Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa memorijom
STRANA 1 OD 1
Bloodnick Problem sa memorijom 22.08.2012. 10:05 T47221

status: user
broj poruka: 9

Bloodnick

Nedavno sam zamenio moj netbook za Dell Xps m1210 i radio je 2 dana ok a onda je poceo da krahira Win7, da izbacuje plavi ekran, da se zamrzne kada treba da izadje iz standby-a itd. Desi se da veze par sati normalnog rada i onda opet krah, posle toga sam muku mucio da uopste udjem u bios a kamoli da dignem sistem. Dell ima 2 memorije, fabricku Samsung PC2-5300 1 Gb DDR2 i Transcend 2Gb DDR2 na 667 Mhz. Pokusao sam resetovanjem memorije ali se problem opet pojavljivao i na kraju sam izvadio ovaj dodatni modul od 2 Gb i vec par dana radi bez problema. Moje pitanje je da li je ova Transcend memorija neispravna ili jednostavno nisu kompatibilni moduli?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 22.08.2012. 10:43 #437087

status: user
broj poruka: 9459
Jednostavno ces je proveriti...Ostavi samo tu od 2Gb i testiraj sa Memtest86+. Imas ga na Hiren`s boot CD-u. Narezi image, boot-uj CD. Vrlo je moguce da nije kompatibilna ili je jednostavno prsla. Ne znam za taj laptop, ali pogledaj da li u biosu mozes da spustis takt memorije, pa pokusaj i tako ako ti izbacuje memtest gresku na tom modulu, cisto da vidis da li ce proraditi na nizoj frekvenciji. Ali gledaj da je zamenis sa nekom kompatibilnom, modele ces videti na sajtu proizvodjaca. Inace, laptopovi za razliku od desk.su malkice izbirljiviji sto se upgrade memorije tice (iz kog misterioznog razloga, ne znam), pa pre kupovine nije lose malo je testirati na licu mesta, ako je moguce, naravno.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs