Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
GREEN Asus???
STRANA 1 OD 1
Dyca GREEN Asus??? 06.07.2007. 18:37 T4925

status: user
broj poruka: 1574
Sta predstavlja rec GREEN pored naziva maticnih ploci koje proizvodi Asus,da li je to nesto kao osakaceno ili je bolje od ostalih??Posto treba da narucim komp,a u prodavnici gde kupujem nemaju gigabyte ds3p plocu,mene zanima sledece:
1.Koja je razlika izmedju ds3,ds3p i s3 ploca

2.Koju od Asus ploca biste mi predlozili u rangu gigabyte ds3p ploce,znaci da ne prelazi nekih 140 eura

3.Da li vredi uzimati Asus p35 p5k green plocu

4.Da li je Asus 8800gts 320 mnogo losija od gainward 8800gts 320mb golden sample??

Hvala na odgovorima..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grobSM znachi . . . 06.07.2007. 19:12 #23065

broj poruka: 76
Green je ROHS Compliant oznaka (PCB i ostale komponente se ne prave od radioaktivnog materijala ) To je Sve

Dyca re 06.07.2007. 19:17 #23067

Hvala,posto je to normalno onda ne moram da brinem za to...samo jos da mi odgovorite na ostala pitanja..Hvala

Oglasnik 06.07.2007. 20:30 #23070

broj poruka: 726

GREEN - Kod ASUS-a,osim ekoloskih motiva i smanjenja potrosnje energije,postoji i ideja o nekakvoj bezicnoj relaciji (?) izmedju komponenti,ali taj projekat je jos uvijek,kao sto mu ime kaze,zelen (treba da prodje test kod Kruz Toma,momka iz MI serijala).

1.Razlika izmedju navedenih modela (965P serije,poslednje revizije) - kod ds3 i ds3p svi kondenzatori su klase solid,kod s3 samo djelimicno.ds3p ima nesto drugaciji (overklokerski) BIOS.Ostalo je gotovo isto.

2.Neka iz P5B serije,ili najslabiji model P5K.Zasto ne razmislis o DFI?

3.Ne znam,ti procijeni.Ako neces p5k DDR3,obican ti obezbjedjuje jedino podrsku za 1066MHz memoriju,nista zanimljivije.

4.Razlika/prednost koju ce neka kartica ostvariti na testovima u odnosu na isti model razlicitog proizvodjaca je neprimjetna u 3D aplikacijama - igrama ili programima,ako se proizvodjaci drze referentnih vrijednosti za GPU/memoriju.Kod Gainwarda su te vrijednosti znatno iznad ASUS-ovih (i nVidia specifikacija za 8800GTS) sto bi trebalo da da koji frejm vise.Medjutim,ono sto bi,po mojem misljenju,trebalo da te opredijeli za Gainward je tradicija,ne megaherci - ipak mu dajem prednost u odnosu na Asus.

Dyca re 06.07.2007. 20:52 #23072

Hvala na odgovoru..Odlucio sam se za p5k plocu jer mi izbor nije toliko veliki,u prodavnici gde kupujem nemaju bas poveci izbor(samo neke od asus,msi i intel ploca)..Imam samo jeos jedno pitanje:Da li p5k dozvoljava klok intel e2140 preko 3GHz ili cu imati problema da sa njom to izvedem??Hvala jos jednom...pozz

dragojlo2 re:dyca... 06.07.2007. 20:54 #23073

broj poruka: 718

1) Razlika je izmedju s3 i ds3 modela objasnjena,ali ds3 i ds3p se razlikuju ne po biosu u smislu overkloka,vec po tome sto ds3p ima 2 pcie slota i podrzava crossfire...(odgovor na Asus p5b-e)
2)Ja bih moju ds3 plocu zamenio odmah sa p5ne-sli (nforce i 650) ...Sli nije bitan ,vec mogucnost da se pri klokovanju zakljuca frekvencija memorije i klokuje samo procesor,sto znaci da ces i sa slabijom memorijom ici visoko...o tome koliko brzina mem utice( ne utice ) na overklok performanse pogledaj testove i bice ti jasno...
3)Asus p35k je isto sto i asus p5b za cipset 965,znaci bazicno solidno i obicno nista specijalno,deluxe ploce su uvek bile druga prica,dakle odlicne...
4)Ko kaze da je uopste losija? Gainward sa golden sempl serijom ostvaruje odredjeni kvalitet,ali ni Asus nije za bacanje.Obe se klokuju dobro ,cak Asus i malo bolje...`Ajd u zdravlje!
Dyca re:dragojlo2... 06.07.2007. 21:06 #23074

jel mislis da je ta asus p5ne-sli bolja od asus p5k,jer kosta manje od nje??Ako je laksa za klokovanje i raspolozenija onda cu nju da kupim...Meni nije vazno sto nije najnoviji cipset sve dok bude dozvoljavala klok i dok bude radila stabilno..Ovde gde kupujem imaju tu plocu,pa mi reci da li je bolja da bih mogao da se odlucim...Pozz

dragojlo2 evo ovako... 07.07.2007. 00:03 #23083

... odes lepo na http://www.legionhardware.com/ i vidis sta su sve oni radili sa ovom plocom pogledaj overklokovanje 2160 i 4400 i drgr clanke gede spominju ovu plocu ,covek(Steve Walton) se od nje jedva odvoji i to zato sto su ga maltene ucenili da predje na p35,ali deluxe koji je jos uvek skup...Ja bih moju (ds3) plocu menjao odmah bez razmisljanja ,ali pogledaj testove ,pogledaj i na drugim sajtovima kako to sve izgleda ,pa nakon nekoliko dana uzimaj ,tu je i sli tek da se nadje...Dakle ne sta kazem ja , ova ili onaj vec sam odluci ...Ako ces da uzimas dobru memoriju onda uzmi p35,ako ces da stedis na memoriji onda i650,jer omogucava ono sto sam ti rekao...`Ajd u zdravlje!

vukdusan Re: re 07.07.2007. 10:38 #23102

broj poruka: 800

:: Hvala na odgovoru..Odlucio sam se za p5k plocu jer mi izbor nije toliko veliki,u prodavnici gde kupujem nemaju bas poveci izbor(samo neke od asus,msi i intel ploca)..Imam samo jeos jedno pitanje:Da li p5k dozvoljava klok intel e2140 preko 3GHz ili cu imati problema da sa njom to izvedem??Hvala jos jednom...pozz
::

mozes ti da uzmes koju oces plocu, taj intel ne ide mnogo. nije tu do ploce, nego do procesora.
dragojlo2 I ja sam sumnjicav prema ... 07.07.2007. 11:59 #23104

...njemu tako da bih uzeo od 2160 pa nadalje,jer ovaj prvi `oce nekad i da podbaci, da se klokne samo do 2,5ghz-a , mada je i to dovoljno za karticu koju hoces da kupis...(to ti je kao stok 6600,a i to je brrrzo)...

Trgovac gradacija procesora 07.07.2007. 12:40 #23107

broj poruka: 86
Ne mešaj 2160 i 6600. Prvi je dual core, a drugi core2duo i na istoj frekfenciji ni približno dobro ne rade. Najbolje je uzeti E4300 i njega lepo kloknuti. Od ploča svakako uzmi neku p35, ASUS P5K je već dovoljno dobar. I naravno Gainward ili Leadtek grafiku.

Tri put meri, pa seci kol`ko `oćeš

Dyca re 07.07.2007. 12:43 #23108

Ok,uzecu onda 2160,a ako budem mogao mozda uzmem i e4300..Za trgovca:Zasto mislis da je ova najobicnija p5k ploca bolja od one p5ne-sli ploce??Ja sam na netu nasao dosta testova u kojima hvale ovu sli plocu??

Trgovac P5K ili P5NE-Sli 07.07.2007. 12:55 #23110

broj poruka: 86
Samo sam je naveo kao dovoljno dobru, ni ovoj drugoj baš ništa ne fali. I uzmi E4300. 2140 i 2160 i sad još neki koji se pojavljuju su klasični Intel dual core procesori sa STVARNOM, a ne sakrivenom frekvencijom.

Tri put meri, pa seci kol`ko `oćeš

dragojlo2 Re: za trgovca... 07.07.2007. 13:09 #23112

...ko bre mesa 6600 i 2160? I kako mozes da trvdis da je 2160 dualcore ,a ovaj drugi c2d,kad su i jedan i drugi core arhitektura ,samo sto 2160 ima 1mb l2 kesa...intel je ovu grupaciju procesora nazvao pentijum da bi ih odvojio od ostalih u smislu performansi ,ali su ljudi ukapirali da je uz odredjeni overklok moguce i sa ovim postici performanse c2d serije...Ja sam rekao da 2140 na 2,5Ghz radi kao 6600 na stok-u ,ili ces da kazes da to nije tako? 4300 svi ovde znamo da je to zmaj od procesora i nikome nije ovde do opovrgavanja toga ,ali trazimo i druge alternative ...Ako sam bio malo grublji na pocetku ,izvini ,ali sledeci put procitaj lepo sta pise...`ajd u zdravlje!
P.S.pogledaj na sajtu koji sam ti dao tekst`intelround up ` pa vidi kolike su razlike na istom kloku...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs