Interesuje me razlika izmedju ove dve ploce i da li vredi menjati jednu za drugu (mogu da je uzmem za dzabe, liku ne treba). Ja imam ovu: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2431#sp A menjao bih za ovu: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5LD2_SE/#specifications ova asusova je rev. 2.0 Na prvi mah sto ja vidim to je da ova asusova podrzava 1066 FSB (dok gigabyte podrzava 800), memorija na asusu na 667 (na gigabyte 533). Ostatak sto imam je e2140, 2 gb ddr2 800 mhz, Ati 4850 ddr3 1gb (mada ovo ne igra nikakvu ulogu). Najvise pitam jer nekad imam problema sa ovom gigabyte plocom, ali zeleo bih da cujem i cenjeno misljenje kolega odavde. Takodje, ako bih to radio, koju pastu bi bilo pozeljno da kupim za procesor (da nije bas lupanje po usima po pitanju cene :D). Hvala.
Nemaš razlog da menjaš ploču, osim ako su ti problemi učestali i nepodnošljivi, a mogao bi da napišeš kako se manifestuju.
Što se tiče paste...Ja koristim Revoltec... osim kad uzmem nov kuler i sa istim dođe i fabrička...CM, Prolimatech, Noctua, Titan...Nemoj se opterećivati time, kupi koju god da je do 300 din. Ni pare više :)
Prvo mi se desava da nekad posle restarta zatupi ploca i ne vidi hard (moram da naglasim da ne vidi sata hard, a ata vidi), pa mora skroz da se ugasi i onda tek vidi. Imao sam problem sa memorijom (pisao sam o tome ovde vec) uglavnom, jednostavno nije htela da radi kako treba (a imam je sigurno vec 2 godine). Da li je crkla ili je ploca ne mirise, nisam proveravao. Samo znam da bez nje radi. Kad god nesto izvadim iz kompa (recimo sad, dvd rom) nece da da sliku. Jednom sam se dva dana zajebavao i jedva nesto izbrljao i upalio ga (kao da ne prolazi post screen, ne cujem da je usao u win, lampica od harda gori neprestajno). Par puta sam probao i sa vadjenjem baterije na 30 min ali ni to nije urodilo plodom. Dzekovi na zvucnoj me zajebavaju (komp prilikom prikljucenja mirkofona pocne da luduje kao i sam audio manager, non stop mi kaze, u pluged in, u unpluged out jack) jedino resenje je restart pa do sledeceg vadjenja ili ubacivanja bilo kog dzeka. Plus, sto ne mogu da nateram procesor preko 2.2 ghz stabilno (zbog same ploce i njenih limita) mada verujem da bi i sa ovom drugom bilo slicno :D
Ovo već nisu `problemčići` i mislim da je zamena ploče u ovom trenutku opravdana, sad kad si naglasio probleme(što si trebao odmah). Mene bi pomenute radnje mnogo nerviale. Ne znam gde uzimaš, od koga, itd, ali nemoj da pretplatiš, shvataš da je ovo ipak starija platforma i da se mnogi trude da je prodaju za nerealne novce zbog dalje kompatibilnosti...Ako je neka minimalna razlika u pitanju, onda GA.
:: :: Prvo mi se desava da nekad posle restarta zatupi ploca i ne vidi hard (moram da naglasim da ne vidi sata hard, a ata vidi), pa mora skroz da se ugasi i onda tek vidi. Imao sam problem sa memorijom (pisao sam o tome ovde vec) uglavnom, jednostavno nije htela da radi kako treba (a imam je sigurno vec 2 godine). Da li je crkla ili je ploca ne mirise, nisam proveravao. Samo znam da bez nje radi :: Kad god nesto izvadim iz kompa (recimo sad, dvd rom) nece da da sliku. Jednom sam se dva dana zajebavao i jedva nesto izbrljao i upalio ga (kao da ne prolazi post screen, ne cujem da je usao u win, lampica od harda gori neprestajno). Par puta sam probao i sa vadjenjem baterije na 30 min ali ni to nije urodilo plodom :: Dzekovi na zvucnoj me zajebavaju (komp prilikom prikljucenja mirkofona pocne da luduje kao i sam audio manager, non stop mi kaze, u pluged in, u unpluged out jack) jedino resenje je restart pa do sledeceg vadjenja ili ubacivanja bilo kog dzeka :: Plus, sto ne mogu da nateram procesor preko 2.2 ghz stabilno (zbog same ploce i njenih limita) mada verujem da bi i sa ovom drugom bilo slicno : :: ::
Nema ovde pomena od para. Uzimam je od drugara, on kupio novo a ovo mu skuplja prasinu vec 6-7 meseci. Jos je ludak zaboravio procesor na ploci (neki P4 3.2 Ghz). Jedino sto me nervira sto nema 7.1 zvuk na ovoj asusovoj, vec je 2.1, a ja imam 5.1 zvucnike... :-D Hvala obojci na pomoci :-D
citam ovaj forim bas dugo... ali ponekad moram...izvini imas plocu koja ne radi dobijas plocu koja mozda radi za dz i pitas sad nesto pa jos stero ploca brate moj preko 500 postova imas,o cemu si ti trucao ovde
Da li neko slucajno ima one zabice za CPU kuler? 775 socket je u pitanju. Pukle mi pa ne mogu da vratim kuler... (pretpostavljam da je od toplote ostao u jednom polozaju i kad sam povukao samo su plasticni pipci ostali u ploci na jednoj zabici). Da mi da ili da proda, sve jedno...
Kad to intel opravi ne moze bre da ne radi, samo se raspadne...
Tesko da ima neko ko to ima viska jbg stari je to soket, mozda ti se neko i javi, ali postavi u onoj poklanjam ili treba mi temi da bi neko uopse i video http://goo.gl/1vnEY srecno!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Idi do nekog servisa pa pitaj imaju li da ti daju ili prodaju. Meni su jednom trebali zavrtnjevi za AM3 socket backplate, otišao sam kod Stripy-ja u servis i dadoše me mi za dž. Ujedno da se zahvalim čoveku.
:: :: Da li neko slucajno ima one zabice za CPU kuler :: 775 socket je u pitanju. Pukle mi pa ne mogu da vratim kuler... (pretpostavljam da je od toplote ostao u jednom polozaju i kad sam povukao samo su plasticni pipci ostali u ploci na jednoj zabici). Da mi da ili da proda, sve jedno.. ::
Ma ne znam ovde u blokovima gde ima neki servis... Sve sto sam znao ranije je zatvoreno... Pa bolje da pitam, pa ako se neko javi ko ima, lako cu onda da vidim kako i sta :)
Posto sam uspeo nekako da fiksiram kuler (ne mrda ni milimetar) sad imam stari problem. Opet ne dobijam sliku na kompu. Cujem samo 1 beep (dug) i 3 kratka. Procitao sam na netu da za AMI bios (pise na ASUS sajtu da ova ploca ima AMI bios) da je ovo problem sa memorijom. Probao sam 3 stapa memorije (2 gb kingston koji je radio do danas, 1 GB PQI koji je bio problematican na staroj ploci i iskopao sam i neku staru kingston 512) daje mi iste simptome. Kada sam izvadio memoriju skroz i upalio komp bez memorije, dao mi je cudne zvukove: 1 dug (koji je otprilike 2 puta duzeg trajanja) i 2 kraca (svaki je trajao kao 1 dug beep) Sad nisam vise pametan... Ako ima neko ideju sta bi moglo da bude, bilo mi drago...
:: :: Posto sam uspeo nekako da fiksiram kuler (ne mrda ni milimetar) sad imam stari problem. Opet ne dobijam sliku na kompu. Cujem samo 1 beep (dug) i 3 kratka :: Procitao sam na netu da za AMI bios (pise na ASUS sajtu da ova ploca ima AMI bios) da je ovo problem sa memorijom. Probao sam 3 stapa memorije (2 gb kingston koji je radio do danas, 1 GB PQI koji je bio problematican na staroj ploci i iskopao sam i neku staru kingston 512) daje mi iste simptome :: Kada sam izvadio memoriju skroz i upalio komp bez memorije, dao mi je cudne zvukove: 1 dug (koji je otprilike 2 puta duzeg trajanja) i 2 kraca (svaki je trajao kao 1 dug beep :: Sad nisam vise pametan.. :: Ako ima neko ideju sta bi moglo da bude, bilo mi drago.. :: ::
Ali sad zabode na ASUS logou. Lampica od harda gori non stop ali nista se ne desava. Dobijam samo jedan beep (onaj normalni).
EDIT: Sad opet nema slike, opet 1 dug, 3 kratka, ali posle toga nekad ume da da jos jedan kratak beep kao da je sve oke... Ali bez slike. Ja se izvinjavam sto smaram, nemojte mi zameriti... :D
EDIT 2: Dao sliku, prosao post screen, bez errora. Sad cemo da vidimo dalje sta ce da kaze. Moram sistem da uradim.
:: Ali sad zabode na ASUS logou. Lampica od harda gori non stop ali nista se ne desava :: Dobijam samo jedan beep (onaj normalni) :: :: EDIT: Sad opet nema slike, opet 1 dug, 3 kratka, ali posle toga nekad ume da da jos jedan kratak beep kao da je sve oke... Ali bez slike :: Ja se izvinjavam sto smaram, nemojte mi zameriti... : :: :: EDIT 2: Dao sliku, prosao post screen, bez errora. Sad cemo da vidimo dalje sta ce da kaze. Moram sistem da uradim.
Bila je van maticne nekih 2 sata, dok sam skontao kako da fiksiram kuler. Videcu da fleshujem bios, al se nadam da cu moci da ga sredim bez toga... Trenutno radi al javljam posle instalacije sistema sta se desava...
EDIT: Pisem sa problematicnog kompa. Radi, ali... Desava se da posle restarta brljavi. Opet isti beepovi, i onda moram da izvadim kabl od napajanja, sacekam 10-tak sekundi, vratim, onda opet da isti beep i posle reseta da sliku i kaze overclocking or overvoltage failed a ja nisam nista pipnuo, sve na AUTO. Sve sto sam menjao u biosu je BOOT prioritet. E sad, posto sam imao relativno slican problem i na staroj ploci (nije mi govorio da mi je overclock problem vec samo sliku nisam dobijao) kontam da je mozda do memorije ili mozda cak i graficka. Jedino da nosim u servis i da se vise ne patim i ne smaram ovde forum bez veze i da se vise vidi sta je... Al i gde nositi, opet je pitanje... :D
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.