Imam Asus ploču M4A89GTD-Pro sa 2x2GB memorije koja radi na 1600mhz sa 1.65.v naponom, latencije 7-10-10-24 Dodala bih još 2x4GB... E sad pretpostavljam da bi bilo lepo kada bi bio isti napon :) međutim vidim da su kitovi sertifikovani na 9-9-9-24 bilo 1.5v ili 1.65v. Pretpostavljam da meni treba 1.65v? Da li će se memorije slagati i na kojoj frekvenciji i latenciji će raditi ako napon ostavim na 1.65v? Da li je bezbedno podesiti ovu memoriju koju imam na 9-9-9-24 sa 1.65v?
Veoma bezbedno, memoriji nista ne moze da bude ako je teras na 1.65V, sertifikovane su na 1.5 samo da ispostuju intelove specifikacije.
Nize latencije su u stvari brze i prvi broj aj da kazemo da ima najvecu tezinu. Kad toj novoj memoriji podignes napon na 1.65 moci ces 99% i da joj spustis latencje na 7-10-10, a ako bas bude zajebavalo mozes i staroj da ih podignes na 9-9-9 i to mora da radi jer je slabija latencija u pitanju. Ne gubis nista u svakom slucaju, razlike su vidljive samo ponegde i to ako imas stopericu u glavi.
Znaci, ako nisam dovoljno dobro objasnio, kod memorije placas potencijal, sto su cipovi bolji to mogu da izvuku vecu frekvenciju, nize latencije i da rade na nizem naponu. A ti mozes komotno da joj namestis i sporije vrednosti a veci napon (u granicama razuma naravno).
Ti imas 2x2 gb i hoces da dodas jos 2x4 gb da imas ukupno na kraju 12 gb?
Nije navedeno koji je ram u pitanju, tj. koji proizvodjac, uzmi od istog 2x4 gb sa istim specifikacijama ili ako nema bas bas iste uzmi neku koja radi takodje na 1.65v.
Uvek se jaca/bolja prilagodi onoj slabijoj. Neces imati problema.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Hoću da uzmem sada, dok je relativno jeftina, a ploča podržava max 16 GB, 4x4. Imam Mushkin 2x2 GB 996947, koliko vidim više je nema. To sam i ja mislila, da uzmem neku na 1.65 pa će valjda da se slože :) Može i koji predlog za memoriju, što više to bolje :) Predloga što više, para što manje .)
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.