... i nije zezanje , vec stvarno pitam sta mislite o fx62, dokle moze da se klokuje , da li je brzi od x2 6000+ i da li se isplati uzeti ovakav procesor sada? Ima otkljucan mnozilac ,a u Nemackoj mu je cena oko 160e, kod nas sa smanjenjem pdv-a nek bude isto, ako ga bude...Meni licno se cini da je ovo doobar proc. za male pare,samo jos da dodje kod nas...`Ajd u zdravlje! P.S.nisam pratio AMD scenu ,pa zato i pitam da ne googlujem do besvesti , a zanima ma vase misljenje...
Moze da se klokuje ali vrlo malo...do 3.1GHz koliko sam cuo.Inace radi na 2.8GHz.I ne nije brzi od X2 6000,na difaltu je nesto slabiji od e6600. Ali prosle godine u ovo vreme je bio ubedljivo najjaci desktop procesor na svetu o cemu je govorila i cena(preko 1000e) secam se da sam bas na letovanju citao o neverovatnom FX 62 i mukama koje je zadao Intelu i koliko Intel sanja o procesoru koji ce moci da mu pridje po performansama..........a onda haldan tus zvani Core 2 Duo. Iskreno uvek me interesovalo kako radi taj procesor(`king of the hill` kako su ga zvali u to vreme urednici toms hardware) i bas bih voleo da ga `vidim u akciji`.
Neznam sto si zapeo za tim FX ali ako ga nadjes po toj ultra ceni 160⬠onda ne oklevaj (seti se kostao je 1000â¬) .. inace ja bi na tvom mestu uzeo neki Athlon 64 X2 5200+ Windsor EE koji radi na nizoj voltazi i cuo sam da se dosta dobro klokuje na 3.0gHZ ... samo ti daj pare na sto bolju maticnu a kada AMD izda one nove Phenom procesore onda kupi neki od tih, bar ja tako planiram ... ne svidja mi se Intel i njegova polotika ... jeste sad je era Overclocka kupi sti jeftinije i overclkuj na sto bolje a kolko ce da te traje to samo u Intelu znaju ...
Na žalost i ovde se ljudi dele na ove i one. Znam da za isto para dobijam isto bilo da je to AMD ili Intel. Ova podela je, čini mi se, namerna samo zbog nekog kao rivalstva, a sa ciljom veće kupovine i veće halabuke oko kojekakvih proceora. Tom`s hardware je totalno nerelevantan što se tiče testova jer su u glavnom ekonomski motivisani kao i sve nemačke marketing i kobajagi test agencije. Core2Duo i nije neki hladan tuš za AMD-a jer je u segmentu igara i kućne zabave AMD daleko ispred konkurenta. Ni AMD nije neki hladan tuš za Intel jer je ovaj i dalje daleko ispred konkurenta po drugim kriterijumima.
Na žalost i ovde se ljudi dele na ove i one. Znam da za isto para dobijam isto bilo da je to AMD ili Intel. Ova podela je, čini mi se, namerna samo zbog nekog kao rivalstva, a sa ciljom veće kupovine i veće halabuke oko kojekakvih proceora. Tom`s hardware je totalno nerelevantan što se tiče testova jer su u glavnom ekonomski motivisani kao i sve nemačke marketing i kobajagi test agencije. Core2Duo i nije neki hladan tuš za AMD-a jer je u segmentu igara i kućne zabave AMD daleko ispred konkurenta. Ni AMD nije neki hladan tuš za Intel jer je ovaj i dalje daleko ispred konkurenta po drugim kriterijumima.
...niko ovde nije mislio tako...Ovde se ljudi dele na one koji prate Intel i Amd scenu ,a ne po tome da li ce dati zivot za Intel ili AMD...Zbog toga i naslov AMD fanovi...Uostalom vecina je shvatila da je ovaj post i postavljen ne zbog svadje ,vec zbog upoznavanja sa jednim dosta dobrim procesorom koji je do sada vecini bio nedostupan, a sada sa ovom cenom mozda moze i nekoga da zainteresuje...Mene jeste ...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.