Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
DDR2 Geil 667
STRANA 1 OD 1
gamil DDR2 Geil 667 16.06.2007. 16:10 T4734

status: user
broj poruka: 242
Sobzirom na trenutne cene memorije, pruzila se prilika za prosirenje. U Kompjuteru je 2x1gb memmorije sa sledecim oznakama:
1gb PC2-5300
DDR2-667 CL=4-4-4-12
GX21GB5300X
Voltage 1.8V
Kolko sam mogao da protumacim iz oznaka te memorije su single channel kit. E sada konkretno: Mislio sam da postojecu memoriju prodam i uzmem ultra na 800, ili da pokusam da nadjem istu i prosirim eventualno za jos 2gb ili za jos 1 gb ako bi to moglo da radi sa 3gb. U pitanju je ploca Asus P5wd2. Vase preporuke, zameniti ili prosiriti.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 a sta tebi tu ne valja ... 16.06.2007. 17:00 #21833

broj poruka: 718

...da bi bilo sta menjao ili prosirivao,jer neka razlika izmedju 2 i 3 GB se i ne vidi bas, ni 4 nije nesto osim ako ne radis sa photoshop-om i sl.
P.S.Tvoja memorija ide do 860 (2.2V)testirano,pa nema potrebe da uzimas nesto drugo To je naravno moje licno misljenje...`Ajd u zdravlje!

astan Samo jedno misljenje 16.06.2007. 17:10 #21835

broj poruka: 271

Ako si prosecan kucni korisnik i ako koristis win XP mislim da nema uopste realne potrebe da menjas niti da nadogradjujes memoriju. Ja licno sam probao 4GB i posle samo par dana sam shvatio da sam pogresio i vratio sam se na 2GB. Mislim da je to stvar prestiza i licne satisfakcije osim ako se profesionalno ne bavis obradom video materijala ili necim slicnim. Ako ubacis 4GB a koristis winXP 32-bit bilo bi pozeljno da predjes na 64-bitni winXP ili na Vistu da bi uopste sistem video svu memoriju ( da ne pricam sada o problemima pri tranziciji sa 32-bit winXP na winXP x64 ili Vistu, problemi sa drajverima, kompatibilnoscu software-a ...) Dakle iz licnog iskustva ti savetujem da nema porebe za 4GB a s druge strane razlika izmedju ddr2 667 i ddr2 800 takodje su zanemarljive a verovatno i ta tvoja memorija moze da radi na 800MHz ako ti bas treba e sada ako ti treba vise od 800MHz ... Naravno ovo je samo moje misljenje :)

P.S. Nema razlike izmedju memorija koje su dual channel kit i single channel kit osim sto su ove prve proverene da rade u dual rezimu (99% ce i ove druge raditi u dual channel-u).

gamil Re: Dragojlo 16.06.2007. 17:32 #21838

1. da klokujem memoriju neznam jer to nikad nisam radio, a voleo bih da probam. Materjal koji obradjujem, pregledam (servisna dokumentacija TV, VCR, DVD, monitori .....) u raznim je formatima (jpg, pdf, DJVU,....), pa cesto puta upotrebi se i photoshop, corel, ACDSee i drugi programi, jer treba spojiti razne delove u jednu korektnu celinu. Mislio sam da bi time donekle ubrzao rad.
2. Podmladak igra uglavnom samo zahtevne igre tipa oblivion, stalker i dr. da ih ne nabrajam. Neznam sta bi dobio time, koliko ubrzanje, zato sam i pitao.
Big pozdrav.

:: ...da bi bilo sta menjao ili prosirivao,jer neka razlika izmedju 2 i 3 GB se i ne vidi bas, ni 4 nije nesto osim ako ne radis sa photoshop-om i sl.
:: P.S.Tvoja memorija ide do 860 (2.2V)testirano,pa nema potrebe da uzimas nesto drugo To je naravno moje licno misljenje...`Ajd u zdravlje
::
dragojlo2 posto koristis... 16.06.2007. 17:45 #21839

broj poruka: 718

...komp za ove stvari onda ne zali ,ali i ne preteruj...Uzmi jos 2gb iste(inace odlicne) memorije i radi k`o covek...Vecina nas nema potrebe za tolikom memorijom sto i astan rece...`ajd u zdravlje!
P.S.memorija se klokuje uz procesor osim kod novijih nvidija cipsetova 680i ,680 lt,650i kod kojih je moguce prilikom overkloka fiksirati takt memorije...Tvoja memorija moze da ide do fsb-a 440 bez problema sa mnoziocem 2 (1:1) , a to je uz tvoju plocu dooobar klok (ako ti zatreba) ...`Ajd u zdravlje!

gamil Re: Dragojlo 16.06.2007. 17:53 #21840

Dosta brzo kucam, ali preduhitri me. Procitaj dopunu molim. Savet je bio koristan i mislim da cu ga ispostovati, jer je finansiski realan. A za moju memoriju kod prodaje daju mi jako losu ponudu, tako da je isplativijedokupiti istu
Hvala

:: ...komp za ove stvari onda ne zali ,ali i ne preteruj...Uzmi jos 2gb iste(inace odlicne) memorije i radi k`o covek...Vecina nas nema potrebe za tolikom memorijom sto i astan rece...`ajd u zdravlje
:: P.S.memorija se klokuje uz procesor osim kod novijih nvidija cipsetova 680i ,680 lt,650i kod kojih je moguce prilikom overkloka fiksirati takt memorije...Tvoja memorija moze da ide do fsb-a 440 bez problema sa mnoziocem 2 (1:1) , a to je uz tvoju plocu dooobar klok (ako ti zatreba) ...`Ajd u zdravlje
gamil Da dodam 16.06.2007. 18:13 #21846

U mestu gde zivim sto se tice klok-a, to je slicno onom, svi znaju da voze avion ali sa smrtnim posledicama. Naravno kriv je avion. Inace sve kompjutere i opremu koju sam do sada imao kupljeni su u Bgd., a put i trosak nisu za podcenjivanje.
viper ... 16.06.2007. 21:09 #21854

broj poruka: 61
Mislim da nema svrhe praviti iste teme.. Ovakvih ima previshe. Potrazi
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs