Kupio sam komponente: FM1 Athlon x4 631 GA A75M-UD2H 4 GB Corsair 1600 Napajanje stari (ispravan) TT 470w
4 puta sam sklapao i rasklapao konfiguraciju i stalno isti problem. HDD i svi kuleri se zavrte ali racunar ne bava nikakvu sliku, crno, monitor se nije ni pokrenuo. Vadio sam bateriju, probao bez memorije, ne daje nikakav zvuk, sve kablove sam proverio, sve sam povezao. Ima neko neki predlog sta bih mogao da probam ?
Za pocetak stavi defaults vrednosti ,pogotovo za memoriju.pre neki dan sam imao slicni problem smanjio sam frekvenciju memorije i cudom je samo proradilo
pa provjeri ti podesavanja kad ploca izgleda ne radi..Gigashit pravi... nego ti nepoznati13 pokusaj da odrdis CLR-CMOS za pocetak tako sto ces da spijis ona dva pina na ploci
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 RAM: KINGSTON 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 PSU: Cooler Master GX-550W HDD: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: Cooler Master V8 HP CASE home mod<
Ima integrisana graficka na maticnoj, ali sam za svaki slucaj probao i sa pci grafickom. U bios ne mogu da udjem kad mi se racunar ne ukljucuje. Ni clr-cmos ne pomaze.
iscupaj strujni, mrezni kabal sve iskopcaj odradi cmos onda izvadi bateriju drzi pet minuta tako bez icega, pokusaj sa jednim stapom rama da upalis ako ne upali sa jednim probaj sa drugim
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 RAM: KINGSTON 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 PSU: Cooler Master GX-550W HDD: 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: Cooler Master V8 HP CASE home mod<
moras da probas sa pci-e karticom,dakle ne pci,nego pci express karticom...inace ta ploca nema integrisanu grafiku,vec je samo ostavljen vga izlaz za apu procesore za fm1 socket,tj procesore sa grafikom,a taj tvoj je nema
(Note 3 ) To use the onboard D-Sub, DVI, Display port or HDMI, must install an AMD CPU with integrated graphics. ( znaci, iskljucivo sa AMD A serijom procesora - APU sa integrisanom grafikom u procesoru mozes koristiti onboard portove, sto nije tvoj slucaj jer imas obicni quad core procesor socket FM1)
(Note 4) The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter ( ukoliko si prikljucio na DVI-D port preko adaptera neces imati sliku)
(Note 6) For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot ( PCI-ex karticu ubaciti u PCI-ex 16 slot ) ako je nemas pozajmi od nekoga jer mozda ti je ta graficka kartica neispravna.
:: Ima integrisana graficka na maticnoj, ali sam za svaki slucaj probao i sa pci grafickom. U bios ne mogu da udjem kad mi se racunar ne ukljucuje. Ni clr-cmos ne pomaze :: :: Gigabyte GA-MA770-DS :: Athlon 5000+ @ 3 GH :: 2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz :: Ati 3650 :: Termaltake 470 :: 500GB WD Caviar Blu :: Termaltake WingR :: Benq 22` FullH :: Sidewinder x6 & G500 :: ::
Poslednji AMD-ov čipset koji je sadržao integrisanu grafiku bio je 880G (mislim da 890GX nije bilo), dakle sa grafičkom u okviru severnog mosta. Pojavom APU procesora integrisanih grafičkih više nema na pločama. Na njima se nalaze samo konentori za povezivanje monitora i to su FM1 ploče. Integrisana grafička se sada nalazi u okviru CPU-a, koji se naziva APU. A pošto taj Atlon nije APU, ne možeš ni da imaš sliku na monitoru, jer nemaš integrisanu, tj. nemaš grafičku uopšte.
:: Kupio sam komponente :: FM1 Athlon x4 63 :: GA A75M-UD2 :: 4 GB Corsair 160 :: Napajanje stari (ispravan) TT 470 :: :: 4 puta sam sklapao i rasklapao konfiguraciju i stalno isti problem. HDD i svi kuleri se zavrte ali racunar ne bava nikakvu sliku, crno, monitor se nije ni pokrenuo. Vadio sam bateriju, probao bez memorije, ne daje nikakav zvuk, sve kablove sam proverio, sve sam povezao. :: Ima neko neki predlog sta bih mogao da probam ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.