Gledao sam testove itd , planirao sam prvo na fx8150 .. ali sam ipak resio na intel . fx je samo jaci u renderovanju i to ne mnogo. phenom je bolji za igre i jos dosta toga. http://postimage.org/image/mgwbjtorl/full/
Moj je radi na 4.2ghz oko 2 meseca pre nego sto sam prodao bez problema , flashovao sam bios ponovo i ortak mi je polako pokazao kako da nemestim 20x210 , temp je bila oko 55-58c u full loadu. fx ima moj drugar i 90% stvari iste smo imali i kartu cak , i kod meni je sve radilo bolje . on je oc fx na 4.5ghz fx8150 [ on je imao chiftek 1000w modularno a ja neki lc power 650w modularno] . http://postimage.org/image/mgwbjtorl/full/
U igricama mozda jeste Thuban za nijansu bolji, ali za sve ostalo - FX8120.
Taj procesor, futuristicki gledano tek treba da pokaze stosta.
Novija arhitektura, 32nm - jednostavno mnogo savremenije nego Thuban.
Uopste ne treba praviti dilemu ako biras sada. Pogotovo sto FX8150 radi na mnogo vecem radnom taktu od Thubana.
Ako neko ima x6, i hoce da proba Bulldozera, ja to podrzavam - ali uz minimalnu doplatu.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Moj je radi na 4.2ghz oko 2 meseca pre nego sto sam prodao bez problema , flashovao sam bios ponovo i ortak mi je polako pokazao kako da nemestim 20x210 , temp je bila oko 55-58c u full loadu :: fx ima moj drugar i 90% stvari iste smo imali i kartu cak , i kod meni je sve radilo bolje . on je oc fx na 4.5ghz fx8150 [ on je imao chiftek 1000w modularno a ja neki lc power 650w modularno] :: http://postimage.org/image/mgwbjtorl/full :: ::
Vs 1100t nema sta da trazi, a kamoli vs slabijeg Thubana.
Svaki FX8150 ide na 4,5GHz - dok je Thubanu 4,2GHz gornja granica!
Sem toga, tamo i gde je za nijansu losiji, to je zbog toga jer procesor ima FPU jedinicu manje u odnosu na k10.5 arhitekturu.
Dakle, u okviru jednog modula ima dva jezgra, tj, jedan modul deli jednu FPU jedinicu.
EDIT:
Stanje je sada, naravno, jos bolje! Vishera je znacajno bolja od svog starog brata, tako da se lepo vidi napredak, i tek sada(kada se malo sve smiri i kada se snize cene) - kupovina Thubana ce biti besmislica.
Nikola, pa i ovde se vidi da FX-8150 rastura Thubana.
Evo:
1. WOW(to je igrica koja je CPU related) Bulldozer WIN 2. Zip Benchmark - Bulldozer WIN x264 HDBenchmark - Bulldozer WIN WinRar kompresija - Bulldozer WIN M. Excel - Bulldozer WIN Blender 2.48a - Bulldozer WIN Par2 multi-treaded par2cmdline 04. - Bulldozer WIN POV-Ray 3.7 beta - Bulldozer WIN Cinebench r10 multi-t - Bulldozer WIN 3dsmax - Bulldozer WIN
Naravno, postoji i ponesto gde je Thuban bolji - sto je i logicno, jer kao sto sam rekao, CPU ima FPU jedinicu manje po jezgru, sto je u nekim stvarima bitno.
Overall, Bulldozer JESTE bolji CPU od Thubana. E sad, da li se isplati preci uz nenormalno veliku doplatu sa x6 am3 na x8 am3+ - NE.
Ali, posto po oglasima ima veoma povoljno da se nadje fx8130/fx8150 - ovaj dil je isplativ i vredi.
Ja sam prodao 1055t za 80e i mislim i da ne vrei više i tako taj tvoj plafon 95e.Daj bre ljudi to su matori procesori i kolko god da su dobri nmg preći 100e.Pa ima fx procesora novih za te pare pa i nek su u istom rangu hladniji su,garancija,oc potencijal i nova tehnologija.Ja sam doplatio 2000 za novog fx 6100 i nije mi žao.Jeste u everestu u jednom testu nešto lošiji ali je u nekim drugim značajno bolji.Nisam dalje testirao i ne zanima me 5 pošto i 3fps.Znam da se 1055t čuo kao traktor i zahtevao je aftermarket kuler.Ovaj ne.Hladniji je 10c bar.Oc sam ga na 4ghz sa stock kulerom i sve leti.I dalje mislim da je najnaprednija stvar ssd i jedini deo hardwera koji daje značajno ubrzanje koje se vidi golim okom.Procesori i grafičke u 20 pošto su nebitni.$ar 50 pošto brže da bi vredelo ulagati,za neki mali dobitak ispod nema račun osim ako je sitna doplata.I 965 i 155t i 190t i 1100t i fx6100 i 8150 itd svi će nama prosečnim korisnicima odraditi svaki posao.A Takvih nas je 90 Posto.Jača grafika ko igra i ssd kome je bitna brzina u svakodnevnom radu.Bio 955 ili 8150 za prosečnog korisnika isti q.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
Jesmo se juce zakacili i jesam te izvredjao, i evo, javno ti se izvinjavam zbog toga.
Slazem se vecim delom sa tobom(tvojim postom).
Ima veoma smisla sto si presao sa 1055t na FX-6100, jer CPU radi na 3300MHz, sto je 500MHz vise nego 1055t, a samim tim mu je i Turbo vec.
Takodje, 1055t otprilike najvise moze da ode na 3700MHz(to je neki prosek), mada postoje primerci(redji, ali postoje) - koji idu na 4GHz uz naravno, jace hladjenje, napon, itd..
Dakle - tvoj CPU kao od sale moze na 4GHz( a i preko), dok 1055t otprilike stize do nekih 3700MHz, mada, cesce i manje, ponekada.
Istina - ne mogu da se ne slozim, kada poredim Thubana 1055t i FX-6100 overall, FX-6100 jeste bolja kupovina.
1. Hladniji je (ovde konkretno mislim na overklok, jer su po difoltu oba CPU-a otprilie tu negde sa temp.) 2. Jaci po difoltu za mnoge stvari(igrice, na primer - jer radi na 3,3GHz) 3. Bolje ispeglan turbo core 4. Novija arhitektura, 32nm proces.. 5. Otkljucan je
A ovo za SSD, to stvarno jeste tacno.
E sad, druga je prica sto bi mnogo ljudi zaista i dalo 120e za x6 Thubana 1090t.
Ipak je to i dalje dobar CPU otkljucan, jaci radni takt, iako je relativno star(ne mozes da kazes da je taj CPU mator, i dalje sve bez problema radi sa njim, cak, i sa slabijiom Propus/Deneb varijantom).
Realno, 1090t vs FX-6100 - Thuban ga bez problema dobija u svemu, pa cak i u overkloku - jer 1090t moz` i na 4,2GHz bez problema(otkljucan je, veci radni takt, itd).
:: Ja sam prodao 1055t za 80e i mislim i da ne vrei više i tako taj tvoj plafon 95e.Daj bre ljudi to su matori procesori i kolko god da su dobri nmg preći 100e.Pa ima fx procesora novih za te pare pa i nek su u istom rangu hladniji su,garancija,oc potencijal i nova tehnologija.Ja sam doplatio 2000 za novog fx 6100 i nije mi žao.Jeste u everestu u jednom testu nešto lošiji ali je u nekim drugim značajno bolji.Nisam dalje testirao i ne zanima me 5 pošto i 3fps.Znam da se 1055t čuo kao traktor i zahtevao je aftermarket kuler.Ovaj ne.Hladniji je 10c bar.Oc sam ga na 4ghz sa stock kulerom i sve leti.I dalje mislim da je najnaprednija stvar ssd i jedini deo hardwera koji daje značajno ubrzanje koje se vidi golim okom.Procesori i grafičke u 20 pošto su nebitni.$ar 50 pošto brže da bi vredelo ulagati,za neki mali dobitak ispod nema račun osim ako je sitna doplata.I 965 i 155t i 190t i 1100t i fx6100 i 8150 itd svi će nama prosečnim korisnicima odraditi svaki posao.A Takvih nas je 90 Posto.Jača grafika ko igra i ssd kome je bitna brzina u svakodnevnom radu.Bio 955 ili 8150 za prosečnog korisnika isti q :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31 :: Gigabyte ga990xa ud :: 2x2gb ddr3 kingston hyper :: Gainword Gtx 260 core 21 :: Lc power pro line 500 :: SSD Samsung 830 64gb :: Logitech G 10 :: Steel Series Sense :: Dell U2312H :: Aerocool Strike X Adv :: ::
:: Ja sam prodao 1055t za 80e i mislim i da ne vrei više i tako taj tvoj plafon 95e.Daj bre ljudi to su matori procesori i kolko god da su dobri nmg preći 100e.Pa ima fx procesora novih za te pare pa i nek su u istom rangu hladniji su,garancija,oc potencijal i nova tehnologija.Ja sam doplatio 2000 za novog fx 6100 i nije mi žao.Jeste u everestu u jednom testu nešto lošiji ali je u nekim drugim značajno bolji.Nisam dalje testirao i ne zanima me 5 pošto i 3fps.Znam da se 1055t čuo kao traktor i zahtevao je aftermarket kuler.Ovaj ne.Hladniji je 10c bar.Oc sam ga na 4ghz sa stock kulerom i sve leti.I dalje mislim da je najnaprednija stvar ssd i jedini deo hardwera koji daje značajno ubrzanje koje se vidi golim okom.Procesori i grafičke u 20 pošto su nebitni.$ar 50 pošto brže da bi vredelo ulagati,za neki mali dobitak ispod nema račun osim ako je sitna doplata.I 965 i 155t i 190t i 1100t i fx6100 i 8150 itd svi će nama prosečnim korisnicima odraditi svaki posao.A Takvih nas je 90 Posto.Jača grafika ko igra i ssd kome je bitna brzina u svakodnevnom radu.Bio 955 ili 8150 za prosečnog korisnika isti q :: :: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31 :: Gigabyte ga990xa ud :: 2x2gb ddr3 kingston hyper :: Gainword Gtx 260 core 21 :: Lc power pro line 500 :: SSD Samsung 830 64gb :: Logitech G 10 :: Steel Series Sense :: Dell U2312H :: Aerocool Strike X Adv :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.