AMD se vadi na ``makroekonomske probleme``, iako je jasno da ni mikrosoftni nisu za zanemarivanje (priča tipa ``sacekajte win8 SP3, pa da vidite iznenadjenja!``). Naime, sa dolaskom osmice, service pack 3, eto nama i procesora , jezgro ``traktor-guseničar``... Za sada, Dekin gubitak u trecem tromesecju je deset puta veci od onog kojem se ``nadao`` (10% umesto ocekivaniog jednog procenta u odnosu na prosli kvartal).
- - znači, za razliku od prošlih kvartala, AMD će imati gubitak? Pa šta sad mi što ne mrzimo amd da radimo?
Nego, šta bi sa TEGRA pričom? Mnogo si nešto skakutao, kliktao, pevao ode... šta bi sada sa ajfon čipom i novim Qualcomm-om? Di ti je ta Tegra? I to u grafičkom testu... iskreno, mislio sam da je pitanje u čistom cpu delu, a da grafički nikada za nvidiju u bilo kom segmentu neće biti problem, kad ja tamo a ono međutim.. P.S. `Ajd` nam javi i da je Firefox dobio update.
:: - - znači, za razliku od prošlih kvartala, AMD će imati gubitak? Pa šta sad mi što ne mrzimo amd da radimo :: :: Nego, šta bi sa TEGRA pričom? Mnogo si nešto skakutao, kliktao, pevao ode... šta bi sada sa ajfon čipom i novim Qualcomm-om? Di ti je ta Tegra? I to u grafičkom testu... iskreno, mislio sam da je pitanje u čistom cpu delu, a da grafički nikada za nvidiju u bilo kom segmentu neće biti problem, kad ja tamo a ono međutim. :: P.S. `Ajd` nam javi i da je Firefox dobio update :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
-NVIDIA TegraZone breaks 5 million download mark -Sony XPERIA Tablet S revealed with Tegra 3 and ICS -Lenovo IdeaPad A2109 Tegra 3 tablet hits Best Buy starting at 9
Kapetan Deka, putuje, putuje.. Gde putuje? Down, down, downward bound... Kurtzem o ledinu, to je za buducnost Dedinu...
Zanimljiv fenomen ovaj Nemanja (Imanja?). Onamo fensi Ajd`fo-novac
12.10.2012. 19:59
status: user broj poruka: 10998
ovamo crveni hardveras! Podseca me na dame obucene u skupocene bunde, koje se guraju po gradski autobusi sas sirotinju-raju (zemaj ga na taxi, alo bre gospodja!)...
@Miškonijus, ne brini, I enjoy my life like no one else, i ponizno gledam na civilizaciju...naročito na Dekinu populaciju.
I kad na tržištu ostane jedan monopolista pa podigne cene 300% i kaže ako nemaš para za procesor a ti ga uzmi u ruke pa ga drkaj drkaj, eeee ovce su čudo, mož ih onda šišati kako oćeš. Vidim i ja budućnost, tablet i konzola....
Mene više čudi što ne obraćate pažnju na bitne delove članka:
12.10.2012. 21:23
``in some applications``
u NEKIM aplikacijama, to će reći trči, trči, pa naiđi na neku, najčešće nevažnu aplikaciju-sintetički test, a u igrama i programima za renderovanje videa, 3D-a itd, prc!, ćorak od gain-a...
Obrade, gde su nestala ona tvoja obaveštavanja o tome koliko Deka godišnje potroši na kafu tokom sajmova, prezentacija i tome slično? Pre par dana Dekica je najavio otpuštanje desetak % zaposlenih i time izazvao burne reakcjie na (SVOJIM) forumima... Drma mi se, drma mi se, na šubari karta, istopi se Deka, kao baba-Marta (u proleće)...
poboljsane perfomanse u Excelu i Photoshopu kod Piledrivera sto se vidi i kod Trinity koji nema L3 cache ,a i kolicina L2 cache je duplo manja nego kod 4 BD jezgra.
In Excel, we expected the core i3 3220K to dominate but again, it looks like AMD has figured out the instruction set nicely. The 5800K is rolling along. In our Bulldozer FX-8150 review, excel results were poor but that is not the case with Piledriver.
Svaki forum je pricaonica - ljudi razgovaraju o svemu i svačemu...
12.10.2012. 21:42
Evo, ti si svojevremeno iznosio podatke o tome koliko AMD izdvaja za ``prezentaciju``. To je, za mnoge od nas, čista zajebancija, ali ti to niko nije ozbiljno zamerio...
Re: Svaki forum je pricaonica - ljudi razgovaraju o svemu i svačemu...
12.10.2012. 21:43
status: user broj poruka: 7721
Zaebancija nista drugo.Pa i ti se zaebavas ......Ebes to sta je neko nekad iznosio ,bitna je sadasnjost.Nemoj da se opterecujes time ,to je sve bila zaebancija.
:: Evo, ti si svojevremeno iynosio podatke o tome koliko AMD iydvaja ya ``prezentaciju``. To je, za ,mnoge od nas, čista zajebancija, ali ti to niko nije ozbiljno zamerio.. :: :: ::
Re: Zanimljiv fenomen ovaj Nemanja (Imanja?). Onamo fensi Ajd`fo-novac
12.10.2012. 21:48
status: user broj poruka: 1227
ne znam na sta mislis, moj autobus tera punokrvni plavac..
:: ovamo crveni hardveras! Podseca me na dame obucene u skupocene bunde, koje se guraju po gradski autobusi sas sirotinju-raju (zemaj ga na taxi, alo bre gospodja!).. ::
Eh, nema tu je obliazi oko Berze kao kisa oko Kragujevca... Ima te neke 680 gtx ali zna da ce ljudi da ga pljuju ako bude (kao po obicaju) poceo da se proserava. Ali zato se sa duplim profilom, s vremena na vbreme prave teme gde se kuka kako je Berza bila nekad vrlo posecena, a sad eto nije... Sta li joj to fali? Hmmmm...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Gde je Sky nema ga 100 godina :) :: :: HAF 912 Plu :: I5 3570 :: Z77A-GD5 :: 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mh :: Corsair H6 :: Seasonic 620G :: 2TB WD Gree :: Mushkin Chronos 180G :: GTX 58 :: ::
Re: Svaki forum je pricaonica - ljudi razgovaraju o svemu i svačemu...
13.10.2012. 01:32
status: user broj poruka: 4641
tortojed, pogledaj mejl kad si se vec toliko raspricao, pa suni jednu pametnu .)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Evo, ti si svojevremeno iznosio podatke o tome koliko AMD izdvaja za ``prezentaciju``. To je, za mnoge od nas, čista zajebancija, ali ti to niko nije ozbiljno zamerio.. :: :: ::
Re: Re: (Nemanja21)Zanimljiv fenomen ovaj Nemanja (Imanja?). Onamo fensi Ajd`fo-novac
13.10.2012. 06:32
Pa, do sada si se skrivao u crvenoj busiji...stalno si nesto čvakao protiv ``skupog``, plavo-zelenog tandema i pominjao cenovni faktor kao odlučujući...a onamo, kupuješ fensi telefone po pakleno visokim cenama...
:: ne znam na sta mislis, moj autobus tera punokrvni plavac. :: :: :: ovamo crveni hardveras! Podseca me na dame obucene u skupocene bunde, koje se guraju po gradski autobusi sas sirotinju-raju (zemaj ga na taxi, alo bre gospodja!).. :: :: ::
Re: Dok Intel sigurnim korakom stupa u narednu godinu, AMD-u se drma
13.10.2012. 07:55
status: user broj poruka: 7769
Tortojed, tvoj jedini problem je to sto je cena bubrega zbog prave navale indijanaca i nekih drugih azijata da prodaju svoje oborila cene ovima u Srbistanu tako da ces cak i u slucaju prodaje sopstvenih organa biti osudjen da gledas svoj predment divljenja sa stvane i setno uzdises za istima...
Ovo je tehnologija za neka druga vremena a ne za sledecu godinu u tvom Licnom Racunaru...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: tlo pod nogama. :: :: http://goo.gl/kPzc :: http://goo.gl/eFff :: :: AMD se vadi na ``makroekonomske probleme``, iako je jasno da ni mikrosoftni nisu za zanemarivanje (priča tipa ``sacekajte win8 SP3, pa da vidite iznenadjenja!``) :: Naime, sa dolaskom osmice, service pack 3, eto nama i procesora , jezgro ``traktor-guseničar``... :: Za sada, Dekin gubitak u trecem tromesecju je deset puta veci od onog kojem se ``nadao`` (10% umesto ocekivaniog jednog procenta u odnosu na prosli kvartal).
I vi intel fanovi treba da se molite za amd jer ukoliko propadne svi cemo taj intel koji ostane na trzistu placati koliko god to oni budu hteli... Bilo bi idealno (za nas krajnje korisnike) kada bi se na trzistu pojavio jos neki proizvodjac procesora...
ma pustite tortojeda.. Taj samo pali i lozi, ne primajte se. Dok on shvati da ako na trzistu bude bio samo jedan igrac (Intel) i da ce nam on odredjivati cene kako hoce, pa ce onda da kuka za dobrim starim AMD-om i da menja konfiguraciju jednom u pet godina.. Ti ostrasceni su najgori, oni cak nece priznati gresku cak i da plivaju u svojim g*v**ma svojom greskom. No nema veze, mi koji razmisljamo svojom glavom cemo uvek kupiti ono sto nama odgovara (pametan covek ce najpre gledati odnos cena/performanse), a ne iskljucivo jedan brend i samo njega iako ne opravdava ulozena sredstva. Postujem Intel i mnogo je brzi i jaci od AMD-a ali cene su im bas visoke. Ista prica je i sa Apple-om, oni su jos gori (jadni oni Kinezi koji rade za njih). Pa ko je lud i ima para da njima brise guzicu neka kupuje (i neka se raduje tudjoj (AMD-ovoj) nesreci, pa kad dodje vreme monopola onda cemo da pricamo). Kao sto rece Ivo Andric:
Dođu tako ponekad vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.
Jos jedna poslovica za kraj:
Nije bogat onaj koji ima mnogo vec onaj kome treba malo.
Sad cu da zacutim pa cemo videti odgovor. (ko je shvatio-shvatio je)
AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder SD1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperXtreme Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 3GB GDDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.