Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus a7n8x-e + sata = problem
STRANA 1 OD 2  
Igor357 Asus a7n8x-e + sata = problem 31.08.2012. 20:54 T47374

status: user
broj poruka: 87
doneo komsija matoru asus a7n8x-e i unutra ima WD caviar blue 160GB sata. kad se butuje prepozna hard disk, ali kad hocu da instaliram windows pojavi se poruka da ne moze da nadje hard disk. u cemu je problem? kapiram da ploca ne vidi sata hard jer je matora...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla mislim ... 31.08.2012. 21:01 #438663

broj poruka: 612
Nešto sam zardjao, ali javlja mi se da je Win kopija u pitanju ...
Koju Windows (+ SP u njemu) instalaciju pokušavaš da butuješ?
Igor357 re 31.08.2012. 21:08 #438664

a i ja sam, zato sam i pitao. SP3. ja koliko se secam bilo je potrebno instalirati dodatni bios za svaki sata hard disk koji se nakaci na komp. mozda gresim. ne znam. davno bejase :D

stcomp re 31.08.2012. 21:11 #438666

broj poruka: 149
nemas drajvere za sata kontroler ako je u pitanju win xp- opcija a: skini drajvere za satu za neta , prekopiraj na flopy i pritisni cini mi se F6 prilikom instalacije win-a pa ce ih sam povuci sa flopy-a. opcija b- udji u bios i nadji opciji za sata i prebaci u native ide. opcija c: instaliraj win 7 starter on ima drajvere za sata kontroler i radice i na 1 gb rama bez problema, nema aero, ostalo je isto kao na ostalim sedmocama.

VMARC Milion puta prezvakana tema 31.08.2012. 21:14 #438669

broj poruka: 9421
Snimi drajvere za SATA na flopi, pri pocetku instalacije windowsa (plavi ekran) pritiskaj F6 i kada ti bude trazio, ubaci flopi sa drajverom i sledi uputstva.

F650GS Dakar

Igor357 re 31.08.2012. 21:48 #438673

i windows 7 isto trazi drajvere koje ne mogu da nadjem. jel` moze neko da nadje pa da prosledi link?
Igor357 model 31.08.2012. 21:49 #438674

WD1600AAJS je u pitanju

Igor357 RADI!!! 31.08.2012. 22:00 #438676

radi, hvala na pomoci :)
Spacewla hm 31.08.2012. 22:05 #438677

Tkz. sata `drajveri` su ljudi PROŠLOST još od Windows XP sa int. SP3. Nema šanse da trebaju dodatni drajveri a da taj win. nema to u sebi.
Eh sad, ako i win7 `ne vidi`, onda ... hmm ... 99% da je HDD kontroler na ploči tj. sama ploča `kaput`.
Stvarno ne vidim drugi razlog

Spacewla Re: RADI!!! 31.08.2012. 22:06 #438678

`Proradila`?!? Kako to>?

:: radi, hvala na pomoci :
::
Igor357 ovako.. 31.08.2012. 22:13 #438680

skinuo sam sa asusovog sajta Silicon Image Serial ATA drajvere i prebacio na flash. posle kada ide onaj deo instalacije za odabir hard diska, dole u cosku ima load. tu se pronadju drajveri na flashu, on to instalira i potom instalacija ide dalje.

VMARC Re: hm 01.09.2012. 02:19 #438717

Ne lupetaj.

F650GS Dakar

:: Tkz. sata `drajveri` su ljudi PROŠLOST još od Windows XP sa int. SP3. Nema šanse da trebaju dodatni drajveri a da taj win. nema to u sebi
:: Eh sad, ako i win7 `ne vidi`, onda ... hmm ... 99% da je HDD kontroler na ploči tj. sama ploča `kaput`
:: Stvarno ne vidim drugi razlo
Spacewla Re: Re: hm 01.09.2012. 11:46 #438735

VMARC, ne lupetaj sam a da još nisi siguran ni kom polu pripadaš. Negde si pročitao da win xp nema integrisane sata drajvere i več svima mudruješ. Razočaraću te. Sam Microsoft je objavio da uz Win XP SP3 idu integrisani SATA drajveri i da nema potrebe više za flopi disketama ili bilo kojim programima za naknadnim ubacivanjem sata drajvera. Ja imam takvu kopiju, svi koje poznajem imaju takodje istu kopiju, niko još ne koristi flopy da bi instalriao XP na sata hardovima ...
To što dotičan win nije hteo da butuje kod Igora je možda do njegove verzije tj. kopije windowsa XP koja u sebi ne sadrži sata drajvere (okrnjena iz nekog razloga, skinuta ko zna gde i odakle) a ne do generalnog pogleda na Win Xp SP3.

Ne možeš biti toliko GLUP pa da tvrdiš da i sam Windows 7 nema integrisane SATA drajvere ..... ČITAJ GORE, Igor je napisao da neće ni sa Win 7 da butuje, a to je tek za razmišljanje, ....
:: Ne lupetaj
:: F650GS Daka
:: :: Tkz. sata `drajveri` su ljudi PROŠLOST još od Windows XP sa int. SP3. Nema šanse da trebaju dodatni drajveri a da taj win. nema to u sebi
:: :: Eh sad, ako i win7 `ne vidi`, onda ... hmm ... 99% da je HDD kontroler na ploči tj. sama ploča `kaput`
:: :: Stvarno ne vidim drugi razlo
:: ::
VMARC Slusaj majmune 01.09.2012. 11:59 #438738

Kada ti kroz ruke bude proslo liceniranih operativnih sistema kao meni mozemo da razgovaramo. Od prvog builda windowsa 95 do poslednjeg windowsa 7 sp1.
Na meni je ocigledno kog sam pola, za tebe, majmune, bas i nisam siguran. Oslabi, Obrij se, prestani da drkas, poseti dermatologa ili stavec.
A do tada instiraj enlajtovane verzije operativnih sistema, sa integrisanim svim drajverima, i ti i svi ti koje znas...

F650GS Dakar

codeus Re: Re: Re: hm 01.09.2012. 12:02 #438739

broj poruka: 4054

xp sp3 i noviji OS .. imaju integrisane SATA drajvere .. indeed .. ali uglavnom za intel chipset i jos neke chipice .. novije gen.

ali nemaju za prve verzije sata chipova kao sto je silikonov na toj ploci .. stoga ni jedan OS nebi se instalirao na toj ploci bez ubacivanja sata drajvera ..

:: VMARC, ne lupetaj sam a da još nisi siguran ni kom polu pripadaš. Negde si pročitao da win xp nema integrisane sata drajvere i več svima mudruješ. Razočaraću te. Sam Microsoft je objavio da uz Win XP SP3 idu integrisani SATA drajveri i da nema potrebe više za flopi disketama ili bilo kojim programima za naknadnim ubacivanjem sata drajvera. Ja imam takvu kopiju, svi koje poznajem imaju takodje istu kopiju, niko još ne koristi flopy da bi instalriao XP na sata hardovima ...
:: To što dotičan win nije hteo da butuje kod Igora je možda do njegove verzije tj. kopije windowsa XP koja u sebi ne sadrži sata drajvere (okrnjena iz nekog razloga, skinuta ko zna gde i odakle) a ne do generalnog pogleda na Win Xp SP3
:: Ne možeš biti toliko GLUP pa da tvrdiš da i sam Windows 7 nema integrisane SATA drajvere ..... ČITAJ GORE, Igor je napisao da neće ni sa Win 7 da butuje, a to je tek za razmišljanje, ...
:: :: Ne lupetaj
:: :: F650GS Daka
:: :: :: Tkz. sata `drajveri` su ljudi PROŠLOST još od Windows XP sa int. SP3. Nema šanse da trebaju dodatni drajveri a da taj win. nema to u sebi
:: :: :: Eh sad, ako i win7 `ne vidi`, onda ... hmm ... 99% da je HDD kontroler na ploči tj. sama ploča `kaput`
:: :: :: Stvarno ne vidim drugi razlo
:: :: ::
:: :: ::
Spacewla Re: Slusaj majmune 01.09.2012. 12:02 #438740

Koga sve forumi ne moraju trpe, rodila ih majka. Nego ovaj, kako objašnjavaš da Windows 7 takodje nema integrisane SATA drajvere i da instalacija traži naknadno ubacivanje istih?!`
:: Kada ti kroz ruke bude proslo liceniranih operativnih sistema kao meni mozemo da razgovaramo. Od prvog builda windowsa 95 do poslednjeg windowsa 7 sp1
:: Na meni je ocigledno kog sam pola, za tebe, majmune, bas i nisam siguran. Oslabi, Obrij se, prestani da drkas, poseti dermatologa ili stavec.
:: A do tada instiraj enlajtovane verzije operativnih sistema, sa integrisanim svim drajverima, i ti i svi ti koje znas..
VMARC Re: ovako.. 01.09.2012. 12:03 #438741

Evo ti, majmune, pa citaj ako znas.

F650GS Dakar

:: skinuo sam sa asusovog sajta Silicon Image Serial ATA drajvere i prebacio na flash. posle kada ide onaj deo instalacije za odabir hard diska, dole u cosku ima load. tu se pronadju drajveri na flashu, on to instalira i potom instalacija ide dalje
VMARC Re: Re: Slusaj majmune 01.09.2012. 12:05 #438742

Pa to bi, majmune, trebao ti da objasnis...

F650GS Dakar

:: Koga sve forumi ne moraju trpe, rodila ih majka. Nego ovaj, kako objašnjavaš da Windows 7 takodje nema integrisane SATA drajvere i da instalacija traži naknadno ubacivanje istih?!
:: :: Kada ti kroz ruke bude proslo liceniranih operativnih sistema kao meni mozemo da razgovaramo. Od prvog builda windowsa 95 do poslednjeg windowsa 7 sp1
:: :: Na meni je ocigledno kog sam pola, za tebe, majmune, bas i nisam siguran. Oslabi, Obrij se, prestani da drkas, poseti dermatologa ili stavec.
:: :: A do tada instiraj enlajtovane verzije operativnih sistema, sa integrisanim svim drajverima, i ti i svi ti koje znas..
Spacewla Re: Re: Re: Re: hm 01.09.2012. 12:06 #438743

Eto malo kvalitetne konverzacije. Hvala, to već može biti slučaj.

:: xp sp3 i noviji OS .. imaju integrisane SATA drajvere .. indeed .. ali uglavnom za intel chipset i jos neke chipice .. novije gen
:: ali nemaju za prve verzije sata chipova kao sto je silikonov na toj ploci .. stoga ni jedan OS nebi se instalirao na toj ploci bez ubacivanja sata drajvera .
Spacewla Re: Re: Re: Slusaj majmune 01.09.2012. 12:07 #438744

:: Pa to bi, majmune, trebao ti da objasnis...
:
Ovaj, tebi nisu dali lekić ovog prepodneva, a pustili te za `vikend` ili? Kakva je to nervoza???
FordP nikada se ne svađaj sa budalom, ljudi neće primetiti razliku 01.09.2012. 13:13 #438757

broj poruka: 133
@VMARC
ne nerviraj se vidiš da je Spacewla najpametniji

@Spacewla
kad si tako pametan, molim te instaliraj WIndows 7 na Silicon image 3112 (sata controlor) bez dodatnih drivera

možeš i XP SP3 ili VISTU

ploče koje možeš upotrebiti npr ABIT AN7 ili NF7-S to je prvo što mi pada na pamet :) ima ih još

a, da setio sam se.. nisu ploče od 250€ tako da ne želiš da gubiš vreme sa tako nečim jeftinim, i niko od tvojih prijatelja sa i7 procesorom nemaju tu ploču

:D
imarkovic Re: Re: Re: Re: Slusaj majmune 01.09.2012. 13:21 #438758

broj poruka: 18999
evo i ja ti kazem da lupetas, kako mozes tako nesto da tvrdis na osnovu par licnih instalacija, instalirao si sedmicu i par puta ti se desilo da ti prepozna sata kontroler windows pa mislis da ni za jedan drugi sata kontroler ne treba drajver, eno ti google pogledaj sam koliko ljudi imaju problema sa ovim sto upravo tvrdis, uveri se sam da su drajveri za milion SATA chipova itekako potrebni i za sedmicu i za xp...

:: :: Pa to bi, majmune, trebao ti da objasnis...
:: :
:: Ovaj, tebi nisu dali lekić ovog prepodneva, a pustili te za `vikend` ili? Kakva je to nervoza???
VMARC Ma ne nerviram se 01.09.2012. 13:31 #438759

Nego nisam odmah ukapirao da je to ona retardirana budala. Sve OK, XP SP3 ima sve drajvere za sve na svetu.

F650GS Dakar

Spacewla Re: Ma ne nerviram se 01.09.2012. 14:16 #438769

:: Nego nisam odmah ukapirao da je to ona retardirana budala. Sve OK, XP SP3 ima sve drajvere za sve na svetu
Još te `drži`? Brate, idi leči se negde!
Spacewla Re: Re: Re: Re: Re: Slusaj majmune 01.09.2012. 14:20 #438771

Ja mogu lepo da kažem da ti lupetaš!
Možda, kako je @Codeus naveo (za razliku od pojedinih divljaka), pojedine Pentium ploče od pre DESET godina nisu podržane u generičkim Win sata drajverima, ali ko će instalirati win 7 na takvim konfiguracijama danas i stvoriti problem sata drajvera?
Ja još nisam naleteo na DDR2 ili ne daj bože DDR3 ploču na kojoj win neće da se instalira jer sam OS nema generičku podršku za specifičan sata kontroler na toj ploči. Gde su ti milioni primera sa recimo DDR2 i DDR3 pločama? Čisto da se sazna nešto novo!
PRIMERE DDR2 i DDR3 ploča molim.
Edit: hajde navedite primere DDR ploča a da cifra ploča predje 10!

:: evo i ja ti kazem da lupetas, kako mozes tako nesto da tvrdis na osnovu par licnih instalacija, instalirao si sedmicu i par puta ti se desilo da ti prepozna sata kontroler windows pa mislis da ni za jedan drugi sata kontroler ne treba drajver, eno ti google pogledaj sam koliko ljudi imaju problema sa ovim sto upravo tvrdis, uveri se sam da su drajveri za milion SATA chipova itekako potrebni i za sedmicu i za xp..
nisavici sad but true 01.09.2012. 14:49 #438778

broj poruka: 908

Dobio sam bas tu plocu od burazera ni win 7 ni xp sp3 NEMAJU sata kontroler ima na asus sajtu sata drajver za xp koji radi i na Win7,a imaju i neke XP sp3 instalacije u kojima je nlitevan,ali Microsoft nema podrsku za Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller

pozz
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs