nasao sam (davno odlozenu) plocu socket 478 na kojoj su bila dva naduvana kondezatora zbog kojih nije bacala sliku( SREDJENO) zamenjeni i sve ok medjutim kada sam stavljao win ne mogu da udjem i bios? setim se da joj je to i pre bio problem,tako su mi predhodni vlasnici rekli, sa usb tastaturom prodje sve ok sada me zanima da li mogu sa bilo koje druge ploce da skinem ps2 konektore i da zamenim ili ima neka caka koju ne znam za sve savete otvoren hvala unapred
tako mi iradi sa usb tastaturom pitanje se odnosilo da li da menjam ps2 konektor posto nemam veliko iskustvo sa tim i da li imaju neke cake da ne za.....m jos vise u prevodu da li uopste da cackam
Jesi siguran da je samo konektor u pitanju? Jel uopste daje znakove zivota tastatura na PS2? Jesi probao malo da savijas dzek koji ulazi? Naravno, mozes zameniti ukoliko je on problematican, sve to pase, jer su pinovi standardnog rasporeda....Samo nije ni malo jednostavna zamena ukoliko nemas dooobru lemilicu i zivce do jaja, jer su rupice knap i vrlo je tesko provuci stari, vec odlemljen sa stare ploce konektor. Ja bih to,mozda, radio samo ako su stradali USB portovi, a nema slobodnih PCI slotova...Moj savet ti je da izbegnes rabotu
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Da, da, lepo kaze CrowBgd, ima jedan osigurac koji ide na 5V. Obicno se nalazi tik uz sam PS2 konektor (mala plocica i oznaka na PCB-u je Fxxx (fuse)) Vrlo lako moze biti da je izgoreo zbog shebane tastature ili misa koji su nekad bili kaceni. Mozes ga ispitati unimerom,a ako se ispostavi da je on, samo ga prelemi sa jednom licnom iz zice od, recimo, starog napajanja/molex i sl. Bice dovoljno, a ipak ce izgoreti ako se ponovo napravi kratki spoj.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.