Dosli su topli dani i moj procesor sa stock kulerom se dosta greje. Idle temp je oko 50C, a load temp je 55- 57C. Procesor je inace Intel D950, bez ikakvog overkloka. Prvo sam razmisljao o zalmanu 9500, ali posto ga nema nigde okrenuo sam se razmisljanju o kupovini tt byg typhoon, silverstone nt 06 ili zalman fs- c77. Posto nijedan od kulera nisam video u akciji potrebna mi je vasa pomoc, koji je bolji i tisi? Ili mozda u klasi do 50 evra postoji nesto jos bolje? Moja ploca je intel d975xbx, tako da verovatno svaki od ovih kulera moze da stane sa obzirom na visinu hladnjaka koji okruzuju procesor, ili se mozda varam? Hvala svima unapred na pomoci!!!
...big typhoon,odlican je ,mada porazmisli i o vodi ,a tu coolermaster ima dobru ponudu ...aqua gate mini 120 je dobar odnos performanse /cena ...`Ajd u zdravlje!
:: Dosli su topli dani i moj procesor sa stock kulerom se dosta greje. Idle temp je oko 50C, a load temp je 55- 57C. Procesor je inace Intel D950, bez ikakvog overkloka :: Prvo sam razmisljao o zalmanu 9500, ali posto ga nema nigde okrenuo sam se razmisljanju o kupovini tt byg typhoon, silverstone nt 06 ili zalman fs- c77 :: Posto nijedan od kulera nisam video u akciji potrebna mi je vasa pomoc, koji je bolji i tisi? Ili mozda u klasi do 50 evra postoji nesto jos bolje :: Moja ploca je intel d975xbx, tako da verovatno svaki od ovih kulera moze da stane sa obzirom na visinu hladnjaka koji okruzuju procesor, ili se mozda varam :: Hvala svima unapred na pomoci!! ::
Vec je bilo razgovora na ovu temu vise puta.Znaci ovako,ja sam najvise za Cooler Master.Pocev od Hyper TX-a koji je izuzetno ne realno jeftin u odnosu na karakteristike (veoma dobro skida temperaturu,i extremno je tih),ja ga imam vec godinu dana i nemam nameru da ga menjam!Zatim tu je Hyper6(+) koji recimo nema bolje karakteristike od Hypr TX-a a i znatno je bucnij i skoro duplo skupljii-sve stvar ukusa,i tu je Mars i Eclipse koji je zaista ali svarno ne cujan i pouzdano dobro skida temperaturu CPU-a.Ako ti ni ovo nije dovoljno dobro a za sve ti govorim iz iskustva mozes da uzmes Aquagate Viva(RL-M4A-E7E1-GP) takodje Cooler Master koji provereno skida kako sa GPU-a tako i sa CPU-a od 20-30c na dole.Po meni je Cooler Master na prvom mestu jer vec dugo radim sa njihovim proizvodima i zato tako i kazem,naravno necu da pocenjujem ni Zalman mada mislim da je on vise izvikan nego sto je bas toliko ucinkovit.Ni Thermaltake nije losa firma,sve je to jako blizu ali opet kazem dajem prednost Cooler Master-u.Eto nadam se da sam ti pomogao.Pozdrav.
pregledavam ove teme sa homepage (onako kako to radim svaki dan) i naidjem na KULERI! POTREBNO BOLJE HLADJENJE!!! sve ok, procitam temu, pa prvi post, dodjem do pola drugog, popiz... i ugasim pc posle nekog vremena palim pc u nameri da napisem nesto nalik na tvoj post i vidim da si me pretekao hvala ti brate sto si osujetio moj odgovor i tako postedeo celu berzu mog (ne) adekvatnog recnika, mozda i moje izbacivanje, zakljucavanje ili slicno sve mi se cini da cu da batalim ovaj forum, a sve radi mog cns-a, a pomalo i zdravlja input uredjaja sa stola, pa i monitora poz
:: pregledavam ove teme sa homepage (onako kako to radim svaki dan) i naidjem na KULERI! POTREBNO BOLJE HLADJENJE!! :: sve ok, procitam temu, pa prvi post, dodjem do pola drugog, popiz.. :: i ugasim p :: posle nekog vremena palim pc u nameri da napisem nesto nalik na tvoj post i vidim da si me preteka :: hvala ti brate sto si osujetio moj odgovor i tako postedeo celu berzu mog (ne) adekvatnog recnika, mozda i moje izbacivanje, zakljucavanje ili slicn :: sve mi se cini da cu da batalim ovaj forum, a sve radi mog cns-a, a pomalo i zdravlja input uredjaja sa stola, pa i monitor :: po :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.