Elem, planiram da pazarim neku jeftiniju z77 plocu u kombinaciji sa i3 3225 ili nekim i5 procesorom. Zanimaju me vasi predlozi za ram memoriju. Da li ici na neku brzu sa vecim latencijama ili sporiju ali sa manjim latencijama? Koristio bih integrisanu grafiku, pa se vodim time da bi mi brza memorija poboljsala i performanse integrisane grafike, u nekoj meri. Gledah po prodavnicama ali je izbor i vise nego siromasan. Nije mi potrebno vise od 8GB rama. Bacite svoje predloge i komentare pa da se bacim na kupovinu :)
Samo gledaj podrsku memorija na listi ploce. Apsolutno je nebitno koja je brzina i latencija jer ti svakako to neces videti u radu. Memorije koje su ultra brze samo sluze za postizanje benchmark rezultata i nista drugo.
Konkretno ja imam Exceleram 1600 ddr3 cl6 o.c. na 2000 cl9. Video sam samo razliku u oceni windowsa [ dao mi 7.9 na ram ] Znaci bolje uzeti 8gb. sporije nego 4gb.neke brze memorije. To ti neces videti.
OK. Hvala na savetu. Znam da je nemoguce primetiti razliku u brzini memorije u realnom radu nego kad vec kupujem hteo bih da uzmem neku kvalitetniju ili malo brzu ukoliko je razlika u ceni mizerna, oko 500 do 1000 dinara. Sasvim mi je dovoljno 8GB rama tako da necu uzimati vise od toga. Bacicu pogled na support list-u pa cu vec odluciti. Hvala u svakom slucaju.
Ako nekoga zanima ova tema moze da procita ovaj clanak. Na osnovu testova zakljucuju da je bolje ici na brze memorije sa vecim latencama, sto se tice ivy bridge procesora i integrisane grafike.
A s kolko se zaljubi? +1 ZA KINGSTON CISTO DA NE BUDE OFF TOPIC. Mada videh jel bi patriot black nesto ok cena jedva preko 4000 za 2x4gm msm.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
:: Za 10 godina koliko sam zaljubljenik u racunare nisam se sreo sa plocom na kojoj nije radio kingstone ram :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
@Vladatas and Shark bas sam se i odlucio za kingston i bas tu memoriju. Gledao testove po netu i rekoh da je odnos cene i brzine odlican.
@Shark Hvala na preporukama za procesor i plocu. Jos razmisljam sta cu i kako oko toga ali mi se tvoj predlog svidja. Trebalo bi da nadjem neku kompatibilnu sa hackom tako da cu videti kako stoje stvari sa plocom. Za procesorom nema brige.
@djuroue Videcu po nasim lokalnim prodavnicama pa ako naletim mada nisam video tu memoriju u ponudi. Hvala u svakom slucaju.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.