uzeo sam intel core2Duo x6800 i zanima me da li bi ova plocha mogla da izvuche maximum iz ovog CPU-a . . . i josh neshto . .. poshto je tu intel-ov 82975X chipset kako bi crossfire radio na njoj . . . nameravam da uzmem 2 x1600XT grafichke karte . . ..
Sto se tice Intel&Intel kombinacije meni se svidja. Ali staviti dve 1600XT kartice je cisto bacanje para.Jedna 1950pro ce raditi mnooooooogo bolje nego 1600XT u CFu,a kostace te isto ili cak i manje.CF i SLI su predvidjene za strastvene gejmere jer je isplativi samo ako se uparuju dve trenutno najjace karte...Znaci ako ne kupujes 2x8800 ili 2xR600 onda nema smisla uparivati.
... cini mi se da sam zakacio po nekim forumima da bad axe 2 ima problema sa biosom kod overkloka...Neka vlasnici ove ploce ,ako ih im aovo potvrde ili demantuju jer oni najbolje znaju...sto se tice grafike covek lepo rece ,batali te kartice i kupi prvo jednu dobru pa posle dodaj jos jednu ...Cini mi se da bi ti bilo bolje ako vec hoces 975 cipset da uzmes Asus-a i to deluxe varijantu ,nista skuplje,a ostatak novca da nategnes za neki radeon 2900,(ja bih caki i procesor zrtvovao zarad te kartice ,kada vec pricamo o ATI-ju) ...porazmisli jos jednom lepo i vidi ti to ,ako vec imas kintu za tako nesto...`Ajd u zdravlje! P.S.razmisli o cekanju do izlaska novih proc.na1333,ostali bi trebalo da malo odu dole ili daovi drugi budu jeftini u startu...
Te ploce i jesu proizvedene da izvuku maksimum iz procesora,tako da su odlican izbor.Doduse,malo su starije,sto je razlog da mladji nVidia cipset za 775 nudi vise mogucnosti,ali sto se tice performansi procesora,moje misljenje je da je bolje uzeti intel cipset.S druge strane,nVidia nudi podrsku za tri (TRI,BRALE!) kartice - 2 x PCI E klasicni (SLI) i jedan PCI E slot za kartice sa PPU procesorom (za sada samo Ageia).
Crossfire je podrzan kod 975X,a kako radi - ti ces se uvjeriti,ali ne vidim razlog da brines.
Sto se tice uparivanja dvije graficke kartice iz gornjeg segmenta - mislim da je to bacanje para,jer platis poprilicnu sumu za nesto sto prevazilazi mogucnosti eksploatisanja video igre - igre nikada ne izvlace maksimum iz najjacih modela kartica.Npr. uparivanje dva 8800 Ultra - placas dodatnu karticu,bridge :) i ozbiljnije napajanje (mozda i kuciste).Sta si dobio?Vise poena u nekom testu koji postoji da bi ljudi kupovali skuplje kartice.U igranju razliku neces primijetiti izmedju jedne 8800 U i SLI 8800 U - grafika nece biti bolja,a sami gameplay ide glatko.Jedino ako se odlucis za rezoluciju 5000x3800,40xAA,100xAF.
Moja preporuka je da se odlucis izmedju 2900XT i 8800 GTS.Ako nemas novca,onda 1950 XT 512,ili,ako si bas zapeo za Crossfire (a opet su pare problem),onda 1650 XT (koji je i u CF modu slabiji od najslabijeg 1950XT).I dalje mislim da je CF/SLI u svim varijantama nepraktican i bacanje para,narocito u ovoj tvojoj zamisli da pravis incest-svadbu za dvije rugobe iz porodice 1600.
Jos jedna stvar - nije mi namjera da se mijesam u tvoje odluke i kupovinu,ali vidim da si uzeo snazan procesor iz gornje klase,a zelis da kupis ultra slabe kartice (1600 u svim varijantama je los,1650 XT je odlicna kartica svoje generacije).Mislim da je bolje uzeti jevtiniji procesor srednje klase (4300) koji ima vrlo dobre performanse (nakon overkloka odlicne) i snaznu grafiku iz gornje klase.
Ja imam tu plocu uparenu sa c2d e6700 i ati X190XTX i samo reci hvale. Ploca je vrlo stabilna i vrlo brza. C2D X6800 bi bio overkill za te dve X1600XT u CF modu. Bolje batali to i uzmi 2900XT, koji je sam mozda malo skuplji od 2 X1600XT. Sto se tice overkloka to je procesor iz extreme serije i njemu su sve opcije u biosu otkljucane kad ga ploca prepozna ( potpuno otkljucan mnozilac, promene napona procesora i cipseta...), dok mom e6700 mozes samo da menjas takt fsb-a i napon i latencije memorije. Ploca je vrhunski uradjena i neces pogresiti ako je uzmes. Ipak promeni graficku, steta je da takva ploca i procesor iz top segmenta furaju graficke iz mainstream serije.
Intel procesor, intel chipset i nvidia graficka. Za kombinaciju Crossfire ili SLI definitivno vazi pravilo da je jedna jaca kartica po cena-performanse isplativija od dve slabije i sigurno neces imati problema. Nvidia konstantno ispravlja greske u drajverima za sli konfiguracije, isto vazi i za drugu stranu. Plus dodatna kartica vuce dodatnu struju pa dodatno dizanje temperature u kucistu a samim tim svih komponenti.
Odlican procesor, na odlicnoj ploci sa dve CF kartice koje su apsolutno USKO GRLO.
Pazi sad...
Ako ces da se igras na njoj - neces se naigrati. Lepse ces se naigrati na kombinaciji E4300+GA-965P-DS3+neka 8800 a izacice te manje para.
Ako neces da se igras.. pa sta ce ti onda dve uparene (slabe) kartice. Posao ce ti raditi bilo koja karta, a jedna x1600xt ce ti biti i vise nego dovoljna.
Dakle na takvu masinu nista ispod neke vrhunske graficke inace ti je sve ostalo (u gejmerskom smisli) cisto bacanje para.
da da 2900 hm . . . drazi mi je taj cpu jer taj komp nece biti samo za igranje :D mada cpu sam vec uzeo . .. . ali plochu ne mada shto se tiche asusa imao sam p5wdh deluxe i bio je ochajan!!!!
Ja imam P5WDH i kazem da je odlicna, nije najbolja za overklok ali daleko je od ocajne (ako znas kako da je overklokujes). Moj kriterijum nije bila maksimalna brzina vec broj IDE i serijalATA, PCI i PCIe slotova i tu joj nema premca. Znaci prvo vidis sta ti je najbitnije da ima ploca pa onda pocnes da juris opise i tudja iskustva.
: Ja imam P5WDH i kazem da je odlicna, nije najbolja za overklok ali daleko je od ocajne (ako znas kako da je overklokujes).
:: ::
ne treba mi vishe niti P-ATA niti Serial ATA portova . imao sam pomenutog asusa sa Intel P4EE 3.73Ghz (prescott , 2mb bla . .bla . . ) imao sam problema sa nekoliko stvari . . Boot-Strapom , Serial -ata kontrolerom , Grafichkom 7600GT i na toj plochi Svi bi pomislili PSU . .. ali Chiftec 700wPSU hmm ne bih rekao . dok mi se nisu zapalili Voltage regulatori na tom budjavom mainboardu (Bog da mu dushu prosti). sve je ok ali samo ne P5WDH Deluxe . .. (PS : Znam da clockujem .. nasvirao sam pomenut Cpu na 4.8Ghz bez po muke ) a shto se tiche grafichke dragojlo mozda si upravu . . . hvala na savetu :D
...ako si vec za crossover(jedan2900xt sada ,a drugi malo kasnije...) , samo stvarno razmisli o ploci jos jednom mozda ti se svidi i neki dugi noviji cipset...Ja sam licno razocaran sa Gigabyte-ovom plocom `al je mnogi drugi vole ,tako izgleda i ti sa Asusom , a meni se pak mnogo svidja...Sta ces kad smo neshvaceni...`Al razmisli jos jedared o bad axu 2 , malo mi je skup , a cini mi se prevazidjen(a da je dobar ,nije...odlican je!)...`ajd u zdravlje!
c2d6400@3,3ghz na p5b deluxe wifi edition + 7600gs
27.06.2007. 13:46
status: user broj poruka: 3
Po meni Asus je trenutno TOP sto se tice ploca,ja moju imam vec 5 meseci.Prvo je bila sa P D820 2x2800 i radilo je ko blesavo{uspevao sam da poteram procesor na 2x4200 alo mi je najstabilniji bio na 2x4000}.Moj predlog je 8600gt ili cak gts.To ce biti jedna od sledecih koje cu ja kupiti.
shto se tiche svega toga na kraju sam uzeo ASUS P5K Deluxe/WiFi-AP (onaj sa DDR2 memorijom i intelovim p35 Chipsetom .. upravo vam pishem sa nje :D Shto se tiche grafichke uzeo sam Nvidia Geforce 8800GT . Necu uzimati drugu grafichku .. a shto se tiche ASUS , Intel , Nvidia , Gigabyte , ATI .. ljudi sve je to isti shit (Sve je to MADE IN CHINA :D) shala mala . . inache hvala u svakom sluchaju .. Pozz svima i hvala na utroshenim 5 sekundi zivota da mene posavetujete :D POZZZ javicu se . . . kad mi bude trebala neka josh konsultacija .. . .
a shto se tiche ASUS , Intel , Nvidia , Gigabyte , ATI .. ljudi sve je to isti shit (Sve je to MADE IN CHINA :D) shala mala . .
Prve serije kvalitetnijih i skupljih ploca, bar kod Asusa, dolaze sa Tajvana, a kasnije kad pocnu da stizu iz Kine onda im padnu i cena i kvalitet. Nije pravilo ali cisto da primetim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.