Uzeti ili ne . .Pitanje je sad II Deo ASUS P4P8x-SE ili P4R800V
STRANA 1 OD 1
grobSM
Uzeti ili ne . .Pitanje je sad II Deo ASUS P4P8x-SE ili P4R800V
06.07.2007. 20:07
T4926
status: user broj poruka: 76
ovako .. mozda je rech o starijim stvarima ali mozda ce me neko posavetovati :D nabavim ti ja Intel Pentium 4 HT @ 2.80Ghz (Northwood , 512k Bla bla bla . . .) posle skoro nedelju dana vijanja matichne ploche izbor je spao na 2 kandidata : prvi je ASUS P4P8X SE (intel 865p + Intel 82801EB (ich5) dual DDr CFBios 2 itd . . ) Drugi je ASUS P4R800-V Deluxe sa vrlo specifichnim chipsetom za ove tipove procesora (ATI Radeon 9100Igp + ATI IXP 150 SB SIS Sata raid Controler , Dual chanell DDR , IGP , Agp8x )
Napomena : P4P8X SE me koshta 35 eura A P4R800 Me izadje 25 eura ) Ja preferiram P4R800 ( Bolja izvedba napona , nativna fsb 800 podrshka i jeftiniji je :D ) MADA nikad nisam video ATI 9100IGP (chipset) na delu pa sam malo u dilemi :D
btw. ja imam plocu za p4 sa ati chipsetom, samo malo novijim(ATi Radeon Xpress 200) i nisam do sad imao nikakvih problema u radu(niti sam primetio par % razlike u brzini izmedju nje i 865 koju navode u testovima)
ASUS je najgori izbor koji mozes da napravis. Novih vise nema, tako da ti ostaju jedino polovne. Moj savet ti je da kupis novu Biostar plocu koju mozes da kupis preko oglasa i na koju ces dobiti garanciju a kosta 5 evra skuolje od polovnih. Uz to imas i modele sa PCI E slotom (soket 478) i intel 865 chip setom. Kostaju ispod 50e
seti se koliko si ih imao na reklamacijama... pogotovo sto na svim intel 865 ili 875 plocama juzni most voli da crkne vise nego leba da jede. Sto se tice performansi apsolutno se slazem... bolje od toga nema. Neka se sabere i oduzme i nek odluci
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.