Upalim komp, nema beep, nema slike. Svi kuleri se vrte, ali nista se ne desava. Posle par restarta cuje se kratko beep (normalno) ali i dalje bez slike. Probao sa 3 razlicita stapa memorije, isto se desava. Jednom se culo cak i 1 dug i 3 kratka beep-a. E sad, na ploci sam video jedan kondenzator da je izgleda pukao, tj naduven je i mislim da je procureo. Kada pokusam da upalim bez memorije, pisti non stop. Probao sam i vadjenjem baterije na pola sata (2 puta) vadjenjem i vracanjem graficke ali nista. Pre ove ploce bila je unutra jedna asusova (p5ld2-se) koja je takodje pravila probleme. Kod nje je bio slican problem. 1 dug i 3 kratka beep, ali se desavalo da posle par restarta krene da radi i upali se komp normalno. Ali to nije bio slucaj danas pa sam resio da vratim staru plocu (GA). Na asus ploci nema naduvenih kondenzatora.
Ostatak konfiguracije je: e2140 ati 4850 LC5550 Memorije: Kingston 2 gb 800 mhz, Kingston 512 mb 533 mhz, PQI 1gb 667 mhz. (sve komponente imaju preko 3 godine).
Imate li neki predlog sta bi moglo da bude? Hvala.
Izgleda da graficka polako ispusta dusu. Jesi li probao sa nekom drugom? Moze matora PCI da posluzi za probu...Pokusaj da joj dobro ocistis kontakte i izduvaj i PCI-e slot, pa probaj.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Kakava crna karta, Gilopilence - ploca je ovde riknjavela. Ja sam
13.10.2012. 09:55
status: user broj poruka: 10998
taj Gigin model posledji put video (veoma behu popularne kod nas zato sto primaju Core2) pre dve godine. Matoro je to... Sanse da proradi nakon zamene konda su male (ali postoje)...
E ovako je sad stanje. Sinoc sam uspeo da upalim, 2 puta sam ga restartovo, zbog drajvera, i kada sam treci put restartovao, pre ulaska u windows mi je zablokirao i ja ga restartovao na dugme i posle toga opet ista prica. Sada sam opet pokusao (vadio grafiku, bateriju, sve raskacio, pa ponovo prikacio posle sat vremena, i sad mi se desava da cujem 1 beep (normalan), popali lampice na tastaturi, ali nema slike. I reaguje na CTRL+ALT+delete. A sam PCI-e slot ima lufta (ne secam se da l je normalno toliko ili ne, nikad nisam ni obracao paznju). Nemam gde da probam graficku da vidim dal je ona ili je ploca. Znam da plocu mogu da uzmem za 25-30 e neku solidnu polovnu, al sta ako nije ploca... Bolje receno, bar se nadam da je ili jedno ili drugo... :D
EDIT: Evo, uspeo sam da ga upalim. Ili je sama ploca ili slot za grafiku ili graficka... Temperature gledam sad, sve je normalno.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.