Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
VARNICA na Abit NFS7
STRANA 1 OD 1
markopvict VARNICA na Abit NFS7 01.07.2007. 02:57 T4870

status: user
broj poruka: 4515

Igrao sam FEAR 3 sata i odjednom se komp ugasio, i nije hteo da se upali. Ponovnim ukljucivanjem napajanja E-power 500w gold, sevnula je varnica negde oko procesora (Barton 2800+@2,09ghz) i odmah sam ugasio komp. Kada sam opet upalio nije se cuo BEEP ali su svi kuleri radili i svetlele diode na ploci mreznoj kartici i sl. Monitor se nije upalio naravno (ne dogadja se nista samo rade kuleri i to je to).Sumnjam da je crkao procesor..... sta vi mislite.

Da li na ovu plocu mogu da stavim obicnog semprona 2200+ koji je na obicnoj NF2 Gigabyte ploci, kako bih proverio da li je CRKO Barton???

Hvala
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vampirbg ... 01.07.2007. 04:08 #22691

broj poruka: 711
Kako si to uspeo? :)

Sto se pitanja za procesor tice, nisi napisao koji je Sempron u pitanju posto pod tim imenom mozes da nadjes svasta... U principu, ako je isti socket trebalo bi da moze... Jedino ako je dosta noviji od ploce pa ona nema podrsku za njega...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
basla Re: VARNICA na Abit NFS7 01.07.2007. 08:32 #22694

broj poruka: 1

::
:: Igrao sam FEAR 3 sata i odjednom se komp ugasio, i nije hteo da se upali. Ponovnim ukljucivanjem napajanja E-power 500w gold, sevnula je varnica negde oko procesora (Barton 2800+@2,09ghz) i odmah sam ugasio komp. Kada sam opet upalio nije se cuo BEEP ali su svi kuleri radili i svetlele diode na ploci mreznoj kartici i sl. Monitor se nije upalio naravno (ne dogadja se nista samo rade kuleri i to je to).Sumnjam da je crkao procesor..... sta vi mislite.
:: Da li na ovu plocu mogu da stavim obicnog semprona 2200+ koji je na obicnoj NF2 Gigabyte ploci, kako bih proverio da li je CRKO Barton??
:: Hval

Meni se cini da uopste nije u pitanju procesor zato sto sam isti slucaj imao i bila je ploca u pitanju, cini mi se da je nesto crklo na njoj od pregrejavanja
Dragg Odgovara 01.07.2007. 09:25 #22695

broj poruka: 2270
Pomenuti sempron sigurno odgovara toj ploči, ali ako ti ni on ne startuje to još ne znači da je Barton crko. Meni takođe ovo liči na ploču a ne na procesor, čak najviše na napajanje ali kažeš da ono radi. Bolje bi bilo da pomenutog bartona odneseš na tu Gigabyte ploču i tamo ga direktno proveriš. Uzgred, zašto je Gigabyte NF2 ploča `običnija` od tvoje?
markopvict re 01.07.2007. 10:54 #22696

Tacno mislim da je sigurnije da stavim Bartona u moju Gigabyte plocu umesto Semprona sigurno su isti posto mislim da je u pitanju Socket A !!!!
Abit je `kao` bolji zato sto ima sve dodatke...sata,raid,opcije za klockovanje i ta govna :D
Koja je bolja varijanta PLOCA ILI CPU ????
Napajanje apsolutno iskljuchujem iz price !!!!
Probacu prvo CLEAR CMOS !!! A ako to ne pali menjam Procesore!!!!
markopvict Re: Odgovara 01.07.2007. 11:02 #22697

:: Pomenuti sempron sigurno odgovara toj ploči, ali ako ti ni on ne startuje to još ne znači da je Barton crko. Meni takođe ovo liči na ploču a ne na procesor, čak najviše na napajanje ali kažeš da ono radi. Bolje bi bilo da pomenutog bartona odneseš na tu Gigabyte ploču i tamo ga direktno proveriš. Uzgred, zašto je Gigabyte NF2 ploča `običnija` od tvoje

Da li treba da menjam termalnu pastu na procesoru ili da ga prelepim preko iste i da li ce ona imati i dalje dejstvo ?????
vukdusan Re: Re: Odgovara 01.07.2007. 11:34 #22699

broj poruka: 800

:: :: Pomenuti sempron sigurno odgovara toj ploči, ali ako ti ni on ne startuje to još ne znači da je Barton crko. Meni takođe ovo liči na ploču a ne na procesor, čak najviše na napajanje ali kažeš da ono radi. Bolje bi bilo da pomenutog bartona odneseš na tu Gigabyte ploču i tamo ga direktno proveriš. Uzgred, zašto je Gigabyte NF2 ploča `običnija` od tvoje
:: Da li treba da menjam termalnu pastu na procesoru ili da ga prelepim preko iste i da li ce ona imati i dalje dejstvo ????

skini pastu pre postavke nove!!!
hmm...mozda je bolje da na ovu pokvarenu plocu stavis tog semprona.ako moze(ako su isti socket).
ludi ... 01.07.2007. 11:44 #22701

broj poruka: 568
AMD od kad je napravio prve Athlone i Durone 1999. pa sve do pojave 64-bitnih procesora koji su koristili S754 nije menjao podnozje, znaci socket A je uvek isti za sve AMD-ove 32-ke K7 serije.

Sempron upada bezkompromisno, na NF2 ploce upada svaki Socket A procesor od Durona @ 600MHz pa nadalje, gigabyte je uz abit bio najbolji proizvodjac ploca sa NF2 i NF2-ultra cipsetovima.

Stara pasta/zvaka MORA se skinuti u potpunosti pre nanosenja nove

Licence to kill

vampirbg Re: ... 01.07.2007. 15:36 #22714

broj poruka: 711
:: :: Sempron upada bezkompromisno, na NF2 ploce upada svaki Socket A procesor od Durona

Ne bas... Imas Semprone bazirane na Opteronima kojima je iskljucena 64bitna podrska (prve verzije Semprona) Tek kasnije su se pojavili Semproni sa 64bitnom podrskom :) Ali, u svakom slucaju, ako je SocketA trebalo bi da pasuje (a jeste posto je na NF2) :)
markopvict Re: ... 01.07.2007. 15:51 #22715

:: AMD od kad je napravio prve Athlone i Durone 1999. pa sve do pojave 64-bitnih procesora koji su koristili S754 nije menjao podnozje, znaci socket A je uvek isti za sve AMD-ove 32-ke K7 serije
:: Sempron upada bezkompromisno, na NF2 ploce upada svaki Socket A procesor od Durona @ 600MHz pa nadalje, gigabyte je uz abit bio najbolji proizvodjac ploca sa NF2 i NF2-ultra cipsetovima
:: Stara pasta/zvaka MORA se skinuti u potpunosti pre nanosenja nov
:: Licence to kil
:: A sta ako nemam pastu???????????
sto je istina :S

MENJAM SA SVE HLADNJAKOM ?! LOL
io62s .... 01.07.2007. 16:52 #22718

broj poruka: 371
Crkla ti je ploca, provereno...imao sam 2 takva slucaja, tako da znam :) proc. ti je 99% ok
ivanica ... 01.07.2007. 16:55 #22719

broj poruka: 1
Da ali simptomi su kao da je crkao proc. Imao sam takva 3 slucaja - sve naizgled radi ali se nista ne desava. Ventilatori vrte, lampice svetle cak i kad memoriju lose stavis pisti...

kosava Nemoj da stavljas procesor na staru plocu 01.07.2007. 17:13 #22720

broj poruka: 45
Mislim da je stavljanje procesora na staru plocu prilicno rizican posao.
Posto kazes da je sevnula varnica oko procesora pretpostvljam da ti je kuciste bilo otvoreno, ako je kuler na procesoru ispravan onda je on verovatno imao dobro hladjenje ali je ploca ta koja se pregrejala jer nema cirkulacije vazduha ako je kuciste otovreno. Dalje, varnica ce tesko da sevne iz procesora (nije nemoguce ali...), pre ce biti da je varnicila ploca. Ovo moze da znaci da ti je crkao socket u koji stavljas procesor. Posto je bila varnica to moze da znaci da je ploca crkla na takav nacin da je dala previse voltaze na socket pa je sprzila i procesor.
Mislim da je stavljanje novog procesora na ovu plocu rizicno jer postoji velika mogucnost da ti ploca odmah po ukljucivanju sprzi i taj novi procesor.
Bolje probaj da stavis Bartona da drugu plocu pa ako radi super, a ako ne radi onda probaj da stavis neki jeftiniji procesor na ovu staru plocu tek da budes siguran da je socket ispravan. Znaci kupi negde za 5e Duron ili Athlon bilo koje brzine, samo da je Socket A i da je sto jefitiniji i probaj na ploci koja je varnicila. Ako on prezivi i ako ploca radi onda stavljaj Sempron 2,2 na nju.

Razmisli o tome da zatvoris kuciste bar u vreme ovih tropskih vrucina, i ako nemas bilo bi dobro da ugradis neki dodatni ventilator.
Dragg Zaboravih... 01.07.2007. 17:21 #22721

broj poruka: 2270
...NF7 je odlična serija ali je zloglasna po lošem ventilatoru na Northbridgeu. Pregledaj ga bez obzira na ostale probleme.
`Koja je bolja varijanta PLOCA ILI CPU ????`
Pa ne znam, po ceni su tu negde, svejedno je šta je crklo (nisi valjda naseo na oglase gde nude bartona za 70e? Realna vrednost mu je manja od 30e).
Što se tiče termalne paste svakako skini prethodni sloj, mada ako samo probaš procesor ne moraš ništa da dodaješ, samo razmaži ostatke.
Znači, stavi Bartona na Gigabyte i obavesti kako je prošlo.
markopvict .as 01.07.2007. 17:52 #22723

U PRAVU JE MOMAK STO JE REKAO DA JE KUCISTE BILO OTVORENO SVO VREME!
U CHIFTEC KUCISTU SU BILA 2 KULERA KOJA SU PRETHODNO IZVAJDENA(VAZDUSNI TUNEL)!

DOLAZI MI ORTAK VECERAS CIJI JE KOMP PA CEMO DA PROBAMO DA NAMESTIMO A MOJ KOMP SA GIGABYTE PLOCOM I SEMPRONOM JE SKROZ ISPRAVAN MA CEMO DA UBACIMO BARTONA NA NJEGA??? DA LI IMA LOGIKE RADITO Clear CMOS???
grobSM :D Hehe 01.07.2007. 21:14 #22726

broj poruka: 76
plocha crketina :D standardni abitov rikoshe :D
markopvict :(+ 02.07.2007. 02:04 #22732

CRKO MSI 6800 GT , JEDINO STO NISAM ZELEO ............NEK IDE U ..... OCE NEKO DA OTKUPI NEIPRAVNU ZA 20E MOZE DA ISKORISTI KULER I POLA KG BAKRA NA NJOJ , MEMO MODULE...........
CarlosO hm 02.07.2007. 14:12 #22749

broj poruka: 54
Malo je neverovatno da ti nije crk`o proc, al ajd da verujem da je samo grafika!

fslobodan kako ste dosli do zakljucka? 02.07.2007. 15:00 #22752

broj poruka: 4

Kako ste zakljucili da je crkla grafika? Jesi li je probao na nekoj drugoj ploci? Ima li vidljivih ostecenja(spaljenih delova) na njoj?

markopvict pozz. 02.07.2007. 18:00 #22758

pozz.evo vlasnika ovog naloga.xaxaaxaxax
machina se dize sa drugom kartom,dok sa msi 6800gt ne daje znake zivota......
ujedno su je testirali serviseri iz firme`Monitor` i potvrdili kvar....
ALI posto sam je otvorio utvrdio sam da NEMA NIKAKVIH VIDLJIVIH OSTECENA???????
znaci niti garezi,niti tragova bilo cega kako na mem tako i na gpu-u,sto je neverovatno cudno??????
jos cu da je ubodem u jedan pc,pre nego sto je BACIM.....
ako imate neku zanimljivu zamisao...budite slobodni pa je podelite sa nama.....pozz
fslobodan PRE NEGO STO JE BACIS... 03.07.2007. 11:04 #22780

broj poruka: 4

Dakle, pre nego sto bacis karticu u djubre pogledaj da li na kartici ima neki MOSFET tranzistor.ako ima mozes da probas da ga promenis (tj. neko ko ima opremu za zamenu SMD-a). Ako ti je kartica zaista crkla na takav nacin(sevanje, varnice, gasenje masine i sl.) verovatno je u pitanju preopterecenje koje je (za tebe je najbolje i najjeftinije) ubilo samo ispravljacke tranzistore (u teoriji elektronike kaze da je tranzistor najbrzi osigurac).Ako ne znas da ih prepoznas na PVC-u reci da ti objasnim.Ako ovo uspe ustedeces sigurno 100e za novu grafiku.
P.S. kako to da nemas 3 god garancije na MSI?

Trgovac MSI garancija 07.07.2007. 12:50 #23109

broj poruka: 86
Zato što daju samo 1 god. garancije.

Tri put meri, pa seci kol`ko `oćeš

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs