Pochetno stanje: Strujni udar. Komp se pali, dobija struju, ali osim toga se nishta ne deshava, niti pali monitor. Mozhe tako da stoji satima. PC Speaker se ne javlja. Sve komponente integrisane na MSI G31M3-L V2 plochi (775). Do tad shljakalo bez problema.
Probao sledece:
1. Test monitora. Monitor radi na druge inpute, drugi monitori ostalu u power saving modu kada se prikache na komp.
2. Skinuo RAM. Dobijam PC Speaker pishtanje.
3. Promenio Napajanje. stavio novo 400W MS Platinum, iste vatazhe kao i prethodno.
4. Stavio GeForce210 i nabo monitor u njega.
5. Clearovao CMOS.
Nishta se nije promenilo posle bilo kojeg od ovih koraka.
Dakle, ne dobijam nikakav signal niti sam u mogucnosti da pristupim BIOSu ili bilo chemu. Monitor ostaje mrtav, HDD lampica svetli par sekundi pa se ugasi. Nema BEEP na startupu.
Ochajavam i bez reshenja sam, sem da kupujem novi MoBo... a nije moj kompa vec shveci za fakultet kutija. M$ Office i internet. Predlozi?
nisam. sad vise nisam ni u prilici to da uradim, buduci da sam na putu. u fazonu sam da nalozim sestri da kupi novu mb, cpu i ram, pa da sklapamo zajedno preko skajpa. porodicne aktivnosti i to... a ako radi ovaj mb sa drugim ramom, napravicu nesto i od nje posle.
boze, od kad se nisam baktao sa hardverom. sramota me samog sebe.
uh bokte! hvala drugar. 1500 din razlike za CPU. bokte mazo, sta je marketing.
ima neko komentar na izbor ploce/cpu-a? meni deluju kao solidan low-end. I 2gb rama na 1333 metnem, i to je to. E da, opet marketing: meni od ram-a samo Kingston stoji u glavi. Kakav je Patriot? preporuka?
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.