Spakovao bih jenu konfu baziranu na Intel platformi koja bi sluzila skoro iskljucivo za gaming, ali bih malo promenio pristup tome. Do sada sam uvek uzimao vrhunsku maticnu ili maticnu koja je tek stepenih nize od vrhunske ali sam skapirao da ja u stvari ne koristim ni 50% mogucnosti takvih ploca sto znaci da mozda nepotrebno ulazem novac u nesto sto ne koristim a mogao bih da ga usmerim u pravcu koji bi odgovarao nameni. Pitanje glasi:`Koju bih maticnu mogao da uzmem da zadovolji potrebe gaminga a da ne ulazem previse novca?` Imam do duse nekoliko smernica kojima se rukovodim, kao da ploca bude od firme Asus, drugo da ima maksimalno 2 PCI-E slota (po mogucstvu i 1 bi zadovoljio potrebe posto ne nameravam nikakav SLI ili CFX) i trece da ne dam vise od 100 Eura. Drugo pitanje je sta znace oni silni cipseti kod Intela (H67, P67, H61, Z77 i dr.) i da li imaju neki uticaj na gaming?
Naravno svestan sam toga. Mogao bih ja da dam i nesto vise novca za plocu ali svakako ne bih prelazio cifru od 150 Eura, nego sam razmisljao da na potrebni minimum smanjim ulaganja u maticnu a povecam ulaganja u graficku jer kao sto rekoh skoro iskljucivo se bavim gamingom i nikada ni priblizno ne iskoristim mogucnosti i potencijal skupo placenih ploca.
Probaj one sakate LX, LE varijante z68 chipseta. One znam da su ispod 100e. Sakate u smislu varijeteta portova, njihovog broja i rasporeda. To ti je inace predposlednji chipset koji je izasao, najnoviji je z77 ali ne pruza neki znacajan napredak u performansama.
Ok drugari, hvala na predlozima. Sve cu da uzmem u razmatranje pa ce nesto valjda da ispadne. @Drasko014 Druze, znam da je daleko lakse sa AMD platformom ali sam prosto pozeleo da spakujem jednu konfiguraciju za gaming baziranu na Intel platformi. Dugo godina koristim AMD/ATI platforrmu. Poslednja Intelova je bila cipset 965, ploca Asus Commando i procesor C2D6600 koja mi se jako dobro pokazala i za nju imam samo reci hvale.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.