8gb memorije.Prodam $gb mushkin memorije 2x2 gb silverline CL 9 na 1600 mhz i uzmem isto kit isto mushkin silverline iste latencije i voltaze samo 8 gb.Ubacim u racunar i u biosu i postu samo 4gb okreni obrni memorije cas hoce cas nece ,ja memoriju u W..W,, i oni mi ljudi zamene za drugi isti kit.Sad zabodem memoriju i vidi mi 8gb ugasim racunar da povezem svekablice i da ga vratim na mesto gde stoji kad u postu i biosu vidi samo 4gb i to u slotu br 4.Izvadim 2 stap iz slota 2 nece da se upali uz pomoc mem ok dugmeta.Uzmem vratim i drugi stap memorije kad opet 4 gb al sad u slotu br 2.Jel to ploca riknula,malo mi frka da gasim komp ko zna da li ce da se upali.
Uh predugacko ali tako da objasnim najbolje unapred hvala za odgovore proc sempron 145 (do visere) MB asus m5a97pro hdd WD 160gb sata
Kupujes napamet, tu lezi tvoj problem. Milion puta sam pomenuo da se memoorija kupuje iskljucivo sa liste podrzanih za odredjenu plocu. Sta da radis sad kad te tvoje mushkin od 8gb nema na listi, kao ni ove predhodne?
Maltretiras sebe, komp i prodavce u radnjama, a sve moze lepse i bolje :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: 8gb memorije.Prodam $gb mushkin memorije 2x2 gb silverline CL 9 na 1600 mhz i uzmem isto kit isto mushkin silverline iste latencije i voltaze samo 8 gb.Ubacim u racunar i u biosu i postu samo 4gb okreni obrni memorije cas hoce cas nece ,ja memoriju u W..W,, i oni mi ljudi zamene za drugi isti kit.Sad zabodem memoriju i vidi mi 8gb ugasim racunar da povezem svekablice i da ga vratim na mesto gde stoji kad u postu i biosu vidi samo 4gb i to u slotu br 4.Izvadim 2 stap iz slota 2 nece da se upali uz pomoc mem ok dugmeta.Uzmem vratim i drugi stap memorije kad opet 4 gb al sad u slotu br 2.Jel to ploca riknula,malo mi frka da gasim komp ko zna da li ce da se upali :: :: Uh predugacko ali tako da objasnim najbolje unapred hvala za odgovor :: proc sempron 145 (do visere :: MB asus m5a97pr :: hdd WD 160gb sata
cinjenica je da je 4 gb (2x2) radio na ovom racunaru nekoliko meseci unazad i da nisam imao ama bas nikakav problem ,a prostom logikom sam se vodio pri kupovini ove memorije ako menjam memoriju koja radi na 1,5v latencije 9-9-9-24 za itu takvu samo veceg kapaciteta ne bi trebalo da bude problema
aj sad @Gligo ja odem na sajt ploce da vidim podrzane memorije kad ono prc nema da pise!?!? :) kako onda da znamo dal podrzava ili ne!? :) mora po forumima da se svrlja ako neko ima takvih slicnih problema......
AMD Phenom II 960T 3.5Ghz MSI 870S-C45 Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz WD3200AAKS 320GB WD10EARS 1TB Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 OCZ MXS-PRO 600W Windows 7 RTM 7600 64-bit
:: Kupujes napamet, tu lezi tvoj problem. :: Milion puta sam pomenuo da se memoorija kupuje iskljucivo sa liste podrzanih za odredjenu plocu :: Sta da radis sad kad te tvoje mushkin od 8gb nema na listi, kao ni ove predhodne :: :: http://ultraphoto.org/images/cs3f9ybf9n3uohnb9gu8.jp :: :: Maltretiras sebe, komp i prodavce u radnjama, a sve moze lepse i bolje : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: 8gb memorije.Prodam $gb mushkin memorije 2x2 gb silverline CL 9 na 1600 mhz i uzmem isto kit isto mushkin silverline iste latencije i voltaze samo 8 gb.Ubacim u racunar i u biosu i postu samo 4gb okreni obrni memorije cas hoce cas nece ,ja memoriju u W..W,, i oni mi ljudi zamene za drugi isti kit.Sad zabodem memoriju i vidi mi 8gb ugasim racunar da povezem svekablice i da ga vratim na mesto gde stoji kad u postu i biosu vidi samo 4gb i to u slotu br 4.Izvadim 2 stap iz slota 2 nece da se upali uz pomoc mem ok dugmeta.Uzmem vratim i drugi stap memorije kad opet 4 gb al sad u slotu br 2.Jel to ploca riknula,malo mi frka da gasim komp ko zna da li ce da se upali :: :: :: :: Uh predugacko ali tako da objasnim najbolje unapred hvala za odgovor :: :: proc sempron 145 (do visere :: :: MB asus m5a97pr :: :: hdd WD 160gb sata
Nema tu nikakva logika, treba ti memorija koju podrzava tvoja ploca. Ima dosta primera gde memorija nije na spisku i navodno radi `odlicno` do odredjenog trenutka. Znam licno nekoliko primera. Problem se moze desiti kad tad.
Ovo je licno moje misljenje o problemu, ako mislis da nije to pici dalje .)
@Gare Na sajtu proizvodjaca ploce ima lista i tu gledas pre nego sto kupis, zato sto je to najsigurnije. Ja bar tako radim i nema greske.Mozda ce da radi i neka koja nije na listi ali to je macka u dzaku, dokazano vec x puta.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: i prethodni kit nije bio na listi podrzanih za ovu ploc :: :: ::
znaci treba 1 racunar,a da memorija nece da radi kako treba 2-5 limenki (flasa 0,5 l)Valjevskog ili piva po izboru dedina bokerica 16-kinja
Nece memara da radi ali pivo hoce pa pocnes malo da psujes ida se akas sa okretanjem stapova ,al ono nece.E tu roknes 2-3 pivca da te malo uhvati i okurazi za dalji posao.Opet menjas trazis po forumima ovde onde i nece,dotuces i on 2 pivca sto su ti ostala i odes po dedinu bokericu,istu stavis pored da jeza prodje kroz kuciste i onda lepo stavis memoriju kao st osi 1.put i ono radi ko satic.Salim se ne znam kako i sta ali uglavnom proradilo
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.