Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
4GB hoce na 1066MHz, 8GB nece
STRANA 1 OD 1
strela75 4GB hoce na 1066MHz, 8GB nece 12.10.2012. 12:23 T48380

status: user
broj poruka: 1589
Imam plocu ASUS P5Q Pro Turbo (http://bit.ly/TFltgc). Deklarisana je za memoriju:
4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR2 1300/1200/1066/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory

Imao sammemoriju 2x2GB GEIL BlackDragon na 1066MHz. Nalazi se u listi podrzanih memorija za plocu. Skoro nabavim jos 2x2GB iste memorije. Ubacim, BIOS prepozna ispravno sa dobrim paramtrima 5-5-5-15, ali komp pocne da izbacuje plave ekrane. Svaki par modula radi za sebe perfektno. Medjutim kada se spoje - krs i lom. Podigao voltazu DDRa, NBa, ali nista.
Citao sam po netu slicne probleme ljudi i skontam da nije bezveze u listi podrzanih memorjia na vecim brzinama max istestirano 4GB RAMa. U BIOSu prebacim da je memorija DDR2 na 800MHz i radi kao sat.

E sad ovo pisem zato sto ne mogu da verujem da proizvodjaci ploca ovako oskrnave jednu skuplju plocu. Sta tek rade sa onim slabijim? Eto, ako neko resi da ponovi moj posao i popuni sve memorijske slotove, neka bude spreman na to da ce mozda morati da spusti brzinu rada kompleta.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk ........ 12.10.2012. 13:06 #447113

broj poruka: 1541
To je opste poznata stvar, da kad popunis sve ram slotove, mozes imati ogranicenja kao ovo. Stavi ih na 800 i zategni latencije (4-4-4-12 npr.), ne gubis nista...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonelyMax Imam i ja jedno pitanje 12.10.2012. 16:11 #447152

broj poruka: 11
Da ne otvaram drugu temu imam jedno pitanje.
Trenutno posedujem 4gb rama a hteo bih da dodam jos 4gb.
Nemogu da nadjem istu memoriju kao ovu sto sad imam.Da li ce biti problem ako stavim
od drugog proizvodjaca sa drugim latencama ili da prodam ovu moju i da uzmem 2x4gb?

Kill the bitch

gilopile Re: Imam i ja jedno pitanje 12.10.2012. 16:14 #447153

broj poruka: 9459
Sve zavisi, ali niko ti nece znati odgovoriti ako nema bas identicnu plocu i module...Vece sanse su da hoce, ali... Najsigurnije je da mozes da uzmes i ako ne radi da vratis ili prodas i kupis dva identicna koja sigurno ta ploca podrzava, imas popis podrzanih mem. na sajtu proizvodjaca.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Da ne otvaram drugu temu imam jedno pitanje
:: Trenutno posedujem 4gb rama a hteo bih da dodam jos 4gb
:: Nemogu da nadjem istu memoriju kao ovu sto sad imam.Da li ce biti problem ako stavi
:: od drugog proizvodjaca sa drugim latencama ili da prodam ovu moju i da uzmem 2x4gb
::
:: Kill the bitch
strela75 ... 12.10.2012. 17:28 #447163

broj poruka: 1589
... po onome sto sam citao po netu, DDR2 je sa cipsetom 775 vrlo pipav sto se tice razlicitih memorija. Ako je u pitanju DDR3, to pojuri po netu iskustva.

Ja bih u svakom slucaju isao na 2x4GB, pa ostavio mesta za naknadno prosirenje.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

prosilva command rate na 2T 12.10.2012. 22:02 #447236

broj poruka: 195
Ne znam da li ova mogućnost postoji kod intelovih chipsetova, ali to obavezno mora da se postavi ako su ti popunjeni svi memorijski slotovi.

MaliAbner Re: command rate na 2T 13.10.2012. 19:28 #447415

broj poruka: 7769
Pa i ne mora...

Evo kod mene kuci na oba racunara ima po 4 DIMM modula i nikad nisam stavaljao 2T i sve radi normalno, kod intela nema veze da li je 1T ili 2T, dok kod AMDeke ima nekog uticaja...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ne znam da li ova mogućnost postoji kod intelovih chipsetova, ali to obavezno mora da se postavi ako su ti popunjeni svi memorijski slotovi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs