Ne znam da li postavljam temu u odgovarajucoj rubrici i u napred se izvinjavam ako sam pogresio. Naime sa kompom mi se nesto desava i pocelo je da se desava posle nedavnog nestanka struje a manifestuje se na vise nacina. Desava se da nece da se upali pritiskom na `power` dugme nakon cega prekinem dovod struje pa ponovo pokusam a on se tada upali. Sledece je da je poceo da secka u igricama recimo WoT, PES2012 i ako je pre par dana sve normalno funkcionisalo. Sledece je ako komp ostane upaljen i predje u stanje hibernacije, pritiskom na neko dugme na tastaturi recimo ënter`ili pritiskom na levi klik na misu nece da odreaguje i da se pokrene i ako je to pre cinio. Jednostano ne mogu da odredim da li je `kvar` hardverskog ili softverskog porekla. Prvo sto sam uradio je ciscenje. Sve sam raskacio i povadio oscistio i vratio ali isto se desava. Molim za pomoc, savet i sl.
Napajanje ti pravi problem isto to se i meni desilo pre 5 godina. Sad imas jeftina LC POWER napajanja pa ako imas oko 40 evrica trk u radnju po jedno :)
...mu je j... kevu. Ok drugari, hvala. Posto imam mogucnost da zakacim drugo napajanje da bih i 100% potvrdio da je u njemu problem, to cu i da uradim a onda pravac radnja da kupim novo. Boze moj sta da se radi.
Dve stvari od prethodno navedene 3 se vise ne desavaju ali treca je ostala a to je da se i dalje desava u igri WoT i PES 2012 da secka i da pada framerate sto je posebno izrazeno u WoT gde bukvalno fps padne na 5, igra zakuca a onda ode na 70-80 i tenk ponovo krene. Da li je moguce da je strujni udar koji je ostetio napajanje dokacio jos nesto na primer grafiku ili dr. i kako da utvrdim koja je komponenta ostecena? Molim za pomoc, hitno.
E tu vec ne znam sta te zeza ali moguce je da je grafika, pa onda memorija, pa onda procesor :) Promeni grafiku i napisi koje komponente imas da znamo bolje da ti objasnimo.
MB Asus Commando CPU Intel C2D 6600 RAM KHX 4X1GB na 800Mhz GPU XFX9800GTX HDD WD500AAKS TFT ViewSonic VX1940w (1680X1050, 2ms) Za `vsync` znam jedino da je u vezi sa grafikom u igrama i da moze da se ukljuci odnosno iskljuci sto je sigurno veoma oskudno znanje o tome.
U medjuvremenu sam (od jutros) stavio drugo napajanje (LC Metatron Prophecy). Instalirao svez OS WIN7, instalirao igru WoT poterao igru na `auto detect` podesavanjima, sa iskljucenim `vsync`. Moze da se igra ako to tako moze da se kaze s tim sto sto vec sam pomenuo dolazi do velike oscilacije fps-a. Potom sam ponovo vratio staro napajanje `Enermax Liberty 500W` i poterao igru. Ne moze da se igra uopste jer zakuca na 5-10fps i mora na silu da se izadje na Ctrl+Alt+delete. Takodje mi se u donjem desnom uglu pocelo pojavljivati `Display driver is not responding` i jos neke reci izmedju koje nisam uspeo da zapamtim posto pojavljivanje prilicno kratko traje. Inace se to nije desavalo dok je bilo LC napajanje.
Izgleda da ti grafika jede govna ili mozda drajver. Bolje po tebe da joj ne lezi dobro ta verzija drajvera.
Probaj neku drugu verziju drajvera vidi kako se ponasa, koju sad imas verziju?
WOT koristi samo jedno jezgro tako da je skroz nebitno imas x2 x3 x4 ili x8 bitan je sto veci klok procesora.
Savet, Inace vsync upali kad god igras nesto, to ogranicava grafiku da ne pravi vise od 60 fps-a i ne radi vise nego sto treba, manje grejanje, jer ako ti je to ugaseno ona svaki put u svakoj igri pravi maximalno frejmova i radi na 100% opterecenju., bez potrebe.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Display driver is not responding ( Grafika nece radi 100 % )
30.08.2012. 17:13
status: user broj poruka: 601
To je to graficka ti crkla kupi novu i resen problem. I meni se to desavalo( ali samo sa NVIDIA kartama ) pre nekoliko godina igram igru i na svakih 15 minuta iskace mi u donjem desnom uglu monitora recenica ``Display driver is not responding` promenila graficku i sad radi super komp. Aj trk u radnju po neku ultra jeftinu safir ili asus graficku kartu, ali gledaj da kupis ATI-a on ti taj problem nece praviti.
Ne kazem mu ja dzabe da ide i kupu NOVU Kartu jer sam se i ja tako mucila i brisala pa instalirala nove drajvere pa ceo sistem pa ovo pa ono i NISTA, ali nista, nije pomoglo sem promene karte!!! Idi u radnju bre!
...sa vsync i nista. Ne mogu ni da krenem. Cudno je to sto mi to za drajvere ne izlazi dok sam u igrici nego dok sam u Windowsu ili sada na berzi dok ovo kucam. Da li ima smisla instalirati stare drajvere sa instalacionog diska?
Ako ti se to desva dok sad kucas i ako nisi u igrici ja bi posumnjao prvo na driver! Idi lepo unistal, pa kad to zavrsis idi skini http://treexy.com/products/driver-fusion porgram i instliraj pa pobrisi stare driver. Rest kompa pa instal novih. Skini MSI Afterburner ili Hwmonitor pa pogledaj da ti se ne pregreva graficka. Ako se pregreva skini je porduvaj ocisti od prasine. Ako je standardna kuler moraces da skidas ceo kuler pa bi lepo to pordvao! Ja bi kao drugo isto probao i HDD da te on ne zeza ako i rekao da ti seca i kad kucas! Pogledaj da nije kabal od HDD zna ponekad da zeza!
Re:instalirati stare drajvere sa instalacionog diska? OMG!
30.08.2012. 17:47
status: user broj poruka: 1563
Mozda sam ja bolid ali ti mi bas nista ne pomazes. `Idi u radnju i kupi drugu kartu` Izem ti pomoc. Ta opcija nece nikada i nigde da pobegne. Valjda prvo treba potrositi ove gde se ne daje novac.
Druze, odradio sam sve kako si mi rekao. Temperatura graficke na MSI Afterburner-u je u stanju mirovanja 45 stepeni a u toku igranja WoT-a 55 stepeni sa ventom na Auto a to je 55%. Nakon ciscenja ostataka drajevara isao sam u Device Manager i odradio update Driver. Instalirao je 295.73 verziju. Usao sam u WoT i pokrenuo je. Igrao sam ali ne mogu reci da je to bilo kao pre svih ovih problema. Malo je seckalo ali je islo sa 45-61fps. Zamenio sam i kabal (stavio novi) na hardu. Kada sam izasao iz WoT-a i usao na berzo ponovo mi je izaslo u donjem desnom uglu `Display Driver Nvidia Microsoft Kernel Driver is not responding...
Mozda ipak graficka polako putuje prema vecnim lovistima. Uradio sam Rating da bih video sta ce da se desi i koliki ce da bude Windows Experience Index. Prilikom trajanja operacije na monitoru su se pojavljivale tanke raznobojne linije na momente se slika zatamnjivala.
Crkava 100%, cim su krenuli artifakti, razne linije i tackice raznih duginih LBGT boja, to ce sve da bude gore i gore i gore... Skupljaj brzo pare za novu kartu ako nemas integrusu cisto da ne ostanes bez kompa.
A uzrok je hladan lem ili crkava memorija, stare su to karte sve ima svoj rok, pogotovo rerne kao sto su 8800 i 9800...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ok, i ja sam predpostavio da je krenula put vecnih lovista, medjutim malo sam drugacije zamisljao crkavanje graficke karte. Sve sam probao sto god mi je ko rekao. Instalirao 5 razlicitih verzija drajvera od 185. .. do 301. .. i uvek mi je doslovce (uspeo sam da uhvatim) izbacivalo :`Display driver stopped responding and has recovered, display driver Nvidia windows kernel mode driver version ... .. stopped responding and has successfully recovered` i to uvek kada nisam u igrici a pri tom sam uspevao da pokrenem svaku igru i da je jedno vreme teram a onda pocne da secka i na kraju zakuca i onda naravno Ctrl+Alt+Del. Da li nesto moze da se uradi, da se popravi na neki nacin i da li to razumna i isplativa prica? Koju kartu uzeti da zameni GTX9800GTX+ a da bude u skladu sa ostatkom konfiguracije? Da li ovo sve znaci da nije pocelo da crkava i napajanje posto sam ga ja vratio i funkcionise normalno?
Sobzirom koliko mi deluje stara ta tvoja masina napajanje koje si zamenio je sigurno bilo takodje pri izdisaju, svako napajanje koliko god skupo bilo vremenom/godinama mora da manje ili vise oslabi. Tako da je dobar potez sto si posle par godina zamenio napajanje.
Zamena za tu tvoju pokojnu a da i osetis upgrade a da nije silovanje novcanika su :
neke polovne 5770/gtx 260 ili nesto novije tipa gtx 550 ti 6790 , 6770/7770 6850
Mozes i neke bolje/skuplje ali ako ti je ova bila ok i radila posao nema potrebe za jacom / skupljom.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.