Imaš jeftinije modele MSI, Asrok i slično koje ti ne bi preporučio. To je pod uslovom da već imaš FX procesor. Ako imaš neku krbulju od am3 procesora, bolja varijanta ti je kupovina 1155 platforme sa nekim i5 procesorom.
Ali je problem sto bih sada samo zamenio plocu, a kasnije bih menjao procesor. Imam athlon 440 koji savrseno zavrsava posao. Ovako mi je nekako najbezbolnije pogotovo sto sam dobio 3-4k da bih kupio plocu, ostalo dodajem a ne bih da dajem mnogo love.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Ali je problem sto bih sada samo zamenio plocu, a kasnije bih menjao procesor :: Imam athlon 440 koji savrseno zavrsava posao :: Ovako mi je nekako najbezbolnije pogotovo sto sam dobio 3-4k da bih kupio plocu, ostalo dodajem a ne bih da dajem mnogo love :: :: ::
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Trebalo bi da zamenim plocu GA-880GMA-UD2H, za nesto novije sto podrzava FX procesore :: Ja sam mislio na aSUS M5A97 R2.0(8600 din) :: :: Ima li jeftinija varijanta a da vredi :: :: btw. koliko bih mogao da dobijem za moju.
za 8600 dinara, taman bi legla neka Gene ploca i 3770k za te pare... -.- Za manje para imas ovakvu plocu http://tinyurl.com/9sa2cox A inace je izbor suzen kada su u pitanju novije AM3+ ploce zbog budzeta kojim raspolazes.
To je ideja, da sada kupim plocu, a za par meseci neki FX, u zavisnosti od cene. Sto se budzeta tice i ovo je forsirano tj. dobio sam 4k pa bih minimalno da dodam a moram nesto da kupim, verujte duga prica. @mMiskonius, probao sam cisto radi sporta, nisam uspeo. Nisam neko ko pokusava da icedi sve iz hardwer-a tako da...
Niko ne kaze koliko mogu da dobijem za ovog Gigabyte-a.
:: Tek je FX-8120 pristojna zamena :: :: Ne isplati se menjati to :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Trebalo bi da zamenim plocu GA-880GMA-UD2H, za nesto novije sto podrzava FX procesore :: :: Ja sam mislio na aSUS M5A97 R2.0(8600 din) :: :: :: :: Ima li jeftinija varijanta a da vredi :: :: :: :: btw. koliko bih mogao da dobijem za moju.
Ne kupuj nista i ako bas hoces da kupis neki FX (ali 2.0 verziju) cekaj da izadju pa da vidis na cemu si... Moz` opet da ne valja a mozda se AMD opet resi da pravi novi socket... realno Msi 890fx-gd65 je najbolja ploca za te pare ali posto ti hoces bolji procesor, bolje prodaj tog athlona i kupi Phenom II x4 955 BE
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Malo cu da spamam ali hitno mi je, @Stripy ako imas neku plocu do 2000-2500dinara(ne isplati mi se za veci novac jer ima Asus zvucna kartica za 3k dinara) polovnu da mi posaljes dok ovu pregledavaju u servis da li je crkla zvucna ili sta joj je, bicu ti zahvalan......
Poslacu ti i e-mail.......
AMD Phenom II 960T 3.5Ghz MSI 870S-C45 Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz WD3200AAKS 320GB WD10EARS 1TB Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 OCZ MXS-PRO 600W Windows 7 RTM 7600 64-bit
Vredi ta tvoja ploca 35-40e, ako imas garanciju, pogotovo.
Zasto ignorises moj odgovor?
Ako kupis neku plocu, uzmi M5A97 PRO(minimum).
Taj M5A97 ima 4+2 naponsku, i ne vidim razlog(niti vidim neki konkretan upgrade), ako sa te tvoje, predjes na tu.. M5A97.
Dalje.
Rekao sam ti vec, da je pristojna zamena, tek FX-8120, a najbolje, da sackas da izadje novija verzija, tj Piledriver., jer ce izaci i novi chipsetovi, pa tada ima i smisla menjati nesto..
Dakle, za pocetak - ako hoces da menjas(a da dobijes na performansama) - gledaj da uzmes neki AM3 procesor sa L3 kesom. Recimo x4 , ili x6 Phenom.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Ne ignorisem odgovor, nego je ideja da sad uzmem plocu a zatim neki FX za par meseci. Za pro varijantu nemam trenutno love, ona je tridesetak evra skuplja. Vec sam rekao da mi je ova kupovina nekako isforsirana, a nisam pri kesu za bilo kakvu ozbiljnu kupovinu. Inace imam garanciju, jos nekih 10 meseci na ovu plocu.
@VMARC, ne bih ulazio u polemiku sta je kompjuter a sta ne. Stvar licnog ubedjenja ako nista drugo.
:: Vredi ta tvoja ploca 35-40e, ako imas garanciju, pogotovo :: :: Zasto ignorises moj odgovor :: :: Ako kupis neku plocu, uzmi M5A97 PRO(minimum) :: :: Taj M5A97 ima 4+2 naponsku, i ne vidim razlog(niti vidim neki konkretan upgrade), ako sa te tvoje, predjes na tu.. M5A97 :: :: Dalje :: :: Rekao sam ti vec, da je pristojna zamena, tek FX-8120, a najbolje, da sackas da izadje novija verzija, tj Piledriver., jer ce izaci i novi chipsetovi, pa tada ima i smisla menjati nesto. :: :: Dakle, za pocetak - ako hoces da menjas(a da dobijes na performansama) - gledaj da uzmes neki AM3 procesor sa L3 kesom. Recimo x4 , ili x6 Phenom :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: niko da proceni plocu :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.