Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Cudno desavanje u biosu
STRANA 1 OD 1
TurboForce Cudno desavanje u biosu 30.07.2012. 21:29 T46890

status: user
broj poruka: 302
Prilikom pomeranja kucista dok je radilo zaculo se neko cak, pogledam u monitor nema slike a ventilatori i dalje vrte. Pritisnem restart dugme nista se ne desava, zadrzim dugme za paljenje i ugasi se komp ponovo upalim cuje se dugi isprekidani pip, ponovo ga ugasim upalim opet isto ali nema slike. Otvorim kuciste izvadim bateriju vratim pali normalo sa jednim pip, ulazim u bios da nastelujem posto je tastatura na usb, nastelujem i onda se u jednom trenutku pojavljuju mestimicno rastrkani zatamljeni hiroglifi ali vidim de sam u biosu odlazim na save and exit i izlazim. Opet ulazim u bios sve normalno nastelujem sve krenem da izlazim i ponovo se pojave jedno desatak komada hiroglifa, sacuvam i izadjem. Digne sistem radi normalno i opet ga malo lupnem i opet nestane slike a ventilatori rade, dalje nisam radio nista.

Komp je star,ploca MSI K8N Neo-V2 soket A, procesor AMD Sempron 2600+, HDD 80GB, graficka MSi Nvidia FX5200 128mb, memorija 756mb, Instaliran je WIN7 koji ga malo usporava tako da cu ga vratiti na XP.

Sta moze da bude ono u biosu i razmisljam da raskacim sve osim procesora i da vratim ali me i dalje brine bios.

Znam da sam malo preterao sa opisom ali to se desilo dok je kupac probao komp a ne zelim da uvaljujem stvari koje su pred crkavanjem pa posle da se pravim lud, ovako ostaje da ga istestiram nocas ali me i dalje brine bios.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa grafika.. 30.07.2012. 21:36 #433948

broj poruka: 350
se malo pomerila iz agp slota, desava se, izvadi, lepo namesti i radice,

nema veze sa bios-om
DmasteRNo1 Grafika 30.07.2012. 22:35 #433958

broj poruka: 6101
Moguće je da je na 3 dana pred smrt.

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

jaga re 30.07.2012. 22:35 #433959

broj poruka: 618
kada je izvadis (graficku) ocisti kontakte
mozes i par puta da je stavljas i vadis iz slota da se ociste i kontakti na ploci
jos kada bi mogao na kompresor da izduvas /moze celo kuciste) bilo bi ......

TurboForce Ipak ispala 02.08.2012. 00:38 #434209

broj poruka: 302
Skinuo sve, ocistio, AGP slot bio pun prasine, vratio, instalirao XP i radi ko zmaj.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs