Proveri u Biosu da li ti je CPU Host Clock na Enabled,ako nije ti imas mogucnost UPISIVANJA druge frekfencije ali nema efekta dok ovo ne promenis.
PS. Nisi dao nikakav opis sta si uradio tako da mogu samo da nagadjam da si sve ostalo dobro odradio...Ako jesi onda 90% da je ovo tvoj problem...A ako nisi ploca jednostavno nece da prihvati losa podesavanja i vraca te na difaltne vrednosti. Da bi ustedeli vreme proveri ovde da li si dobro odradio ostala podesavanja: http://www.tomshardware.com/2007/01/18/overclocking-guide-part-1/
Ovo je offtopic ali pomenucu - pogledao sam ovaj guide i naisao na link sa testom 965P ploca.Zanimljivo je sto je u konkurenciji 6 proizvodjaca (ne znam zasto su DFI izostavili),po kriterijumu performansi poredak sledeci:
MSI,Biostar,Gigabyte...
U overklok kategoriji,naravno,ABIT je daleko ispred ostalih.
Najzanimljiviji je zakljucak da je skupi Asus tek solidan performer.
Pored Tom`s -a,postoje i drugi (kvalitetni) sajtovi cije misljenje treba uvaziti,ali cini mi se da je jasno da ne treba uvijek najproduktivniji i najskuplji proizvodjac da bude prvi (jedini) izbor.Gigabyte je standardno dobar,Biostar dozivljava renesansu i na Intel i na AMD platformi,DFI je favorit iz sjenke,tako da ih ne treba otpisati.
:: Najzanimljiviji je zakljucak da je skupi Asus tek solidan performer Jos jedan offtopic. Asus pravi dobre ploce,ali su GA i Abit definitivno dominantni sto se ti ce ploca za C2D procesore narocito u klasi Intelovih 965 i P35 cipseta.Iskreno kad sam planirao da kupim novu konfiguraciju prvo mi je zapala za oko Asus P5W DH deluxe(kostala je oko 270e),a sad vidim koliko bi se zajebo da sam je uzeo.Mnogo sam citao o toj ploci i sta da se kaze kad covek vidi 270e `pa to mora da je mnooooogo dobro!!!`...Medjutim ne budem lenj pa proguglam malo i vidim da je GA ploca koja kosta(kostala tada) vise nego duplo manje pojela bukvalno u svim testovima...A onda proguglam jos malo pa vidim da svi bolji hardware sajtovi hvale Gigabyte i Abit ploce,a Asusa prozivaju na staru slavu. U firmi sa kojom saradjujem izmedju ostalih konfiguracija imaju C2D E6400 i Asus P5B deluxe(koju sam im ja preporucio da uzmu) pa sam iskoristio priliku da je testiram i obzirom na to koliko je placena moram da priznam da sam bio razocaran...Ljudi pricaju Asus moze da radi 10 godina da se uopste ne gasi...ja ovu konfiguraciju sigurno necu koristiti vise od dve godine,a proslo je vec 8 meseci kako sam je kupio i pored toga gasim komp kad nista ne radim...mada se desavalo da radi i po nedelju dana bez gasenja,a sad dok ovo kucam procesor mi je overklokovan na 3GHz i renderuje jednu sliku od jutros.Obzirom na to da za rendering koristim suvo savrsenstvo od programa Maxwell render i da rendering samo jedne slike na C2D procesoru moze da traje izmedju 2 i 48h neophodna mi je pouzdanost sistema...i posle licnog iskustva nema govora o tome da tu moze da se zameri bilo sta GA plocama(makar ne DS3 koju koristim). Meni koji sebe smatram zahtevnim korisnikom veca stabilnost od ovoga apsolutno ne treba.
To je lepo. Samo da potraje. (... da ne iskrsnu problemi u trajnosti komponenti - to je stvar koju ni jedan benchmark ne daje, setimo se lite-on cdrw-ova, koji su bili pobednici testova brzine - ali, kasnije ne i testova trajnosti... i tako. Neke ploče su tek kasnije došle na zao glas - zbog kondenzatora, upravljanja resursima u novijim os-evima, ali, 2 godine će valjda da šljaka...) Inače, pravo je čudo kako nisi naleteo, jer, celokupna industrija je toliko pecaroška da jednostavno, kad čovek ima pare i najmanju nameru da nešto kupi, oni ti to izvuku, pa se ti posle češi i gde treba i gde ne treba. Mislim, ja sam ponosni bivši ili sadašnji vlasnik.... MSI ploča, samsung crt monitora, `samsung` web kamere, lite-on cd rezača, mustek skenera, DTK napajanja, teac rezača.... i nekog kulera, kojem sad nikako da se setim imena, a proizvodio je 400dB buke na vrištećim frekvencijama... (a posle mi je zbog, premora, tupavog načina kačenja i tako, spao sa procesora i spržio ga...)... Eto... tero` me đavo da nešto repliciram za Benqurion 22` TFT.... pa se pokazalo da je najjeftiniji stvarno.... iako nisam imao nameru da ga kupim (ali, voleeem velikoo) kad eto ga, naletim na reklamu koja ga nudi (bez očekivanog skidanja PDV-a!) za nekih 9⬠mesečne rate.... i trajanje otplate u vremenu trajanja garancije... i šta sad?
do sada sam koristio bartona 2500(clockovan na 3200) i abit nfs7s. znaci ovo je prvi c2c u mojim rukama. bilo je krajne vreme posto je rezultat renderinga u max-u, na primer za jednu scenu koju sam radio za neku animiranu seriju : stari komp = 12-23 min. po fram-u novi komp = 2, 3 min. tako da se osecam trenutno kao da mi je neko skinuo tovar od 100 kg sa ledja. p-35 sam uzeo na preporuku prodavca (hteo sam p965 ds3) i jos ne znam naravno sve karakteristike. inace hvaljena je (ta i ostale varijante iz serije) kao odlican izbor (na net-u). videcemo.za sada je sve ok sa c.master napajanjem 650w, Hyper tx2 hladjenjem (nameravam da predjem kasnije na vodeno). temp. je oko 39 c. sve je hiper stabilno i pod najvecim opterecenjem (a ja to znam, kako u photoshopu, tako i max-u, real flow-u i ostalim djakonijama). ali ne bih hteo da ocenjujem nista za sada, jos. imao sam i asusove ploce ranije...na primer izvanredna black pearl cusl2-c ....ne znam, i ja sam po raznim forumima video da trenutno asus ne moze da parira bas najbolje ostalima. mnogo sam se raspricao, moram da radim. pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.