Danas mi je stigao kuler TX3 evo pa reko da probam malo OC, medjutim, u windowsu nece da prikaze veci klok od 3360 mhz (35 x 96) i ako je u biosu podeseno (35 x 120). Da li neko mozda ima ideju zasto ? http://www.dodaj.rs/f/3Z/J4/3zVcxiLu/capture1.jpg
Klokovanje llano apua je malo škakljiva rabota i dosta zavisi od ploče kako će da se ponaša. Dizanje bclk-a navodno diže sve moguće frekvencije jer je apu zadužen za nekadašnje northbridge funkcije, tako da može da bude problema recimo kad digne storage bus frekvenciju pa ne vidi hard diskove. S tim se razne ploče nose na razne načine, ako digneš preko 104-5 mhz neke spuste bclk, neke odbijaju boot i tako dalje.
Jedna od opcija koju bi mogao da probaš je da digneš bclk mnogo, tako da se uključi bus divider, probaj da staviš na recimo 140mhz a obori cpu množilac (i ram množilac, naravno) pa vidi kako će da se ponaša. I obavezno stavi najnoviji bios sa sajta proizvođača, neke ploče su imale problema čak i ako uspeš da butuješ na višim frekvencijama i i to je većina proizvođača relativno brzo ispravila.
Stavio sam fbs na 140, prvo sam to probao, ali mi onda nije video ssd i nisam mogao da podignem sistem. Najveci fbs koji sam uspeo je upravo ovaj, 120.
Gigabyte A75M-UD2H Athlon x4 631 + tx3 evo 4gb Kingstone Ati 3650 Termaltake 470w 500GB WD Caviar Blue Samsung 830 64gb Termaltake WingRS Benq 22` FullHD
:: Stavio sam fbs na 140, prvo sam to probao, ali mi onda nije video ssd i nisam mogao da podignem sistem. Najveci fbs koji sam uspeo je upravo ovaj, 120. :: :: Gigabyte A75M-UD2 :: Athlon x4 631 + tx3 ev :: 4gb Kingstone :: Ati 3650 :: Termaltake 470 :: 500GB WD Caviar Blu :: Samsung 830 64g :: Termaltake WingR :: Benq 22` FullHD :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.