i na k6 seriju to je bio krs, ali i posle svih godina to `čedo` koje je sam Intel stvorio da bi pobedio u ratu PC vs PPC i dalje zivi, nazalost neka druga kao IDT,CYRIX,TRANSMETA... nisu preziveli ali iza intela ima jos imena koja su posle bliske saradnje otisli pod led. Da ,ali isto tako nazalost istoriju pise onaj ko je pobedio... I mi cemo u istoriji biti zapisani kao agresori na Kosovo a ne da smo branili kolevku nacije. Ja jednostavno ne mogu ceniti one koji gaze smisljeno preko leseva drugih da bi postigli cilj. Isti primer za Nvidiu smejase se 3Dfx-u za sli i molex konektore da bi kad je bilo gusto i oni to stavili. Sve u svemu zeleo bih jos jednog veceg igraca na polju procesora jer bi za nas raju bilo vise korist tj. bila bi bolja roba za manje para, realno sada AMD samo kaska za intelom i nema vise smene u vrhu kao nekada.
@temp: pravo velis - kaskanje. Samo, AMD je i izmisljen, to jest
09.10.2012. 08:33
status: user broj poruka: 10998
``isfabrikovan`` (u periodu nazovi-socijalizma,1917. - 1990., prvo u SSSR-u, zatim u Jugoslaviji, Kini... gradjene su tkz ``politicke fabrike`` - proizvodni kapaciteti koji nisu bili rezultat realnih ekonomskih potreba i mogucnosti odredjenog regiona, nego je valjalo kako-tako odrzavati ``socijalni mir``) da bi zavarao, kako americku tako i svetsku sirotinju-raju. Trebalo je u igru ubaciti vise igraca da bi bio izbegnut monopol. AMD je ODUVEK i u SVAKOM POGLEDU ``kaskao`` za Intel-om (a poslednjih nekoliko godina, otkako je pazario ATi-ja i za eNvidijom) a prividno (i veoma kratkotrajno) ga je dostizao onda kada je ovaj (verovatno zbog nekih internih previranja/razmimoilazenja u tehnickim i komercijalnim rukovodecim garniturama) pravio neke losije poteze. AMD bi bio pravi oponent kada bi raspolagao istom snagom kao Intel. To, medjutim nije slucaj - AMD je samo prividno dostojan suparnik. U praksi, on se ponasa onako kako se inferiorni borac ponasa u borbi sa jacim, sposobnijim od sebe: pokusava da ``ulovi`` greske, propuste, lapsuse, trenutke nepaznje svog protivnika i time nadoknadi nedostake u sferi sirove snage i uvezbanosti tehnike, a obilato se koristi i prilikama (kada god ``sudija gleda na drugu stranu``) da protivniku (a b0gami i potrosacu) baci prasinu u oci (na Zapadu se to zove ``marketing``)...
nisu imali termalnu zaštitu. Zato bi se i spržili bez kulera. I ne vidim kakve veze ima poređenje snaga, kada se zna da u to vreme Šinter nije mogao da prismrdi Atlonima Thunderbird, kasnije XP i 64, sa svojim ubogim Trojkama i raznim Prskotinama. Tek izlaskom Core 2 Duo Intel se vratio na lidersku poziciju. Sve pre toga je bilo manje ili više sranje u boji od strane tako velikog igrača kao što je Šinter.
Olabavite loma, nije mi bio cilj da ZAKOLJEM deku ovim klipovima i uzdignem Intel u nebesa, vec samo da pokazem tj. podsetim mladje generacije kako se nekada pravio roshtilj, danas je sve to jednostavnije, ne treba ti ni reshetka ni cigle ni ugalj vec imas gotov proizvod.
Elem, JA SAM KAO JA, VEC 5 GODINA KORISTIM BARTONA 2500+ SA 1.5 GB DDR400 (KOJA RADI NA 333) I ATI 9600 PRI CEMU FURAM WIN7 32-BIT I NE ZALIM SE NA MASHINU NI MALO, S OBZIROM DA JE STARIJA OD SVETOG SAVE VOZI SASVIM KOREKTNO, MADA JE SLABO UPRAVLJIVA U KRIVINAMA AL JBG, BITNO JE DA RADI ONO CEMU JE NAMENJENA (GLEDANJE MAILA I YOUTUBE-A I FACEBOOK-A).
mije imao ni hladnjak na procesoru...idiotski.Šta danas znači porediti karakteristike Ami-ja 6 i Spačeka ( recimo na pr.), osim ako autor posta nije previše gledao Mhytbusters-e, gde dok nešto ne odleti u vazduh, nema zadovoljstva. Ostavi (pra)istoriju istorićarima.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.