... zna li neko da mi kaze koje su `normalne ` temperature za X2 procesore sa Box cooler-om tj idle i load (najbolje pod prime-om 95) ...Najvise me interesuje 4200+...Hvala i `ajd u zdravlje!
Ljudi stvarno pitam jer ne znam ,a treba mi ... ili su toliko velike da vam treba mooogo da ih ispishete?
U svakom slucaju nemas razloga za brigu, BOX je i konstruisan tako da CPU radi bezbedno u max. throtle-u + min. 10% temperaturne diletacije viska. Tako se projektuju i liftovi: ako je nazivna nosivost 200kg on mora bez ikakvog kriticnog opterecenja na motor, sajlu i koturace izvuci 400kg...rezon je suda isti
M i G
:: :: :: ...hvala veliko viper-u i ShonE-tu ...zivi bili i `ajd u zdravlje ::
Koje jezgro? Ako je Palomino u pitanju, stvar je malo komplikovana. 0.18 proces + 1.75V = veoma vruc procesor
Imam bas Athlon XP 1700+ Palomino, noviji i dobar kuler, dva dodatna ventilator u kucistu i morao sam da undervoltujem procesor na 1.6 ili 1.65 V da bih drzao temp na 50 C na idle. Srecom pod punim opterecenjem tem ide samo do 54-55, sto je prihvatljivo.
Ako pak imas Thoroughbred jezgro, onda nesto gadno ne valja.
Kako god, skini kuler ocisti od prasine, skini staru pastu, stavi novu i namesti dobro kuler (da dobro naleze..), ubaci jedan ili dva dodatna ventilatora u kuciste ili drzi kuciste otvoreno eventualno... Ili u najgorem/najboljem slucaju nabavi novi kuler koji ce moci da izadje na kraj sa tim procesorom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.