Imam procesor Prescott na 3,2 - 1mbL2, S478 sa box kulerom. Temperatura mu se penje u toku rada i na 70 stepeni C. Znam da se oni mnogo greju ali mi se cini da je ovo ipak previse pa sam resio da mu posle tri godine promenim taj box kuler i stavim nesto novo sto bi ga mozda bolje hladilo. Interesuje me vasa preporuka. Pozdrav
Uf! Malo je tesko sada naci(a mozda i nije) kuler za taj socket, generalno ti procesori i inace rade na velikim temperaturama(greju se mnogo), moj bi ti savet bio da ako imas mogucnosti u kucistu ubacis jos 2-3 dodatna `case` kulera(ako ih vec nisi) i napravis mu solidnu promaju, sigurno ces smanjiti temperaturu, mada dokle god ti komp ne baguje i trokira zbog temperature, nije strasno! I ako nadjes kuler za tvoj cpu, mislim da je Cooler Master imao jedan model koji je imao bakarno postolje i imao je oblik turbine, ne znam koji mu je tacan naziv(storm ili nesto slicno....) njega su barem hvalili tada!
Ja sam prescott-a 3.2 s478 hladio sa TT Silent Tower-om koji ga je super hladio (idle oko 30-33, full load 40-45) ali je bio malo bucan za moj ukus (kada sam presao sa box kulera na Silent Tower bio sam odusevljen tisinom ali vremenom mi je to postalo bucno) zatim sam presao na Sonic Tower koji je sa jednom 12-icom na 700rpm bio prakticno bescujan ali je malo lose hladio (idle oko 32-33, full load oko 50). Inace sa box-om je meni bio idle oko 45 a full load 65-70. To je moje iskustvo. Poz.
Cao, Dok nisam presao na LGA775 podnozje, imao sam s478, i upravo taj procesor hladio sa CoolerMaster Hyper 6+ kulerom, masivan, bakarni, temperatura u radu mi nije prelazila 40C... Meni vise ne treba pa ako te interesuje .), a imas kupiti i nove kod uvoznika za CoolerMaster...
ako ti se temp. pre nije toliko penjala bice da se nesto izjalovilo verovatno ako imas zvaku ona se vremenom skruti ko cement a i nabije se prasina medj rebra vent. te vazduh ne struji lepo kroz proreze, stavi finu pastu i ocisti kuler i turi neki vent. na kuciste i nema zime.
Imam tri ventilatora na kucistu. Dva izvlace a jedan duva. Do sada nisam imao problema sa trokiranjem i sl. Jednostavno sam se uplasio, pa posto mi masina i dalje vrsi radnju mislio sam da na taj nacin uradim nesto. Mozda nije losa ideja da se sve lepo ocisti i promeni pasta kao sto kaze ovaj momak âLudiâ. Hvala
Posto sam imao slican slucaj sa jednim racunarom (doduse pre dosta vremena ) kome je temperatura pocela da prelazi 60 stepeni, a racunar je bio star svega 3 meseca. Prescot se mnogo greje kad oslabi napajanje tako da ako imash neko `pri ruci` probaj da promenis da vidis da li ima neki efekat. Meni je zamena 3 meseca starog DTK 350W sa Chief-om 350W snizila tem za 5 stepeni tj dovela ga u normalne granice.
:: :: Imam tri ventilatora na kucistu. Dva izvlace a jedan duva. Do sada nisam imao problema sa trokiranjem i sl. Jednostavno sam se uplasio, pa posto mi masina i dalje vrsi radnju mislio sam da na taj nacin uradim nesto. Mozda nije losa ideja da se sve lepo ocisti i promeni pasta kao sto kaze ovaj momak âLudiâ :: Hvala
Kupi Cooler Master Hyper TX. Stasan kuler za male pare. Kosta svega 20-tak eura a garantujem da ce ti smanjiti temperaturu za 15-20 stepeni. Da, buka je svega 26db.
Imao sam napajanje Cooler master 430w. Sad trenutno imam Codegen 350w i ista je stvar sa oba napajanja. Ostale komponente su: Gainward 7600gs, 2G corsair ddr 400, WD 160G. Da li Cooler Master Hyper TX odgovara za S478 posto sam u komponentama video da pise da je za S775? (nisam hardveras pa ne znam)
:: Imas ga za AMD i Intel sokete :: 775 je Intel i trebalo bi da pasuje za sve intel sokete.Za svaki slucaj proveri na CM sajtu :: :: PS :: Odmah da kazem...Pre nego sto pocnu prozivke da reklamiram Intela i CoolerMaster :: OVO NIJE REKLAMA :: :: :: DaSickSyste
Kad ces mi dati onu majicu sa CoolerMarster logoom?Obecao si mi jos kad si se zaposlio.
:: :: Da li Cooler Master Hyper TX odgovara za S478 posto sam u komponentama video da pise da je za S775? (nisam hardveras pa ne znam :: :: E j-ga, ja sam se prebacio pa utripovao da si na 775. Hyper TX nije za S478.
Imao sam slican problem sa Prescott-om na 3.0GHz, grejao se i do 87 stepeni pri max opterecenju. Problem sam resio na sledeci nacin. Kupio sam vodeno hladjenje koje je univerzalno za ogromnu vecinu socketa, ima podrsku za 478, 754, 775, AM2. Spustio je temperaturu na 30 stepeni, verovali ili ne. Zaista vredan kuler. Nakon toga sam prodao procesor jer sam presao na 775. I dan danas radi kod coveka bez problema.
The box said: `Windows XP or better, so I installed Linux`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.