Odlucio sam se za promenu ploce i procesora pa me interesuje koja kombinacija bi mi vise odgovarala,odnosno za sta se opredeliti...Elem,da li ici na kombinaciju g1 sniper.M3 ili asrock Z77 extreme4 sa i5 3570k?Napominjem da nemam nameru da idem na sli ili cf i da me iskljucivo interesuje gaming.Unapred hvala ma konstruktivnim odogovorima.
CPU: X6 1090t @ 3.8Ghz RAM: Mushkin blackline 12gb @1800 MBO: Asus Crosshair 4 formula CASE: NZXT Tempest PSU: Corsair TX650w CPU Cooler: Noctua NDH-14 Mouse: CM sentinel advance,CM inferno Monitor: Dell U2311h Headphones: Roccat k
Ma problem sa phenom-om je sto ne moze da drzi konstantan frame rate npr. u bf3 multiplayer-u,pogotovo kad su u pitanju vece mape sa vecim brojem ljudi,sa i5 je to mnogo bolje tj. mnogo su manji padovi...A i mogu da dobijem pristojne pare za phenom-a i plocu...Uglavno,dvoumim se izmedju o0ve dve ploce...
CPU: X6 1090t @ 3.8Ghz RAM: Mushkin blackline 12gb @1800 MBO: Asus Crosshair 4 formula CASE: NZXT Tempest PSU: Corsair TX650w CPU Cooler: Noctua NDH-14 Mouse: CM sentinel advance,CM inferno Monitor: Dell U2311h Headphones: Roccat k
Istu dilemu sam imao i ja , samo sto ja imam gtx 670 i p II 1055T.
Lepo par testova sam odradio.
Monitor je ekran br1 tv je ekran broj 2 (ne klon)
Na br1 turim task manager i pratim rad i opterecenje procesora i pored njega msi afterburner
Na br 2 sam turao razne benchmarke sa ugasenim frame limitom, dakle da tera preko 60 frejmova i da karta radi na 100%
U nijednom trenutku procesor nije radio vise od 50/60% , dakle uskog grla nema.
Kad je cpu zakucan na 100% neprestano, znaci da ne moze da isprati grafiku.
Dakle nije problem phenom, ne znam da li ti igras taj multy sa vise od 60 frejmova, ali 60 frejmova ce phenom da izvuce sa bilo kojom grafikom bez problema.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ma potpuno istu stvar sam radio kao i ti...ni meni ni jednog trenutka nije na 100%...ali citajuci po forumima sam primetio da i5 mnogo stabilnije drzi frame rate...Razumeo bi da su ti odogovori bili od strane napacenih fanboy-eva ali odogovori su stizali od ljudi koji su imali identican proc kao i ja i odlucili se da ga zamene sa i5 3570k...posle tog upgrade-a frame rate je mnogo konstantniji tj. mnogo su manji varijacije i deep-ovi.Inace bf3 multiplayer igram na 1080p sto na monitoru iz potpisa i na 37` tv-u sva podesavanja na ultra sem iskljucenog AA ja u proseku uvek imam preko 60 frame-ova ali kao sto sam vec naveo problem su padovi,pogotovo na back to karakand ekspanziji...pritome padovi su veci ako je u pitanju veci server sa vise ljudi...
CPU: X6 1090t @ 3.8Ghz RAM: Mushkin blackline 12gb @1800 MBO: Asus Crosshair 4 formula GPU: GTX 680 CASE: NZXT Tempest PSU: Corsair TX650w CPU Cooler: Noctua NDH-14 Mouse: CM sentinel advance,CM inferno Monitor: Dell U2311h Head
Taj intel je naravno bolji procesor, ja licno nemam problema sa igrama i tih padova, (ne igram bf3) po meni zbog ponekog pada frejm rejta od ne znam koliko u jednoj igri je bacanje para, a ako pare nisu problem , logicno, idi na skuplje=bolje
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Usko grlo je druga pojava, ovde se prosto dovodi u pitanje snaga tog Fenoma u odnosu na SB ili IB platformu, tacnije, minialni FPS na obe platforme.. I tu je Intel neuporedivo jaci.
A veruj mi, mnogo ume da smara taj pad FPS-a.. Recimo sa 60 na 40, ili 30 - ako igras neku FPS igricu u multi plejeru.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Istu dilemu sam imao i ja , samo sto ja imam gtx 670 i p II 1055T :: :: Lepo par testova sam odradio :: :: Monitor je ekran br1 :: tv je ekran broj 2 (ne klon :: :: Na br1 turim task manager i pratim rad i opterecenje procesora :: i pored njega msi afterburne :: :: Na br 2 sam turao razne benchmarke sa ugasenim frame limitom, :: dakle da tera preko 60 frejmova i da karta radi na 100 :: :: U nijednom trenutku procesor nije radio vise od 50/60% , dakle uskog grla nema. :: :: Kad je cpu zakucan na 100% neprestano :: znaci da ne moze da isprati grafiku. :: :: Dakle nije problem phenom, ne znam da li ti igras taj multy sa vise od 60 frejmova, ali 60 frejmova ce phenom da izvuce sa bilo kojom grafikom bez problema :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.