Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
komp se gasi a nije vruc ?
STRANA 1 OD 1
shortee komp se gasi a nije vruc ? 17.07.2012. 17:29 T46723

status: user
broj poruka: 570
Kolege,cudan trip..Komp je neki athlon x2 4800+,am2 asus i 2gb rama,
Sve je ocisceno detaljno ,stock kuler se sija i promenjena je pasta.Speed fan detektuje temp oko 55 stepeni kad komp ne radi nista,HWmonitor u istom rezimu detektuje temperature oko 46 stepeni,Real temp kaze da su oko 60 stepeni,dakle nijedan software ne kaze isto,kada se otvori stranica nema promene temperature ni za stepen sto je cudno,a pipanjem pristima po dnu kulera oseca se da je tek mlak nikako vreo...E sad krene neka igra posle 10 min komp se ugasi ,temp predju preko 100c za proc i oko 55 za GPU,pipanjem prstima kuler je i dalje mlak nikako tako vreo ko ringla...Pustio sam Linx 0.64 i posle 2 min komp se gasi bio otvoren ili zatvoren,....Moje misljenje je da je mozda BIOS prso,da ce flash da resi problem,ili mozda veci kuler,ili je na ploci otisao senzor pa pogresno cita vrednosti i gasi komp koji nije vreo...misljenje/pomoc su dobrodosli.Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acosuper jesi li 17.07.2012. 17:51 #431895

broj poruka: 1207
mozda pomislio da nije napojna pred crkavanje ili ti cooler za CPU nije dobro legao na procesor, provjeri opet .

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
MBO: Gigabyte 770-DS3
PSU: CM GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

Bobi4ever Fleshni poslednji BIOS. 17.07.2012. 18:19 #431899

broj poruka: 4877
Pa javi da li ima promena.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

ivanstojko @shortee 17.07.2012. 18:23 #431900

broj poruka: 400
Proveri da li je dobro legao hladnjak na procesor. Vrlo je moguce da ti se zbog toga greje
Ishmerish Re: @shortee 17.07.2012. 18:34 #431902

broj poruka: 7285
Nije 100%, ali lakse je novi bios

@Stripy: Buraz kako eprom programator?, ako ga imas pretpostavljam da radi 24/7

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

:: Proveri da li je dobro legao hladnjak na procesor..
Pisko Koza i Asus ROG 17.07.2012. 19:50 #431915

broj poruka: 6645
Neko laže. Da li se zaglupio senzor, da li je prosvirao procesor, pa u vrlo kratkom vremenu zbog curenja struje odlazi u opasno stanje ili stvarno ne naleže kuler na procesor kako treba. To treba eliminacijom utvrditi.
Šta je ključno - ako si dobro proverio naravno - ono što je nepobitno, ako je kuler mlak na dodir, taj ima oko 40 stepeni, a postaje nezgodan za držanje na oko 60 stepeni, i taj podatak obriše guzicu sa svim senzorima i očitavanjima i programima ovog sveta..... AKO JE NALEGAO NA PROCESOR, IMA PRAVILNO NANESENU PASTU I OPRUGE ILI SISTEM NAVOJA KOJI GA PRITISKA NA PROCESOR I DALJE RADI SVOJ POSAO (nije popustio skroz ili na jednoj jedinoj strani - najčešće).

Pretpostavljam da si resetovao bios na default vrednosti?
Da si proveo dovoljno vremena u BIOS-u da znamo da li se to dešava i tada ili samo u win-u kod preopterećenja.
Može li downvolt i downclock?
Inače, očitavanja na idle-u već su previsoka, i to je glavni pokazatelj da je ili riknuo senzor ili kuler ne naleže kako treba. Svi programi i očitavanja pokazuju previsoku vrednost, kakva je npr. ta od 100 C za procesor koja je neverovatna a da on i dalje radi - ako ne čačkaš i smanjuješ prag samogašenja na 65 C, trebao bi da je ostalo da na 72-75 C do toga dođe automatski, dakle, daaaaaleko pre tih imaginarnih 100 C za CPU. Iako je to `normalno` za GPU... za taj cpu je neverovatno.

Ako se ludilo nastavi i nakon eliminacije najsumnjivije predloženih mera, onda je ili cpu pred prosviravanjem ili ploča, i to njen naponski deo.
Zamena BIOS-a... pa ajde, ali, kako je radio DO SADA? Ušla hakerčina i preprogramirala ga?

Budale računaju na sreću.

shortee kolege, 18.07.2012. 10:24 #431987

10 puta sam skidao kuler sa procesora,pregledao kacenje na podnozje ploce,pasta je namazana kako treba,kuler je i dalje mlak a posle 2 minuta LinX-a komp pisti (namesteno u biosu da svira na 75c kad dodje CPU ) i ugasi se ako ne prekinem test,
Bios -danas cu da skinem poslednju verziju i da ga flesnem
Kuler- nabavio sam od Phenoma II X4 955 onaj stok masivni kuler sa bakarnim rebarcima.To cu da probam pre bilo cega drugog.
Napajanje- stavicu moj testni Chiftec od 550w pa da vidim sta ce biti.Mozda je to narodno napajanje sto je unutra u nekom tripu.
CPU- Imam neki sempron AM2 pa cu da ga zamenim e sad ako i se i on greje onda je ploca definitivno.
Bios prvo ,pa sve ostalo...javljam veceras sta sam uradio.Hvala.
gilopile ... 18.07.2012. 10:31 #431988

broj poruka: 9459
Pokusaj da kuciste polozis na desnu stranu (tako da je ploca gore prema tebi), skini hladnjak, stavi malo paste preko celog procesora i vrati hladnjak bez da ga kacis sa steznicima, samo dobro pritisni hladnjak da se malo pasta razmaze i probaj. Hoce to kada ga steznici ne uhvate ravnomerno i podigne se jedna strana hladnjaka. Pokusaj pa javi rezultate.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

miki069 NVIDIA 18.07.2012. 10:49 #431993

broj poruka: 1234
Severni čip na ploči se najverovatnije pregrejava.

https://www.bambimobil.blogspot.com

DmasteRNo1 Re: NVIDIA 18.07.2012. 11:38 #431999

broj poruka: 6101
A di ga si ti video Severni most na nForce pločama???

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

ramzesIII isti problem... 18.07.2012. 11:42 #432001

broj poruka: 1017

Foxcon intel 945 ploca i 2 razlicita procesora,
Prijavljivali su veliku temperaturu koja to zapravo i nije bila.
Tu plocu sam dobio od brata i kod mene je proradila normalno, posto sam stavio moje napajanje.
shortee eve me 18.07.2012. 23:06 #432156

sa odgovorom...dakle
1.update Biosa nije nista popravio.
2.Probao sam da pritisnem kuler rukom na plocu bez kacenja nogica za podnozje na maticnoj - same shit
3.Drugo napajanje -isto se desava.
4.Kuler od X4 955 je zavrsio posao,jes da se dere al brate masina izdrzava 30 minuta u Linxu bez gasenja i pistanja temp ne prelazi 68 stepeni po speed fanu-u i 70 po Hwmonitoru.
Dakle problem resen,hvala na savetima.Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs