Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Ae da su jednu samarcinu sebi lupili, nego nekoliko :)
Ima na netu ES od novog unapredjenog buldija, tj Vishera, kako stvari stoje za sad je jos gori nego original bulldozer, ali naravno dovesce se u red vec to su prvi primerci, samo sto performanse nece prelaziti 10% kako stvari stoje.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Re: AMD FX-4170 vs AMD FX-4100 vs AMD Phenom II X4 955
15.08.2012. 12:24
status: user broj poruka: 314
Sta prave ljudi majko moja! E zato ja i ne volim to djubre od AMD procesora! Nikad ih nisam voleo! Ej pogledaj ti taj takt! Stari 955 na 3.2GHz je brzi od najnovijeg 4170 a on na 4.2 Ghz! Koji blam!
:: Bez starca nema udarca : :: :: http://www.youtube.com/watch?v=hjvKgj3Kb3 :: :: :: Phenom IIx4 955BE/3.8GH :: CM Hyper 612 :: Asus M5A97 PR :: Sapphire HD 687 :: Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64M :: NZXT Lexa :: Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MH :: Benq G2220HD :: LC Powe LC6650GP3 V2. :: http://tinyurl.com/7rgqpg9
Fx4xxx imaju 2 BD jezgra t.j 2 x 2 jezgra koji dele isti keš,t.j jedan BD modul koji ima 2 fizicka jezgra ima samo jedan keš za 2 jezgra ,PII955 ima 4 fizicka jezgra od kojih svako jezgro ima svoj keš.Zamisao je bila da je takva arhiktetura bolja za hyperhtreading.Pravo poredjenje bi bilo 1 BD jezgro sa 1 jezgrom PII 955.Medjutim ako se i to poredi vidi se da je IPC na strani PII955 ,sto nastoje da poprave u Vishera.Mnogi ne kapiraju taj prilaz hyperthreadingu pa spamuju bez veze.
Ovaj moj phenomcic 955,placen 9k dinara,je bio pogodak kao prstom u pedu.
Jedino sto je amd odradio dobro sa buldozerom sto je kolko-tolko prisao intelu po pitanju mogucnosti overclockinga i sto konacno neko uz neki procesor daje adekvatan box kuler(sto je smesno,al ajde i to je neki+). Ostalo katastrofa.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ovo je kao kada bi poredio PII 955 4 jezgra i gde svako jezgro ima svoj keš i PII 955 4 jezgra, ali ima samo 2 jezgra imaju svoj keš,naravno da je u tom slucaju brzi ovaj prvi.Djoko za te pare je pun pogodak i za danasnje stvari i ne treba brze ,mene ce naterati da menjam konfiguraciju samo ako spuste cene.
Pa isti su po preformansama fx 4170 i PII 955, sto i sam covek koji test radi i kaze, ne vidim gde je ovde samar?
Moze cak da se kaze da su uspeli da sa 2 f jezgra naprave performase 4 jezgra, zar to nije uspeh?
E sad sobzirom da je ovo prvu amd cpu na 32nm, ocekujem da sledeci bude malo bolji, isto koliko je PII bio bolji od PI.
Znam da ste svi ocekivali da ce novi CPU da pojede stare i da bude 50-100% brzi ali nije tako, GHz vise ne igraju ulogu u brzini cpu-a, misli da su dostigli max sto se tice Hz, sad ce sve vise i vise da se obraca paznja ne broj jezgra , kes, mem. kontroler, i ostale dodatke u cpu cipu, i programi ce se sve vise biti pisani da se to iskoristi.
Edit: ovo me posdeca na staru temu kad me je neko ubedjivao da L3 kes nema veze sa brzinom rada cpu-a i da je Atlon II bez L3 kesa brzi od Phenoma II sa L3 kesom.Evo dokaza da je kes za svako jezgro bitniji od same brzine u Hz-ma.
FX ima manji IPC + L1 i L2 cache koji dele dva jezgra unutar jednog modula + FPU jedinicu koju opet dele dva jezgra isto unutar modula. S obzirom na ovakvo `sakacenje` u odnosu na Phenom II X4/X6 gde svako jezgro ima svoj cache, ukupno vise FPU jedinica, i veci IPC, performanse su jos i dobre kad se sve sagleda. Naravno morali su da idu na veliko povecanje radnog takta kako bi kompenzovali manjak fpu jedinica, deljeni cache i manji IPC, sto je duzi pipeline i omogucio. Sad pitanje je zasto su izabrali ovakav pristup pri projektovanju FX cpu-a, valjda zbog lake modularnosti i samih troskova proizvodnje, jer je izuzetno lako da se dalje napravi cpu sa 10,12,14,16 itd. jezgara, samo dodavajuci module. A kako se softver sve vise razvija u smeru iskoriscavanja sve veceg broja jezgara/thread-ova, valjda su isli na tu kartu. FX 4170 i PII 955 su odprilike jednaki, a tu im je i cena, tako da se nista ne gubi koji god cpu uzeli...
zaboravljate da je vecina kupaca da kazem nepismeno i da je merilo jacine procesora za tu vecinu ljudi upravo takt procesora...ja mislim da su isli na tu kartu cist marketing na koji ce se vecina upecati
Stari 955 na 3.2GHz...ma idi bre 4170 a on na 4.2 Ghz eeeejj bre !!!
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.