Na ploči ASUS P5VD2-MX socket LGA 775 GREEN , radi Intel Pentium 4 na 3,06 MHz, 64-bitni, 1 MB L2 keša. Da li bi se dobilo nešto (srazmerno ulozenom novcu) promenom procesora, 65 nm tehnologije Dual-Core,ili Core 2 Duo. Ukoliko sam dobro razumeo, prvi ima dva sasvim odvojena jezgra sa odvojenom L2 keš memorijom, dok kod drugog je ova memorija zajednička, i dobija je jezgro kome je potrebnija. Mislim prvenstveno na ekonomsku klasu ovih procesora. Da li takva nadogradnja, može da se isplati???
Bilo bi greota tako nesto terati na jednoj od najlosijih ASUSovih ploca microATX pa jos -X. Da sam na tvom mestu prvo bih je zamenio za neki jaci model. Svakako, opet Asus, ali moze i GA, Abit...DualCore je losiji ali i jeftiniji od Core2Duo.
@clannovi:Ako ikako mozes promeni plocu ,a taj procesor ce ti vrsiti posao (ako ga overklokujes na 3,4-3,6) bar jos neko vreme dok ne skupis 6-7 K din za neki core pentijum... Ta ploca i jeste zamisljena pre godinu dana da omoguci lagani prelaz na c2d,ali su cene od tada toliko pale da je bez veze i dalje drzati se via cipset-a...(osim kod asrocka,kod koga je ploca sa ovim cipsetom ispala bolje od drugih izvikanih imena ,jer se ovi drugi verovatno nisu ni potrudili...) Dakle za male pare imas 965p plocu od Foxconna ili za malo vise Biostar,pa klokni p4 i vidi ,ako ne onda skupi pare za 2140 ili 2160 i sa doticnim plocama imas doobar sistem ...`Ajd u zdravlje!
:: ... wellcome back!...Cheers :: :: @clannovi:Ako ikako mozes promeni plocu ,a taj procesor ce ti vrsiti posao (ako ga overklokujes na 3,4-3,6) bar jos neko vreme dok ne skupis 6-7 K din za neki core pentijum... Ta ploca i jeste zamisljena pre godinu dana da omoguci lagani prelaz na c2d,ali su cene od tada toliko pale da je bez veze i dalje drzati se via cipset-a...(osim kod asrocka,kod koga je ploca sa ovim cipsetom ispala bolje od drugih izvikanih imena ,jer se ovi drugi verovatno nisu ni potrudili... :: Dakle za male pare imas 965p plocu od Foxconna ili za malo vise Biostar,pa klokni p4 i vidi ,ako ne onda skupi pare za 2140 ili 2160 i sa doticnim plocama imas doobar sistem ...`Ajd u zdravlje!
Bio sam nekoliko dana odsutan, pa .... Znači tako, ma da sve radi kako treba na računaru. Izgleda da je sve ukomponovano kako treba. Prvo ploča, pa onda razmišljati o procesorima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.