msi ploca i karta od 400e. Msi ne bi razmatrao u kompu od 300e a kamo li u kompu od 1000e.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sen
Isao bih na Asus bez razmisljanja. Sto se tice karte, klokovao sam istu drugaru i karta ubija kako su je napravili ali on ima 3D monitor pa i moze da je iskoristi kako treba, za obican monitor na 1080p je overkill ako cemo realno. Na tvom mestu pre bih isao na neku 7950 i za razliku u novcu uzeo SSD Samsung 830 128GB. Kad se vec igras, igraj se kako treba, sa SSD-om i tom grafom ces tek videti sta znaci igranje. .)
A ssd ima veze sa igranjem kakve?Osim sto ce postavu da mu ucita u ram brze za koju sekundu,nista posebno.Mnogo vecu ulogu ima u svakodnevnom radu.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sen
:: Isao bih na Asus bez razmisljanja :: Sto se tice karte, klokovao sam istu drugaru i karta ubija kako su je napravili ali on ima 3D monitor pa i moze da je iskoristi kako treba, za obican monitor na 1080p je overkill ako cemo realno :: Na tvom mestu pre bih isao na neku 7950 i za razliku u novcu uzeo SSD Samsung 830 128GB :: Kad se vec igras, igraj se kako treba, sa SSD-om i tom grafom ces tek videti sta znaci igranje. . :: ::
Druze, tebi neke stvari gadno nisu jasne, cak nisi ni procitao detaljno u kojoj se situaciji covek nalazi... Nemoj bezveze buniti coveka, ili ostali deo foruma koji se manje razume u ove stvari.
:: Ne mislim uopste o MSI plocama.Asus je asus :: Sad sam tek video kartu koju nameravas da kupis.Karta od 400e i ploca od 65e smesno :: Nikad mi nece biti jasni likovi sa ispod prosecnim plocama jure karte od 400e.Sto Azem kaze kupi Gtx660ti za 250e i plocu od 200e.Asus sabertooth ili crosshair formulu ili tako nesto :: Ili i5,i7 i neku z77 recimo asus sabertooth :: Na kaju tvoja stvar ako je sve u igrama ali ja vise volim izbalansian komp gde su sve komponente iste klase a ne donjak msi ploca i karta od 400e :: Msi ne bi razmatrao u kompu od 300e a kamo li u kompu od 1000e
Pa nije mi jasna ta msi ploca i rekao sam da ide na asus.Sad sam procitao to kako razmislja o plocama ali to nije naveo u prvom postu.Ako ih ima 200 znaci treba 200 da procitam da bi odgovorio.Baziam se na prvi post.To je glavno i to je tu trebao da pomene. U svakom slucaju ne moa da uzme najgore ako je resio da ne daje 200e za plocu nek da 100 i uzme nesto pristojno.
I da nije mi jasno kad planias da predjes Savu da te sacekam.Siguran sam da ce te mnogi odavde takodje sacekati da im kazes oo sto si meni rekao u mejlu.
:: :: Druze, tebi neke stvari gadno nisu jasne, cak nisi ni procitao detaljno u kojoj se situaciji covek nalazi.. :: Nemoj bezveze buniti coveka, ili ostali deo foruma koji se manje razume u ove stvari :: :: :: Ne mislim uopste o MSI plocama.Asus je asus :: :: Sad sam tek video kartu koju nameravas da kupis.Karta od 400e i ploca od 65e smesno :: :: Nikad mi nece biti jasni likovi sa ispod prosecnim plocama jure karte od 400e.Sto Azem kaze kupi Gtx660ti za 250e i plocu od 200e.Asus sabertooth ili crosshair formulu ili tako nesto :: :: Ili i5,i7 i neku z77 recimo asus sabertooth :: :: Na kaju tvoja stvar ako je sve u igrama ali ja vise volim izbalansian komp gde su sve komponente iste klase a ne donjak msi ploca i karta od 400e :: :: Msi ne bi razmatrao u kompu od 300e a kamo li u kompu od 1000e ::
Jos ces reci i da je HDD brzi od SSD-a... A post o Crosshair Formuli i Sabertooth-u da ne pominjem, da kupi plocu od 200e a nece ni klokovati procesor, a covek gleda plocu od 60e. LOL br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Tek je u trecem postu obrazlozio zasto uzima takvu plocu.Hdd nije brzi a u igrama to nema maltene nikakve veze.3 sekunde ce mu brze ucitati postavu.LOL Ili ce mu ssd doneti jos 10 fps hahahahah
:: Jos ces reci i da je HDD brzi od SSD-a.. :: A post o Crosshair Formuli i Sabertooth-u da ne pominjem, da kupi plocu od 200e a nece ni klokovati procesor, a covek gleda plocu od 60e. LO :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.