Ni najavljeni Pildriver (``nabijač``) ne bi (po svemu sudeci) sobom doneo dovoljno pomaka u performansama, u odnosu na buldozera, pa ce biti ``preskocen`` u korist one tamo (najavljene za 2013-u) generacije koju nazvase (o, ironije!) ``parnim valjkom`` (Steamroller). Ako i taj bude proliv poput buldozera, Deka slobodno moze da pocne da se bavi proizvodnjom gacica za bebe (i da ugrozi Pampers-a)...
Dakle, ovo je stvarno zabrinjavajuce (posle se pitamo kako Intel sme sebi da dozvoli bezobrazluke kao onaj u vidu povecane temperature Ivy-ja zbog skarabudzenog povezivanja jezgra sa heat spreader-om)! Naravno da sme kada NEMA PRAVOG konkurenta).
Pa djelomicno se slazem s` tobom, čo`če. Velju, nema pravog...
21.08.2012. 11:56
status: user broj poruka: 10998
konkurenta pa moz` kako mu se prohte, kukavici sinjoj (a bijase sivi soko do danas)... E, sad, Intel i kada napravi SOLIDAN procesor, makar i skarabudzene mehanicke izvedbe, kao Ivy, to je za Deku jos uvek mislena imenica... Na zalost vas, Dekinih Talibana-dustabanlija...
idem na jeftiniju varijantu nije bitno sto je losija, ali zadovoljava moje potrebe...ne trebaju mi neke SPACE performace koje se na kraju krajeva ni ne primjete kod obicnih korisnika i kod ne previse zagrizlih gamera
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC RAM: nema MBO: nema PSU: CM GX-550W HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: CM V8 HP CASE
Djoko, Srbine. Partizan se, mozda, voli. Za neke druge timove,
21.08.2012. 14:14
firme, naslove.. se mozda navija... Ovde je rec o tehnologiji, o procesorima itd., dakle o predmetima, uredjajima, ENTITETIMA o kojima se moze razgovarati na bazi CINJENICA, bez ljubavi i/ili (pri)strasnosti - ni po babu, ni po stricevima.
Nisam ``kopao`` niti ``talozio`` - malopre sam naisao na pomenuti clanak i postovao ga ovde, racunajuci da je mnogo ljudi zainteresovano za temu (onima koji se interesuju za dogadjanja na polju hardvera prilicno je krupna stvar ODUSTAJANJE AMD-a od procesorske serije koja je, svojevremeno gromoglasno najavljena kao ``vadjenje fleke`` na buldozeru).
Podvukao sam i podvlacim ponovo da mi ova vest ni najmanje ne prija zato sto AMD-ovo slabljenje i promasaji ostavljaju Intel-u veci prostor za taktiziranje i fuseraj...
Tvoja reakcija (ako se reakcijom moze nazvati) je skolski primer
21.08.2012. 14:45
DOGMATSKOG i pristrasnog nastupa. Naime, ti ne polemises sa konkretnim stavovima, iznesenim zapazanjima, podacima... nego sa LJUDIMA koji su, u datom slucaju javili te i te podatke, izneli ta i ta zapazanja. Ne kazes `to i to NIJE tacno... ne slazem se sa tim i tim stavovima` nego kazes `taj i taj je nesto tamo izjavio, a posto ja tu osobu u principu ne volim ili mi je iz ko zna kojeg razloga sumnjiva sama po sebi, mora biti da je netacno, bezvredno itd. i ono sto je osoba izjavila`...
Za zaljenjem konstatujem da je takav odnos prema ljudima i takav nacin ``diskutovanja`` KARAKTERISTICAN za Srbe i Srbiju (cime nisam zadovoljan, daleko bilo)...
Ako neko nije pristrasan po pitanju hardvera onda sam to ja,uzimam sve sto se pokazalo dobro,dal je nvidia,amd,kingston,samsung,dell,corsair,asus...zabole me
Pristasan sam samo po pitanju podjebavanja hardverskih fan boysa,a ovde je to nvidia/intel.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Evo, upravo si ilustrovao primere koje sam malopre naveo.
21.08.2012. 14:56
Jer, kada bi SAMO MALO podrobnije zavirio u ono sto je napisano (od strane moje malenkosti) video bi da tu nema nikakvoga podjebavanja (usput, eNvidiju niko ni pomenuo nije nego upravo ti).
Drugim recima, ti ne vidis ono sto JESTE napisano nego ono sto bi (u skladu sa tvojim dosadasnim iskustvom i ocekivanjima) MOGLO da bude napisano.
Izvini - znam da ukazivanje na cinjenicno stanje ponekad i ne prija (istina moze i da zaboli). Hegel je napisao: ako cinjenice koje proizilaze iz ``objektivne stvarnosti`` nisu u skladu sa mojim teorijama, utoliko gore za...cinjenice!
Da, ali sta ce biti od nasega sporazumevanja i diskutovanja...
21.08.2012. 15:29
ako od svojih unutrasnjih glasova, strahovanja, nedoumica... ne budemo u stanju pa percipiramo kolegin tekst? Ako te svoje glasove budemo pripisivali njemu, tom kolegi, prenebregavajuci ono sto je on ZAISTA napisao?
Ako nema pomaka u perfomansama na desktopu bolje da preskoce.Medjutim ne zna se koja je potrosnja na desktopu posto je to razradjeni 32 nm Glo fo proces ,na kome piledriver vec manje trosi u odnosu na prethodnu generaciju i daje nesto brze perfomanse ,naravno mislim na notebook segment ,.Ako se to ne desi na desktop segmentu ,bolje preskociti.Steam roller bi bio i novi socket ,sto niko od IT fanova ne voli.
AMD je u taskoj situaciji, ali, o tome sam vec pisao ovde... Stvar je u tome, da li ce uopste nastaviti sa desktop linijom, ili stati privremeno ili potpuno. Ovim su stali privremeno, nema svrhe izbaciti neko njesra samo izbacivanja radi. Ovo ce dovesti do daljih raslojavanja ponude, pa i do reafirmacije celerona za siromasne ljubitelje intela, i druge nevoljnike. Svejedno, nek` se eebu, ne mogu izvuci vise para no sto imam...
Mislim da je x86 u teskoj situaciji na mobilnom segmentu gde vlada ARM.Ne pomaze Intelu ni manji proces proizvodnje ,opet je ARM stedljiviji ,a sta ce tek biti kada se dohvate naprednijeg procesa. Deka ima licencu za ARM.Cinjenica je da desktop polako izumire.Prosecni korisnici sve vise imaju zelju za Notebook ili tablet ,gde ima sve u jednom ,nego da kupuje odvojeno monitor ,tastaturu ,CPU ,graficka itd....
:: AMD je u taskoj situaciji, ali, o tome sam vec pisao ovde... Stvar je u tome, da li ce uopste nastaviti sa desktop linijom, ili stati privremeno ili potpuno. Ovim su stali privremeno, nema svrhe izbaciti neko njesra samo izbacivanja radi. Ovo ce dovesti do daljih raslojavanja ponude, pa i do reafirmacije celerona za siromasne ljubitelje intela, i druge nevoljnike. Svejedno, nek` se eebu, ne mogu izvuci vise para no sto imam.. :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Pa dobro de ne bih se ja bas toliko kladio da ce x86 nestati... Oni su pobedili i ALPHA, i Motorola i Risc, i SUN i mnoge druge, vecina nestala iako je bila skoro superiorna u odnosu na velikog intel-a... Cak se i Big BLUE povukao u ilegalu (pogotovu nakon prodaje PC segmenta Lenovu)
x86 ili vec sada x64 ce jos dugo biti tu...
Nesto mora da pokrece servere, a to nikako nece biti ubogi ARM koji je to sto je samo zato sto se ostali nisu ukljucili u to trziste...
Pilule i tabletice su samo sviranje djokici jer sve dok ne sednes za ozbiljan PC nema ozbiljnog posla...
Cak bi bi vise nego slabasni Brazos obrisao patos sa ARM-om kad bi ga neko upakovao u tabletu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Mislim da je x86 u teskoj situaciji na mobilnom segmentu gde vlada ARM.Ne pomaze Intelu ni manji proces proizvodnje ,opet je ARM stedljiviji ,a sta ce tek biti kada se dohvate naprednijeg procesa :: Deka ima licencu za ARM.Cinjenica je da desktop polako izumire.Prosecni korisnici sve vise imaju zelju za Notebook ili tablet ,gde ima sve u jednom ,nego da kupuje odvojeno monitor ,tastaturu ,CPU ,graficka itd... :: :: :: :: AMD je u taskoj situaciji, ali, o tome sam vec pisao ovde... Stvar je u tome, da li ce uopste nastaviti sa desktop linijom, ili stati privremeno ili potpuno. Ovim su stali privremeno, nema svrhe izbaciti neko njesra samo izbacivanja radi. Ovo ce dovesti do daljih raslojavanja ponude, pa i do reafirmacije celerona za siromasne ljubitelje intela, i druge nevoljnike. Svejedno, nek` se eebu, ne mogu izvuci vise para no sto imam.. :: :: :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.